4 χρόνια μετά τη δολοφονία του, όλες και όλοι δίνουμε «παρών» στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Παύλο Φύσσα
Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι, στην περιοχή Παγανή της Μυτιλήνης, ένα μέλος της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) και μια συντρόφισσα – μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δέχτηκαν επίθεση από ομάδα φασιστών, ενώ έσβηναν φασιστικά συνθήματα από τους τοίχους της περιοχής.
Η επίθεση της ομάδας των ακροδεξιών ξεκίνησε με ύβρεις νεοναζιστικής και αντικομμουνιστικής ρητορικής και κατέληξε στον τραυματισμό του συντρόφου – μέλους της ΛΑΕ. Τα χειρότερα απετράπησαν μετά από παρέμβαση οδηγών που βρίσκονται σε διερχόμενα από το σημείο της επίθεσης οχήματα.
Τα τελευταία χρόνια η Χρυσή Αυγή επιχείρησε να ξαναβγεί στους δρόμους, αυτή τη φορά ενάντια στους πρόσφυγες. Με «δούρειο ίππο» δήθεν ομάδες «πολιτοφυλάκων» και «αγανακτισμένων πολιτών» η Χ.Α. προσπάθησε να ξαναστήσει τις γνωστές «επιτροπές κατοίκων», χωρίς όμως να βρει την αναμενόμενη ανταπόκριση.
Η αντίδραση του αντιφασιστικού κινήματος και κυρίως του κινήματος αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, δεν άφησε περιθώριο στους νεοναζί ώστε να χτίσουν μια πειστική ξενοφοβική αφήγηση. Μια μεγάλη νίκη του αντιφασιστικού κινήματος στη Λέσβο ήταν φυσικά και το κλείσιμο των γραφείων της Χ.Α. στο νησί!
Ο κοινωνικός κανιβαλισμός, απόρροια της πολιτικής κρίσης και των μνημονίων καθώς και ο εγκλεισμός και η απομόνωση των προσφύγων που αποτελεί πάγια τακτική της κυβέρνησης, πάντα με την αγαστή συνεργασία της ΕΕ, αποτελούσαν πάντα και θα αποτελούν όπλο στα χέρια των φασιστών ώστε να βρίσκουν πολιτικό πεδίο πατώντας στα πιο συντηρητικά αντανακλαστικά μέρους της κοινωνίας. Το αντιφασιστικό κίνημα έχει δείξει επανειλημμένα ότι δεν φοβάται κανέναν φασίστα  και ότι απέναντι στη ξενοφοβία και τον εθνικισμό απαντάει άμεσα. Για αυτό το λόγο και οι φασίστες επιτέθηκαν μέρα μεσημέρι προσπαθώντας να σπάσουν τον τσαμπουκά όσων επέλεξαν να σβήσουν τα συνθήματα φανερά και μπροστά στον κόσμο που περνούσε.

4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα
Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα. Η δολοφονία του, όπως και αυτή του Σαχζάτ Λουκμάν, μας θυμίζουν μέχρι που είναι διατεθειμένη να φτάσει η Χρυσή Αυγή στην προσπάθειά της να διασπείρει το ναζιστικό της δηλητήριο.
Παράλληλα, όμως, οι δολοφονίες αυτές πυροδότησαν -και συνεχίζουν- να πυροδοτούν το αντιφασιστικό κίνημα σε όλη την Ελλάδα, το οποίο έχει καταφέρει σημαντικές νίκες, μεταξύ των οποίων και το κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής σε πολλές περιοχές. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η υποδοχή των προσφυγόπουλων από τις τοπικές κοινωνίες καθώς και η ενσωμάτωσή τους σε τμήματα των δημοσίων σχολείων.
Όλες και όλοι να δηλώσουμε «παρών»:
Το Σάββατο 16/9 στις 18:00 στην αντιφασιστική διαδήλωση στο Σύνταγμα. Πορεία προς της Βουλή και τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Λεωφόρο Μεσογείων.
Τη Δευτέρα 18/9 στις 17:00 στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο μνημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Θα ακολουθήσει πορεία στο Κερατσίνι με κατεύθυνση το Καστράκι όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία στη μνήμη του Π. Φύσσα.

Δεν μας τρομοκρατούν. Μας εξοργίζουν. Καμία κίνηση δεν θα μείνει αναπάντητη.

Θα τους τσακίσουμε και θα είναι μέρα μεσημέρι!