Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Καρφί» Γεννηματά για Τσίπρα: Ο «τζάμπα μάγκας» το βάζει στα πόδια

- Advertisement -

Για «πόλεμο λάσπης» εγκάλεσε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, από το βήμα της Ολομέλειας, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή…

Δείχνοντας από την αρχή τις προθέσεις της, η κυρία Γεννηματά «καυτηρίασε» το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας δεν βρισκόταν στην αίθουσα, για να ακούσει την ομιλία της, λέγοντας: «Ο τζάμπα μάγκας το βάζει στα πόδια και δεν κάθεται να ακούσει τις απαντήσεις για όσα μας καταλόγισε».

Συνέχισε, δε, λέγοντας: «Είμαι πολύ υπερήφανη για το κόμμα μου, την οικογένειά μου και την διαδρομή της. Μια διαδρομή που στάθηκε δίπλα στον άνθρωπο. Τα βιώματά μας ήταν η εθνική συμφιλίωση, το ΕΣΥ η κοινωνική δικαιοσύνη», ενώ, απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, υπογράμμισε: «Νομίζετε κ. Τσίπρα ότι έχετε το πολιτικό και ηθικό ανάστημα να μου κουνάτε το δάχτυλο; Δεν σηκώνω bullying. Το bullying εκεί που σας παίρνει. Ντρέπομαι κυριολεκτικά για λογαριασμό σας που παρακολούθησα αυτή τη συζήτηση με αυτά τα επιχειρήματα σε αυτό το ύφος αυτή την κρίσιμη περίοδο».

Μίλησε, δε, για ποινικές ευθύνες από τον πλημμελή έλεγχο του πόθεν έσχες του κ. Ι. Καλογρίτσα, για να προσθέσει σε άλλο σημείο: «Δεκάδες κατασκευαστές δημοσίων έργων ξέρουν και συνιστούν ΣΥΡΙΖΑ».

«Το τρίγωνο της διαπλοκής έχει τους φυσικούς αυτουργούς. Είναι οι Παππάς και Σπίρτζης. Σήμερα όμως και ο πρωθυπουργός ανέλαβε πλήρως την ευθύνη, άρα υπάρχει και ηθικός αυτουργός» εξήγησε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Μηδενίσατε όλες τις θυσίες του ελληνικού λαού. Φορτώσατε τα capital controls και το χειρότερο μνημόνιο των 86 δισ. ευρώ χρέη για να καλύψουν την δική σας τυχοδιωκτική πολιτική» συνέχισε η ίδια, για να συμπληρώσει: «Υποθηκεύσατε το μέλλον την χώρας χαρίζοντας στους πιο ακραίους εκφραστές του νεοφιλελευθερισμού ό,τι δεν έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ξεπουλήσατε την δημόσια περιουσία, τα κόκκινα δάνεια και βάλατε τέλος στην προστασία της πρώτης κατοικίας, που εμείς προστατεύαμε απόλυτα όσο είχαμε την ευθύνη. Αφήνετε κληρονομιά τον δημοσιονομικό κόφτη πάνω από μισθούς και συντάξεις. Και έρχεστε σήμερα και μας λέτε να μιλήσουμε για διαφθορά και διαπλοκή. Να το κάνουμε με συναίσθηση της πολικής σας»

«Από την καουμπόικη διαπραγμάτευση Βαρουφάκη φθάσαμε στα κροκοδείλια δάκρυα των μνημονίων» είπε η ίδια σε άλλο σημείο: «Από την σεισάχθεια φθάσαμε στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας. Τώρα προσπαθείτε να τραβήξετε την προσοχή του λαού από τα σημειώματα της εφορίας, την κατάργηση του ΕΚΑΣ, από την ανεργία και τους πλειστηριασμούς. Η προσπάθειά σας να αποπροσανατολίσετε είναι προκλητική».

«Δήθεν σηκώσατε το γάντι, λέγοντας ότι για όλα φταίνε οι προηγούμενοι. Για πόσο καιρό θα το λέτε αυτό; Βάλσαμο στην πείνα η κορώνες για την διαπλοκή με χωνί προπαγάνδας» είπε και πρόσθεσε: «Προσπαθείτε να στοχοποιήσετε τους αντιπάλους σας. Απαιτούμε να ερευνηθούν όλες οι ευθύνες για υποθέσεις ΜΜΕ, επιχειρηματίες, για οτιδήποτε μπορεί να έχει κοστίσει στο Δημόσιο».

«Αποτελεί πρόκληση και θράσος να παρουσιάζεστε εσείς που φορτώσατε στον λαό 100 δισ. ευρώ με την τυχοδιωκτική σας πολιτική ως προστάτης του δημόσιου συμφέροντος, σηκώνοντας πλαστική σημαία ως φλάμπουρο για την διαφθορά» ανέφερε η κυρία Γεννηματά και υπογράμμισε: «Δεν είστε εσείς ο κατήγορος. Είστε πλέον ο κατηγορούμενος στην συνείδηση του ελληνικού λαού».

Αναφορικά με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, εξήγησε ότι το κόμμα ήταν αυτό που ζήτησε την έρευνα από τους ορκωτούς λογιστές και παρέδωσε το σχετικό πόρισμα στην Δικαιοσύνη. «Μας είπατε ότι δεν ξέρετε που να βάλετε τα πεντάευρα. Για ρωτήστε τους υπουργούς σας πώς ξεχνούσαν να δηλώσουν μερικά εκατομμύρια» είπε σε άλλο σημείο.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για ωμές παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη. Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει μετατραπεί σε «πλυντήριο» στελεχών που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ. «Το σιντριβάνι της Κουμουνδούρου έγινε κολυμβήθρα του Σιλωάμ».

«Θέλετε να κάνετε το ΣΥΡΙΖΑ channel» είπε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αναφερόμενη στον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών, για να επισημάνει μεταξύ άλλων: «Επιλέξατε τον δικό σας εργολάβο -γνωστό σε εμάς από το 1989- και τον στηρίξατε με σκανδαλώδεις κατατμήσεις έργων και υπερβάσεις, όπως στην Λέσβο. Η Τράπεζα Αττικής στάθηκε στο πλευρό του εργολάβου με δάνεια εκατομμυρίων ευρώ εν μέσω capital controls σε μια επιχείρηση με μηδενική αξιοπιστία. Πρέπει να μάθουμε πως η Τράπεζα Αττικής των μηχανικών έγινε η ΣΥΡΙΖΑ Bank».

«Είπατε ψέματα ότι ελέγξατε τα πόθεν έσχες των καναλαρχών. Αποδείχθηκε στο βοσκοτόπι του κ. Καλογρίτσα και αυτό είναι μείζον» συνέχισε.

«Ευτυχώς πιαστήκατε στα πράσα. Οι άθλιες μεθοδεύσεις σας θα σας ακολουθούν. Αν δεν σηκώναμε το ζήτημα, τώρα ο κ. Καλογρίτσας θα ετοίμαζε το κανάλι του, χωρίς λεφτά και εγγυήσεις, με μόνα εφόδια μερικά κιλά σανό από την Ιθάκη. Θα σας θυμίζουμε το Βατερλό Καλογρίτσα» κατέληξε.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog