Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λουτράκι: Η ζωντανή πηγή της Ελλάδας (video)

- Advertisement -

Η Ελλάδα είναι η γενέτειρα πολλών υπέροχων πραγμάτων: του θεάτρου και της δημοκρατίας, της λογοτεχνίας και της φιλοσοφίας ενώ έβαλε τα θεμέλια και της σύγχρονης ιατρικής…

Έτσι, δεν μας εντυπωσιάζει το γεγονός ότι ακόμα και η πρώτη παραθεριστική πόλη της Ευρώπης εμφανίστηκε εδώ. Η πόλη αυτή είναι το Λουτράκι, που οφείλει το όνομα αλλά και τη φήμη του στις θερμές, ιαματικές πηγές του.

Οι ιαματικές ιδιότητες του τρεχούμενου νερού που πηγάζει από την γη της ελληνικής παραθαλάσσιας πόλης Θερμά, όπως ονομαζόταν κάποτε το Λουτράκι, ήταν γνωστές ήδη από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αργότερα, οι Ρωμαίοι, που ήταν μεγάλοι λάτρεις των θερμών πηγών, δημιούργησαν στο μέρος αυτό τα λουτρά τους και μετέτρεψαν την πόλη Θερμά στο πρώτο παραθεριστικό μέρος της παγκόσμιας ιστορίας. Από το τέλος του 19ου αιώνα κοντά στις θερμές πηγές ξεκίνησε η κατασκευή ενός νέου παραθεριστικού συγκροτήματος, το οποίο ήταν εξαιρετικά δημοφιλές μεταξύ των Ευρωπαίων, την εποχή που τα ταξίδια σε θερμές πηγές άρχισαν να γίνονται νέα τάση της μόδας.

Τελικά, το παραθεριστικό αυτό μέρος ανακηρύχθηκε επισήμως ως ιαματικό. Αυτό είναι λοιπόν το Λουτράκι, μια πόλη με ιστορία 2000 ετών!

Πράγματι, οι ιαματικές ιδιότητες του νερού που πηγάζει από την γη της ελληνικής παραθαλάσσιας πόλης Θέρμαις, όπως ονομαζόταν το Λουτράκι στην αρχαιότητα, ήταν ήδη γνωστές από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αργότερα, οι Ρωμαίοι, μεγάλοι λάτρεις των θερμών πηγών, έχτισαν στο μέρος αυτό τα λουτρά τους, δημιουργώντας στην πόλη Θέρμαις το πρώτο παραθεριστικό θέρετρο της παγκόσμιας ιστορίας.

Από το τέλος του 19ου αιώνα, κοντά στις θερμές πηγές ξεκίνησε η κατασκευή ενός νέου παραθεριστικού συγκροτήματος, το οποίο ήταν εξαιρετικά δημοφιλές στους Ευρωπαίους την εποχή που τα ταξίδια σε θερμές πηγές άρχισαν να γίνονται νέα τάση της μόδας. Αναγνωρισμένο ως λουτρόπολη από το 1925, αυτό είναι το Λουτράκι, μια πόλη με ιστορία 2000 ετών!
Αυτή η αίθουσα χρονολογείται από τον 19ο αιώνα και η επιγραφή στην τοιχογραφία πίσω από την πλάτη μου λέει: «Η μητέρα γη με το νερό αυτό θεραπεύει τους ανθρώπους».

Πηγή video youtube (Mouzenidis Group)

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog