Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τώρα: Κόλαση φωτιάς στη δυτική Αχαΐα: Εκκενώθηκαν οικισμοί – Δείτε τις εικόνες πανικού των κατοίκων [video]

- Advertisement -

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση κοντά στο Σαντομέρι της δυτικής Αχαΐας.

Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και απειλεί πλέον τέσσερις κοινότητες και ένα μοναστήρι.
Πρόκειται για τις κοινότητες ‘Αρλα, Ελαιοχώρι, Πετροχώρι και Πλανητερέικα, καθώς και το γυναικείο μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας Μαρίτσης.

Από την πυροσβεστική υπηρεσία έγινε γνωστό πριν από λίγο ότι δόθηκε εντολή για να απομακρυνθούν οι ευπαθείς ομάδες από τις κοινότητες που απειλούνται. Ζητήθηκε επίσης και από τις μοναχές που βρίσκονται στο μοναστήρι να το εκκενώσουν αλλά αυτές αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τη Μονή.
Οι κάτοικοι της Άρλας έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία του χωριού, καθώς όπως μεταδίδει o ιστότοπος patrastimes.gr το πύρινο μέτωπο έχει φτάσει στα πρώτα σπίτια του χωριού, από την πλευρά του νεκροταφείου. Επί τόπου βρίσκεται ο Περοφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Ο κόσμος δεν απομακρύνεται απο το σημείο παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών και των αρχών.
Νωρίτερα πάντως ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «είμαστε σε ετοιμότητα, ώστε αν χρειασθεί, να εκκενωθούν οι κοινότητες καθώς και το μοναστήρι».
Στην μάχη για τον έλεγχο της φωτιάς βρίσκονται αυτήν την ώρα 26 οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με 56 πυροσβέστες. Ωστόσο το έργο τους δυσχεραίνεται από το γεγονός ότι πριν από λίγο – λόγω του σκότους – αποσύρθηκαν τα τρία εναέρια μέσα που επιχειρούσαν – δύο ελικόπτερα και ένα καναντέρ και πλέον τη μάχη με τις φλόγες δίνουν μόνο επίγειες δυνάμεις.

Σύμφωνα με το tempo24, στις φλόγες φαίνεται ότι τυλίχθηκαν λίγο νωρίτερα σπίτια στο Ελαιοχώρι. Η αστυνομία συγκέντρωσε τους κατοίκους στην πλατεία ενώ οικογένειες με μικρά παιδιά εγκαταλείπουν το χωριό.

Σε ασφαλές μέρος μεταφέρθηκαν πριν από λίγο οι 4 μοναχές της Ιεράς Μονής της Αγίας Μαρίνας.
Στο σημείο μάλιστα υπάρχει και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε περίπτωση που χρειαστεί η μεταφορά τους σε νοσοκομείο, όπως είπε ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος στο tempo24.gr από τα Ιεροσόλυμα, όπου βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες.
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog