Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Παγιδευμένα για ώρες τα ΙΧ στην Κορίνθου – Πατρών

- Advertisement -

Ουρές οχημάτων έχουν σχηματιστεί, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στο 155ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών -Πατρών στο ύψος του Αιγίου, με δεκάδες οδηγούς να έχουν εγκλωβιστεί καθώς δεν είχαν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες…

Από την χιονόπτωση έχουν προκληθεί σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων με την εθνική οδό Αθηνών – Πατρών να είναι κλειστή στο 175ο χλμ. στο ρεύμα προς Αθήνα. Το ίδιο ισχύει στο 172ο χλμ. στο ρεύμα προς Πάτρα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται μεταξύ Αιγίου και Ακράτας, τόσο στην παλιά όσο και στη νέα εθνική οδό, ενώ στη νέα εθνική οδό Πατρών- Κορίνθου ανάμεσα σε Ακράτα και Διακοπτό, η πυκνή χιονόπτωση δεν επέτρεψε τη διέλευση των οχημάτων, και δεκάδες οδηγοί παρέμειναν εγκλωβισμένοι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις ουρές που σχηματίζουν τα αυτοκίνητα έχει εγκλωβιστεί και ένα εκχιονιστικό μηχάνημα, με αποτέλεσμα να εγείρονται φόβοι για πολύωρη παραμονή των οδηγών σε συνθήκες ψύχους. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα οχήματα έχουν παγιδευτεί εδώ και τουλάχιστον 2 ώρες, ενώ σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα, οιοδηγοί εκφράζουν ανησυχίες ότι αν δεν δεν περάσει εκχιονιστικό θα αποκλειστούν από το χιόνι.

Προβλήματα παρατηρούνται και στα δρομολόγια του ΚΤΕΛ με το best.gr, να ενημερώνει ότι τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Πάτρα- Αθήνα εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης και των προβλημάτων στην εθνική στο ύψος του Αιγίου και του Διακοπτού, επιστρέφουν στην Πάτρα.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτογραφίες: thebest.gr

Φωτογραφίες: patratora.gr

Αξίζει να σημειωθεί ότι προηγουμένως στην εθνική οδό Πατρών- Κορίνθου, μεταξύ Ακράτας και Αιγίου, την κατάσταση επιδείνωσε η σύγκρουση δύο μεγάλων οχημάτων καθώς είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος και να δημιουργηθεί ουρά που ξεπερνούσε το ένα χιλιόμετρο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πυροσβεστική έχει διαθέσει 15 οχήματα στην εθνική οδό Ακράτας – Πατρών και επεμβαίνει για τη μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Τι λένε εγκλωβισμένοι επιβάτες

Επιβάτης του ΚΤΕΛ που έχουν εγκλωβιστεί στο σημείο μιλώντας στον Αlpha δηλώνει: «Φύγαμε στη 13.00 από την Αθήνα και από τις 15.00 είμαστε εγκλωβισμένοι σε αυτό το σημείο… Είναι πολύ άσχημες οι συνθήκες. Υπάρχουν μεγάλοι άνθρωποι και παιδιά. Αυτή τη στιγμή μόλις σταμάτησε να χιονίζει, έχει πολύ κρύο… δεν υπάρχει κανείς να μας βοηθήσει. Δεν ξέρουμε τι μας περιμένει».

Άλλος οδηγός είπε: «Είμαστε σταματημένοι τουλάχιστον 2,5 ώρες. Πήραμε την Τροχαία και μας είπαν ότι θα το δούνε. Δεν είναι εικόνα αυτή ευρωπαϊκού κράτους!».

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ιδιωτικος δρομος που εισπρατουν διοδια μαγαζακι καποιου δυλ αρα εδω θα επρεπε να επεμβει ο εισαγγελεας .τι θα κανει το κρατος ??? η περιφερεια ??? τιποτα φυσικα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog