Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Λουτράκι – Καταγγελία αναγνώστη: “Είμαι εξοργισμένος…”

- Advertisement -

Εκεί στις τουαλέτες του παραλιακού πάρκου Λουτρακίου στο παρτέρι αριστερά υπήρχε ένα ωραίο φυτό βουκαμβίλια τουλάχιστον 15 χρόνια, με ωραία κόκκινα λουλούδια όπου έδενε, για να καλύψει τα ουρητήρια…

Σήμερα (οι κηπουροί) το κλάδεψαν στο σταυρό κάτω στους 20 πόνους..!
Ο κηπουρός μου είπε : είχε αγκάθια και ενοχλούσε τα ποδήλατα….!!
Ο γεωπόνος μου είπε το έκοψαν αλλά δεν πειράζει. Θα ξανά πετάξει…!!!!!

Επίσης εκεί διπλά είχε προ επτά μήνες δυο γιασεμιά σερνόμενα..
Τα κλάδεψαν…..   μέχρι την ρίζα…!!

Δεν φτάνει ότι δεν φυτεύουν ένα φυτό χρόνια τώρα,
αλλά φονεύουν και τα υπάρχοντα….!!

Είμαι εξοργισμένος…………. ένας δημότης..

- Advertisement -

21 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τα περισσότερα σιδερένια κάγκελα στο παραλιακό πάρκο έχουν σκουριάσει και σαπίσει καο υπαρχει σοβαρός κίνδυνος για να προκληθεί τραυματισμός σε όσα παιδιά παίζουν γύρω από αυτά, εκτός φυσικά του γεγονότος πως ειναι αντιαισθητικά και δίνουν την εικόνα εγκατάλειψης και υποβάθμισης της πόλης.

  2. Λολ ρε μάγκες λολ, μιλάμε τέτοιο κλάδεμα δεν έκανε ούτε ο Ανατολάκης στον ολυμπιακό θέρισμα κανονικό λέμε το έχουν τερματίσει οι άνθρωποι…

  3. Για να ο σοβαρέψουμε λίγο… ΠΟΤΕ δεν κατάλαβα αυτή τη μανία με τις αποκλαδώσεις (αυστηρότατα κλαδέματα) που εφαρμόζουν οι υπηρεσίες πρασίνου στους ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ Δήμους.
    Καταλαβαίνω ότι έτσι "γλυτώνουν" δουλειά αλλά οι συνέπειες ως προς την αισθητική αλλά και τελικά την υγεία των φυτών και δέντρων είναι ολέθριες.
    Δεν μπορώ να καταλάβω τι εντολές δίνουν οι συνάδελφοι Γεωπόνοι και αν αυτές τις ακολουθούν πιστά τα συνεργεία των κηπουρών ή όχι!

    Δείτε ΠΧ ανάλογη περίπτωση σε Δήμους της βόρειας Ελλάδας τι άσχημε αποτελέσματα είχε και τι συστήνουν οι καθηγητές Γεωπόνοι-Δασολόγοι:

    http://www.geotee.gr/lnkFiles/20160406044831_4.pdf

  4. γιατι το παρκο ειναι καλυτερο μεσα ; αμαζονιος !αισχος !ουτε αισθητικη ουτε γουστο δεν εχουν να φτιαξουν ενα ομορφο παρκο .

  5. ston 9:39 μ.μ
    Σύμφωνο απόλυτα μαζί σας …!
    Πριν τρία χρόνια ένα τέτοιο απαίσιο κλάδεμα είχε γίνει στο πάρκο μας σε κάτι αλμυρίκια
    (από το λιμάνι έως την παιδική χαρά) τα οποία τα έκαναν σαν κασιδιάρικα το 2013΄..
    Τα οποία βάσταξαν ίσκιο και δροσιά στους λουόμενους της παραλίας στο λιμανάκι,
    και όχι μόνο..
    Τώρα μετά από τρία χρόνια συνήρθαν
    τα φουκαριάρικα…
    Πιστεύω να μην κάνουν το ίδιο λάθος οι άσχετοι….!

  6. ΥΓ Αν ένας άνθρωπος δουλεύει στον δήμο, και δεν ξέρει που είναι η ανατολή και η δύση στην πόλη…
    Πως μπορεί ένας απλός δημότης να συνεννοηθεί μαζί του….??
    Σίγουρα εγώ είμαι κύριε μεθυσμένος με κοκκινέλι…!

  7. Με αφορμή το άρθρο σας θα ήθελα να προσθέσω μια σκέψη μου. Τα δέντρα που χαρίζουν την σκιά τους στην μαύρη πίσα και στο πλακόστρωτο της κεντρικής λεωφόρου, σε λίγες εβδομάδες θα τα κλαδέψουν όπως πράττουν τόσα χρόνια.
    Και ερωτώ:
    Είναι δύσκολο να μην τα κλαδέψουν/σακατέψουν απο την μια πλευρά του δρόμου, αλλά να τα κατευθύνουν με μια καμπυλωτή σιδεριά – αψίδα – στην απέναντι πλευρά του δρόμου και να ενωθούν οι σκιές και να χαρίσουν μια όμορφη πράσινη εικόνα στον Δήμο μας;
    Η Αψίδα που θα στηρίζεται δεξιά και αριστερά με δύο κοιλοδοκούς και στην μέση η αψίδα με ένα πλέγμα, να είναι σε τέτοιο ύψος ώστε να μην ενοχλεί τα διερχόμενα λεωφορεία και φορτηγά, που κανονικά θα πρέπει να περνούν απο τον περιφερειακό αλλά αυτό είναι άλλο θέμα, να στηρίζει τα κλαδιά των δέντρων. Η τεχνική υπηρεσία είναι πιο κατάλληλη για να σχεδιάσει και να ορίσει τι είναι ασφαλές και τι όχι. Εγώ με την στερνή μου γνώση προτείνω μια όμορφη σκέψη που έχω για την πόλη μου.

    Να δημιουργήσουν μια αψίδα δροσιάς στον κεντρικό δρόμο για τους πεζούς αλλά και στα καταστήματα.
    Το Χειμώνα απο την πτώση των φύλλων δεν θα έχει την σκίαση που ανάφερα, αλλά απο τον Μάρτιο μέχρι και τον Δεκέμβριο θα είναι καταπληκτικό.
    Θα χαρίσει μια μοναδικότητα στην ίδια την πόλη αλλά και την θετική έκπληξη στους επισκέπτες αφού κάτι αντίστοιχο δεν υπάρχει πουθενά.
    Επίσης δεν θα είναι κατα μήκος όλης της Κεντρικής Λεωφόρου αλλά θα είναι τμηματικά γιατί θα πρέπει να υπάρχουν ανοικτά τμήματα για λόγους ασφαλείας – Πυροσβεστική – Αστυνομία και στα κενά αυτά να συνυπάρχουν και τα εορταστικά φωτιστικά του Δήμου.

    Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία σας.

    Ένας Απλός Πολίτης…

  8. Kαι τα χριστούγεννα αντί να στολίζουμε δέντρο θα στολίζουμε την αψίδα με τα παλιοσίδερα και τα ξεραμένα φύλλα που θα δίνει μία αίσθηση φρενοβλάβειας και ομαδικής παράκρουσης σε αυτόν που θα το κατασκευάσει!
    άσε που όσοι κάθονται στα μπαλκόνια των πολυκατοικιών δεν θα βλέπουν τίποτα κάτω θα πετάνε και τα σκουπίδια τους πάνω στην πρασινάδα και μετά θα διαμαρτυρόμαστε που οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι δεν θα έχουν ελικόπτερα για να μαζεύουν τα σκουπίδια από την από την ζούγκλα του αμαζονίου που θα έχει ξεπροβάλλει ξαφνικά στο Λουτράκι η οποία και θα αποκόπτει την ορατότητα προς κάθε κατεύθυνση!

    ΥΓ στην τούνδρα του αμαζονίου συγνώμη του Λουτρακίου ήθελα να πω, θα μπορούμε να αφήσουμε και φίδια για να παίζουν τα παιδιά το καλοκαίρι!

    Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία σας ένας πολίτης όχι απλός, super, που έχει βαρεθεί τα αχρείαστα λογύδρια του κάθε διανοητικό πτωχοκομείου!

  9. Γιατι δεν πολιτευεστε εσειςβρε αλανια; ο ενας σας μυριζεινο αλλος σας βρωμαει. Βγειτε εσεις να τα κανετε καλυτερα. Και μεταβνα σας βριζουν. Και μαλιστα ανωνυμα. Κοτες. Που μου γινατε ολοινεπιστημονες, πολιτικοι μηχανικοι, συγκοινωνιολογοι, οικονομολογοι, τωρα και γεωπονοι. Αι σιχτιρ πια

  10. ston 1;02 μ.μ
    Για να είμαστε μέσα στο θέμα της ανάρτησης…
    Κατά την γνώμη σου καλά έκανε ο γεωπόνος –κηπουροί όπου έκοψαν αυτό το φυτό…??
    Ένα φυτό υγιέστατο, επάνω στην ανθοφορία του, με κόκκινα λουλούδια…!
    Εμένα δεν θα μου πήγαινε το χέρι ούτε στο κτήμα του εχθρού μου να το σακατέψω…!!
    Ούτε στου Τούρκου τον κήπο…..!!
    Απάντησε μόνο επί αυτού .. και προχωρούμε..
    Γιατί μερικά δυνατά μυαλά δεν ασχολούνται με την πολιτική…!

  11. Ρε 11 Οκτωβρίου 2016 – 12:34 μ.μ.. Εσύ ενοχλήθηκες με την ιδέα γιατί κυκλοφορείς με ελικόπτερο Και θα σου κόψει τον αεροδιαδρομο σου; Άκου εκεί που θα σου κόψει την ορατότητα.
    Έχεις μπαλκόνι και κουτσομπολευεις;
    Μωρή Κατίνα. Ο Απλός Πολίτης σου δείχνει το δάσος και εσύ κοιτάς το δάχτυλο.

  12. ΥΓ βλέπετε κοι blogers σας εγκλώβισα στο ίδιο το πληκτρολόγιο σας …!
    Δεν μπορείτε να μην το βάλετε, διότι αν δεν το κάνετε αυτοαναιρείστε…. Είστε τέτοιοι εσείς…??

  13. Ο μηδενισμός σου 2:43 π.μ. σε παραπέμπει σε άνθρωπο με ψυχικό νόσημα. Επιβαρύνεις την δημιουργική σκέψη και τον θετικό στοχασμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog