Αξιολόγηση; «Ευχαριστώ, δε θα πάρω» λένε οι δημόσιοι υπάλληλοι

2017-08-09T09:28:27+02:0009 Αυγ 2017 | 09:28|Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία|Ετικέτες: |4 Σχόλια

Πέρασε και η τρίτη προθεσμία για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και το αποτέλεσμα;…

Η αποχή κυμάνθηκε περίπου στο 70%, σύμφωνα με στελέχη της δημόσιας διοίκησης, ενώ η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι το αντίστοιχο ποσοστό ξεπέρασε το 80%.
Οκτώ στους δέκα δημοσίους υπαλλήλους, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, έστειλαν τα δελτία τους στα Συνδικαλιστικά Όργανα τους, μπλοκάροντας έτσι τη διαδικασία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Για την ΑΔΕΔΥ, όπως και την ΠΟΕ-ΟΤΑ αυτό είναι επιτυχία, αφού τα δύο συνδικάτα είχαν καλέσει τους δημοσίους υπαλλήλους να αγνοήσουν τη διαδικασία.

Μάλιστα, η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, με αποτέλεσμα η διαδικασία να έχει μπλοκάρει ακόμη και από τις ίδιες τις Διευθύνσεις Διοικητικού-Προσωπικού.

Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης έδωσε παρατάσεις (επίσημες και σιωπηρές) με την ελπίδα να αλλάξει η εικόνα, αφού η αξιολόγηση αποτελεί ένα από τα μέτρα που έχουν ζητήσει οι θεσμοί, στα πλαίσια της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, και έπρεπε να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιουνίου.

Η κυβέρνηση έχει προειδοποιήσεις τους δημοσίους υπαλλήλους ότι η αποτυχία της αξιολόγησης θα «μπλοκάρει» το σύστημα κινητικότητας, το Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών και το σύστημα επιλογής προϊσταμένων.


Πηγή:aixmi.gr

4 Σχόλια

 1. ANONYMOUS 9 Αυγούστου 2017 σε 14:20 - Απάντηση

  Δεν ειναι σωστο να μην θελουν να αξιολογηθουν. Εχουν τιποτα να φοβηθουν, τοσο πολυ και καλα που δουλευουν? Αν εχουν να φοβηθουν, τοτε πρεπει να γινει η αξιολογηση.

 2. ANONYMOUS 9 Αυγούστου 2017 σε 16:11 - Απάντηση

  Φυσικα και δεν θελουν αξιολογηση αφου
  Οι περισσοτεροι υπαλληλοι δεν αξιζουν
  Πληρωνουμε για να καθονται πρεπει να
  Τελειωσει αυτο

 3. ANONYMOUS 9 Αυγούστου 2017 σε 17:13 - Απάντηση

  Κοπρίτες στην πλειοψηφία τους… η μειοψηφία προσπαθεί να σώσει την κατάσταση … εφτά κάθονται και ξύνονται και τρεις τρέχουν σαν τον Βέγγο….

 4. ANONYMOUS 9 Αυγούστου 2017 σε 19:31 - Απάντηση

  Αξιολόγηση Εδώ και τώρα και άρση μονιμότητας