Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Α ρε Παπαδόπουλος που σας χρειάζεται.Toυ Μπετόβλακα

- Advertisement -

Από την ίδρυση του ελληνικού κράτους, κάθε γενιά προσέθετε ένα λιθαράκι στην ανάπτυξη της χώρας. Κάποιες γενιές έδωσαν περισσότερα, άλλες λιγότερα, αλλά όλες κάτι προσέφεραν.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα προσφοράς είναι η γενιά των βαλκανικών πολέμων και  η γενιά του 40. Μεγάλωσαν την πατρίδα, την ανέπτυξαν και παρέδωσαν μια καλύτερη στα παιδιά τους….
Στον αντίποδα έχουμε την γενιά του Πολυτεχνείου. Έβλαψαν την Πατρίδα, χρέωσαν ακόμα και τα δισέγγονά τους και φλέρταραν με τον κόκκινο ή μαύρο φασισμό. Ας ακολουθήσουμε την πορεία ενός φανταστικού προσώπου, του Μήτσου και ας δούμε την διαδρομή του.

Ο Μήτσος το 73 ήταν πρωτοετής της νομικής. Συμμετείχε στα γεγονότα της νομικής και του πολυτεχνείου, από μία χασαποταβέρνα στα Παγκράτι  και βασανίστηκε από πονοκεφάλους λόγω μπάφων και μπέκρας.  Αυτό ήταν αρκετό για να χαρακτηριστεί αγωνιστής και αριστεροκουλτουριάρης και από εκεί και πέρα έλυσε το βιοποριστικό πρόβλημα της ζωής του. Γρήγορα κατάλαβε ότι το μέλλον ήταν στο ΠΑΣΟΚ, κούρεψε τις κοτσίδες του, έβγαλε τα χίπικα και έβαλε  ζιβάγκο.  Φώναζε ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο και μετά από μια δεκαετία τελείωσε επιτέλους την σχολή του. Τον βοήθησε βέβαια το κόμμα στις εξετάσεις, αλλά αυτό δεν έχει και μεγάλη σημασία.

Το 1984 ο Μήτσος κανόνισε με την κλαδική της γειτονιάς του και μπήκε στο δημόσιο. Ο ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου, εκτίμησε το αγωνιστικό παρελθόν των εκατοντάδων χιλιάδων Μήτσων και τους διόρισε όλους. Ο Μήτσος ήταν έξυπνο παιδί και μπορούσε να προβλέπει το μέλλον. Έβγαλε το ζιβάγκο και φόρεσε γραβάτα. Ανέλαβε ρόλο στις Ευρωπαϊκές επιδοτήσεις. Ο Μήτσος ξεκίνησε από ένας απλός άπλυτος τεμπελχανάς και έφτασε να έχει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο, να μένει σε οροφοδιαμέρισμα με θέα θάλασσα, ο ίδιος να οδηγεί JEEP και η γυναίκα του AUDI, επισκεύασε το πατρικό του στο χωριό, αγόρασε και εξοχικό στην Τζιά. Όλα αυτά με τον μισθουλάκο του…

Ο Μήτσος ήταν ευρωπαϊστής. Θαύμαζε  και απολάμβανε συνάμα την Ευρώπη. Όλα αυτά όμως μέχρι που οι Ευρωπαίοι του είπαν ότι τέλος τα δανεικά και τα κολπάκια με τις επιδοτήσεις να τα ξεχάσει. Ο Μήτσος τότε αγανάκτησε. Πήγε στην πλατεία και μούντζωνε την Βουλή. Ο Γιωργάκης που τον είχε υποστηρίξει με τόση θέρμη, τώρα έγινε προδότης γερμανοτσολιάς. Στην πλατεία γνώρισε κάτι τύπους που είχαν βάλει ένα τραπεζάκι και είχαν κάτσει σε κάτι καρεκλίτσες. Το έβλεπε ότι χάνουν λάδια, αλλά σημασία έχει ότι του υποσχέθηκαν ότι θα τα κάνουν όλα όπως παλιά. Όταν μάλιστα άκουσε και ένα βλαμμένο να φωνάζει GO BACK κυρία Μέρκελ, ο Μήτσος δάκρυσε από πατριωτική συγκίνηση.

Έτσι ο Μήτσος θυμήθηκε ότι ήταν αριστερός στα νιάτα του και τώρα έγινε ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος τολμούσε να του πει τα αυτονόητα, ήταν προδότης, φασίστας και τα ρέστα. Το ίδιο διάστημα ο Μήτσος βγήκε σε σύνταξη με 26 χρόνια σκληρής εργασίας. Βιαζόταν να φύγει με σύνταξη διότι οι γερμανοτσολιάδες του είπαν ότι δεν είναι δυνατό να παίρνει κάποιος σύνταξη στα 55. Ο Μήτσος όμως τους πρόλαβε!

Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως του τα γύρισε και ψήφισε ένα μνημόνιο να, μετα συγχωρήσεως. Ο Μήτσος δεν κώλωσε. Ο ζαβός κυριούλης με τα μαντηλάκια, που είχε γνωρίσει στην πλατεία, του είχε υποσχεθεί ότι θα σκίσει τον ιδιωτικό τομέα και ότι ο Μήτσος θα την βγάλει και πάλι ζάχαρη. Όταν όμως ο Κατρούγκαλος έφαγε τα χαστουκάκια του από την Τρόικα, αποφάσισε να προστατέψει και πάλι τον Μήτσο και να κοπούν οι συντάξεις των παιδιών του. Ο Μήτσος το δέχθηκε. Ας φάω εγώ και για τα παιδιά βλέπουμε, σκέφτηκε.

 Η  τρόικα όμως είχε άλλη άποψη. Θα έπρεπε να πληρώσει έστω και λίγο και ο Μήτσος. Αυτό όμως ξεπερνούσε τα όρια. Ο Μήτσος είχε κάνει υπομονή με τις τρέλες του Βαρουφακή, είχε ανεχθεί το γεγονός ότι στο δημοψήφισμα είχε ψηφίσει ΟΧΙ και σε ένα βράδυ έγινε ΝΑΙ, είχε κάνει κωλοτούμπα και είχε γίνει ο ίδιος μνημονιακός, είχε δεχθεί ακόμα και το να μην πάρουν σύνταξη τα παιδιά του αρκεί να παίρνει αυτός, αλλά αυτό ξεπερνούσε τα όρια.

Τότε ο Μήτσος θυμήθηκε κάτι άλλα παιδιά που είχε γνωρίσει στην πλατεία, Φορούσαν μαύρα ρούχα. Άλλωστε εδώ αγάπησε τον Στάλιν, στον Χίτλερ θα κολούσε; Έτσι ο Μήτσος  το αποφάσισε!
Α ρε Παπαδόπουλος που ΣΑΣ χρειάζεται αναφώνησε….

- Advertisement -

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΕ ΕΙΧΑ ΧΛΕΒΑΣΕΙ ΑΓΡΙΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΟΣΩΝ ΕΓΡΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΛΕΩ ΑΝ ΤΟΤΕ ΣΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ.ΕΝΑΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

  2. ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΕ ΕΙΧΑ ΧΛΕΒΑΣΕΙ ΑΓΡΙΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΟΣΩΝ ΕΓΡΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΛΕΩ ΑΝ ΤΟΤΕ ΣΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ.ΕΝΑΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

  3. Που είσαι ρε θηρίο taliban. Μας έλειψαν τα σχόλια σου, τότε που έσκισες τα μνημόνια και μοιραζες αυξήσεις και δώρα Χριστουγέννων. Τότε ο μπετό ήταν προσκυνημένος και εσύ αγωνιστής. Τώρα τι έγινε; Απλά δεν ασχολεισε? νομίζεις ότι έτσι θα γλυτώσεις το κράξιμο? κάτσε να δεις τι γέλια θα πέσουν όταν πλησιάσει η ώρα των δημοτικών εκλογών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog