Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Λουτράκι: Το μεγάλο θέμα που δεν ακούμπησε κανείς όλο το καλοκαίρι!

- Advertisement -

Κι όμως, υπάρχει ένα θέμα που κανένα τοπικό ΜΜΕ δεν “ακούμπησε” όλο το καλοκαίρι και μάλιστα απασχόλησε πάρα πολύ κόσμο…

Δεν είναι λίγοι (ίσα-ίσα είναι πάρα πολλοί) αυτοί που μας ρωτούν γιατί δεν ασχοληθήκαμε με ένα πολύ μεγάλο θέμα που απασχόλησε σχεδόν όλους όσοι πέρασαν το καλοκαίρι τους στο Λουτράκι. Τόσο τους μόνιμους κάτοικους, όσο και τους παραθεριστές αλλά και τους τουρίστες.

Η απάντηση που δίνουμε, ως loutrakiblog.gr, είναι η εξής:

“Με το θέμα των αμέτρητων τσουχτρών θα ασχοληθούμε μόλις φύγει και ο τελευταίος τουρίστας. Σε λίγες ημέρες, δηλαδή. Όλο το καλοκαίρι, κάναμε ότι δεν κοιτάζαμε το συγκεκριμένο θέμα για να μην γυρίσει κανείς να μας πει ότι πλήττουμε τον τουρισμό του Δήμου με τις αναρτήσεις μας. Ωστόσο, για αρχή, θέτουμε ένα πολύ σοβαρό ερώτημα: Οι άνθρωποι της σημερινής Δημοτικής Αρχής, που μας προέτρεπαν με το μελιστάλαχτο ύφος τους να αγαπήσουμε λίγο τον τόπο μας, αλήθεια τι έκαναν ώστε κάποιοι να μην τον μισήσουν εξ αιτίας της αμέλειάς τους;”.

- Advertisement -

28 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έχει όνομα ο υπεύθυνος που έφερε τις τσούχτρες στο Λουτράκι?Πρέπει κάποιος να φταίει?
    ..και κουνούπια είχαμε φέτος..καποιος θα φταίει..

  2. Αλήθεια ασχολήθηκε κανείς από την δημοτική αρχή με αυτό το θέμα; Εδώ θα μου πεις δεν ασχολούνται με τα αδέσποτα που έχει γεμίσει ο τόπος ,με τις τσούχτρες θα ασχοληθούν;

  3. Ο γκιωνης παντως φετος εδιωξε τους αερηδες κι οι τουριστες καθε μερα στα μαγαζθα κανανε καταναλωση…δεν μπορουμε να τα χουμε ολα

  4. Φίλη τσιμπηθηκε απο τσούχτρα και λόγω αλλεργίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα σοκ.Ευτυχως οι γιατροί της χορηγησαν αμέσως κορτιζόνη…αλλιως θα θρηνούσαμε .Δεν ξερω αν φταίει ο δήμος η κάποιος άλλος.Ξερω όμως ότι θα έπρεπε να υπάρχουν οδηγίες προστασίας των κολυμβητών…..και αυτό, μόνο ο δήμος μπορει να το κάνει!

  5. Δεν ξερω τι φταίει και ποιος μπορεί να δώσει κάποια απάντηση στο θέμα "τσούχτρες στο Λουτρακι" αλλα πολλοί που ήρθαν το μετέφεραν σε παρα πολλούς φίλους και μέσω του fb και ειναι λυπηρό να έρχεσαι κατι χιλιόμετρα και συγκεκριμένα στο Φλαμπουρο και να την βλέπεις μονο την θαλαςςα απο τον φόβο μην σε τσιμπήσει κάποια…….ήρθα 2 φορές,την τριτη φορα πηγα άλλου !!!!!!!!!

  6. Κάποιος να πει στον δήμαρχο ότι όλοι ξέρουμε ότι έχει λογιστικό γραφείο και τι μπορεί αυτό να σημαίνει σε σχέση με τα μαγαζιά της παραλίας.
    Χαίρεται και καλά ξυπνητούρια…

  7. ΟΙ ΤΣΟΥΧΤΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΝ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΖΗΤΗΜΑ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΛΛΕΣ ΤΣΟΥΧΤΡΕΣ, Ή ΜΑΛΛΟΝ ΑΛΛΗ, ΜΕ ΜΟΝΙΜΩΣ ΘΑΜΠΑ ΓΥΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΟΚΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΕΠΙΧΡΥΣΗ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΑΓΚΡΑΦΑ ΚΑΙ ΚΛΑΠ-ΚΛΟΥΠ ΠΕΡΑ-ΔΩΘΕ!!!

  8. Μολις επεστρεψα στην Αθηνα από δυο εβδομάδες διακοπες στο εξοχικο μου στο Λουτρακι.Και το μυαλο μου για το σημαντικο θεμα του καλοκαιριου πηγε αμεσως στις τσουχτρες.Μαλιστα οι ξενοι τις ονομαζαν μεδουσες.Πρωτα βουταγαν με μασκες,διερευνουσαν και πληροφορουσαν το κοσμο αν ειχε να μη βουτηξει.Ηταν και καποιες μερες που δεν ειχε και επεφτε συρμα ότι το πεδιο είναι καθαρο.Εγω αν ειχα καποιον που θα μου ζητουσε τη γνωμη μου,θα τον απετρεπα να επισκεφθεί το Λουτρακι μονο γι αυτό το λογο.Βλεποντας τοσους και τοσους να υποφερουν από την οδυνηρη εμπειρια να τους τσιμπησει τσουχτρα,σκεφτομουν,τοσο δυσκολο είναι να υπαρχει καποιος υπεύθυνος εντεταλμενος του Δημου και να ενημερωνει;

  9. αφόρητη ήταν η κατάσταση με δαύτες το καλοκαίρι. Ρε τι Σέρβους και Ρώσσους τουρίστες λέμε? Ούτε Αθηναίοι δεν θα έρχονται!!! Λέγαμε για πρόσφυγες, αλλά οι τσούχτρες έδιωξαν τελικά τον κόσμο…

  10. Γιατι δεν ρωτατε τους οικολογους για τις τσουχτρες κατι θα ξερουν αυτοι και για να μη λετε οτι λεω χαζομαρες παλια ειχαν αφησει στα Γερανεια τη μια φορα ενα λιγκα και την αλλη ενα πουμα αν ειναι δυνατον

  11. Ποσο καιρό έχετε να δείτε τσούχτρες?Πάνω από μήνα πάντως.
    Υπάρχουν αλλα σοβαρότερα προβλήματα στο Έλληνα πολίτη..που οι τσούχτρες είναι για γέλια.
    Άξιοι της μοίρας μας είμαστε..

  12. 11:42 προφανως δεν πας στη θάλασσα. Και αυτές τις μέρες έκαναν την εμφάνισή τους και μάλιστα ήταν πολλές!
    Και φυσικά το ευκολο επιχείρημα : "Υπάρχουν άλλα σοβαρότερα προβλήματα" φανερώνει οτι θέλεις να αποπροσανατολίσεις

  13. ρε μπουμπουνα 11:42 είσαι σοβαρός/ή; Δε μπορείς να καταλάβεις πόσο σοβαρό είναι να ξέρεις ότι θα κολυμπήσεις σε καθαρή θάλασσα τον ελεύθερο χρόνο σου. Νομίζεις ότι είναι το λιγότερο που μπορεί να σε απασχολεί; Είσαι μοιρολάτρης και μίζερος.
    Ο Δημος δεν έχει καμία ευθύνη.
    Η Ενημέρωση που μπορεί να παρέχει η κάθε αρχή αλλάζει απο ώρα σε ώρα. Το πρωί θα μπορούσε να απαγορεύσει το κολύμπι και μετά απο 5 ώρες να είναι καθαρή η θάλασσα. Ποιός απο τον Δήμο ή ποια υπηρεσία θα μπορούσε να το κάνει αυτό; Καμία κατά την γνώμη μου.
    Δυστυχώς αυτό δεν μπορεί να το προβλέψει κανείς. Ακόμη και Οικολόγοι να κρύβονται πίσω απο αυτό δεν μπορεί να ελεγχθεί και να παρακολουθηθεί απο κανέναν.
    Υπομονή και προσευχή να κάνει κρύο χειμώνα να πέσει η θερμοκρασία της θάλασσας, να χυθούν τα λιωμένα χιόνια στην θάλλασα και να διατηρήσουν τον Κορινθιακό κρύο, και να μειωθούν οι γεννήσεις των μεδουσών/τσουχτρών.

  14. H μόνη ενημέρωση ήταν απο τον όμιλο αυτοδυτών Λουτρακίου στις 7 Ιουλίου στη σελίδα τους και ήταν η παρακάτω

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΛΟΥΟΜΕΝΩΝ
    Θέμα-Τσούχτρες και μέδουσες.
    Λόγο των ευνοϊκών κλιματολογικών συνθηκών (αυξημένη θερμοκρασία θάλασσας,πρώιμη άνοιξη,μείωση των φυσικών εχθρών βλέπε δελφίνια,τόνοι,σκουμπρί,φάλαινες,θαλάσσιες χελώνες,κλπ)υπάρχει μια αυξημένη παρουσία απο μέδουσες στις Ελληνικές θαλασσες.
    Τα δυο είδη που συναντάμε στις θάλασσες του δήμου μας ειναι η μέδουσα "Πελάγια"(pelagia nuctiluca)φωτο1 και η μέδουσα "Κοτυλόριζα"(cotylorhiza turberculata) φωτο2.
    Απο τα δυο είδη μόνο το πρώτο χαρακτηρίζεται ως τσούχτρα (τα πλοκάμια της φτάνουν και τα 5 μέτρα)και το τσίμπημα της ειναι επώδυνο για τον άνθρωπο.
    ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ
    Σε περίπτωση οπτικής επαφής αποφεύγουμε το κολύμπι γιατι συνήθως ταξιδεύουν σε κοπάδια.
    Σε περίπτωση επαφής απομακρύνουμε τα πλοκάμια απο το δέρμα μας χρησιμοποιώντας λιγο χώμα απο την παραλία,peeling,οχι με γυμνά χέρια και ποτέ με φρέσκο νερό.
    Διάλυμα ξυδιού με νερό εχει αποδειχθεί οτι βοηθάει.
    Κατόπιν χρησιμοποιούμε πάγο για μείωση της φλεγμονής και κατόπιν κάποια απο τις αλοιφές για τσιμπήματα.
    Αντί-ισταμινικά μόνο με συνταγή γιατρού.
    Η ενόχληση λόγο της τοξίνης που εκτοξεύει παραμένει για αρκετές ημέρες.
    Σε περίπτωση αλλεργικού σοκ επικοινωνούμε με γιατρό η νοσοκομείο.
    Το φαινόμενο του υπερπληθυσμού στις μέδουσες ειναι παροδικό και μειώνεται στην πορεία του καλοκαιριού.
    ΠΡΟΣΟΧΗ
    ΔΕΝ βγάζουμε ποτε τις μέδουσες στην παραλία γιατι αποτελουν σημεία μόλυνσης και δυσοσμίας λόγο της αποσύνθεσης τους.
    Σημείωση
    Οι μέδουσες αποτελούν βασικό κρίκο στην διατροφική αλυσίδα των θαλάσσιων ειδών αφού καταναλώνουν πλαγκτόν και μετα καταναλώνονται απο ψάρια.
    Μια φάλαινα καταναλώνει πανω απο 100 κιλα μέδουσες σε μια ημέρα.
    Φωτογραφίες απο το αρχείο των "ΑΥΤΟΔΥΤΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ"
    Παρακαλούμε κοινοποιήστε την ανακοίνωση.
    Πητε μας την περιοχή του Κορινθιακού που δεχθηκατε τυχόν επίθεση.

  15. Φίλε 8.13 ούτε σε έβρισα..ουτε σε έθιξα.
    Έχεις όλο το χρόνο να ασχοληθείς όσο θέλεις με τα μεδουσακια και τα τσουχτρακια.Δικαιωμα σου..οπως και δικαίωμα μου είναι να πιστεύω ότι έχεις ολα τα αλλα λυμενα ώστε να ασχολείσαι με τα θαλασσινά ζωάκια.Καταλαβες μπουμπούνα?

  16. ΗΜΑΡΤΟΝ ΚΙ ΕΣΥ ΡΕ ΦΙΛΕ. ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ Ή ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΑΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΛΥΣΗ? ΚΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ: ΔΙΝΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΤΙ ΕΞΑΓΓΕΛΕΤΑΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΦΙΛΤΡΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΗ ΓΝΩΜΗ ΠΕΡΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΤΩΝ Ή ΟΧΙ. ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΒΡΙΖΕΙ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΑΓΑΣΤΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΓΙΑΥΤΟ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ. ΠΡΑΞΕ ΕΤΣΙ, ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΜΕΤΑ ΟΤΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΤΣΟΥΧΤΡΕΣ ΘΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

  17. Δεν έχεις άδικο σε αυτό..και ούτε φταιμε εν μέρη εμείς.Αυτοι μας οδηγούν όπου τους βολεύει.
    Τέλος πάντων..
    Σίγουρα φυσικό αίτιο είναι το θέμα αυτό.Απλα όταν συμβαίνει..οι αρμόδιοι με 2 καικακια και ένα δικτυ..μπορουν να καθαρίσουν την παραλία.
    Σαφώς θα υπάρχουν αρμόδιοι που ξέρουν καλύτερα.

  18. φυσικά και υπάρχουν αρμόδιοι που ξέρουν, ή τουλάχιστον οφείλουν να ξέρουν, αλλά…
    Τί τους νοιάζει στο τέλος-τέλος? Αφού γίνουν δήμαρχοι και δουν ότι δεν είναι ο τίτλος για τον οποίο λαμβάνουν μισθούς αλλά το φόρτο εργασίας τους, τότε τα παρατάνε και το ρίχνουν στις παρόλες…θα, θα, θα, και γιαυτό ξαναψηφίστε μας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog