Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τσίπρας: Μοίρασε 1,4 δισ. ευρώ σε χαμηλά εισοδήματα, συνταξιούχους και ΔΕΗ…Δείτε όλο το διάγγελμα..

- Advertisement -

Πώς και σε ποιους θα διανεμηθεί το κοινωνικό μέρισμα..Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 720 εκατ. ευρώ σε 3,4 εκατ. πολίτες – 315 εκατ. ευρώ για την παράνομη παρακράτηση των εισφορών Υγείας στους συνταξιούχους – 360 εκατ. στη ΔΕΗ, για να καλυφθεί το κόστος των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας – Δείτε όλο το διάγγελμα..

Με τηλεοπτικό μήνυμά του στους πολίτες, το βράδυ της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε και επισήμως τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, που προκύπτει όπως ανέφερε, από την υπέρβαση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1,75% το 2017.

Ο ίδιος είπε ότι η οικονομία αναμένεται να σημειώσει ρυθμό ανάπτυξης κοντά στο 2%, τονίζοντας ότι, για δεύτερη συνεχή χρονιά, η κυβέρνηση είναι σε θέση να μοιράσει κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες εκείνους που το έχουν ανάγκη -και θα είναι μάλιστα μεγαλύτερο από πέρυσι.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το φετινό μέρισμα θα ανέλθει σε 1,4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 720 εκατ. θα δοθούν σε 3,4 εκατ. πολίτες με τη μορφή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, με εισοδηματικά κριτήρια, κριτήρια ακίνητης περιουσίας, καθώς και κριτήρια οικογενειακής κατάστασης.

Το γενικό πλαίσιο είναι ότι τα εισοδηματικά κριτήρια αφορούν μονοπρόσωπα νοικοκυριά με ύψος εισοδήματος μέχρι 9.000 ευρώ και πολυπρόσωπα με ανώτατο όριο τα 18.000 ευρώ.
Τα εισοδηματικά όρια προσαυξάνονται κατά 50% για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά 25% για κάθε παιδί. Παράλληλα, δικαιούχοι θα είναι και όσων τα νοικοκυριά διαθέτουν ακίνητη περιουσία, με ανώτατο όριο, σε κάθε περίπτωση, τα 180.000 ευρώ.

Τα παραδείγματα που ανέφερε ο πρωθυπουργός:

1. Για οικογένειες με δύο παιδιά και εισόδημα 6.000 ετησίως θα δοθεί ενίσχυση 900 ευρώ,
– για εισόδημα 12.000, ενίσχυση 700 ευρώ
– για εισόδημα 18.000 ενίσχυση ύψους 500 ευρώ

2. Για ένα νοικοκυριό που αποτελείται από ένα ζευγάρι χωρίς παιδιά, για εισόδημα 4.500 ευρώ θα δοθεί ενίσχυση 675 ευρώ,
– για εισόδημα 9.000 ευρώ, ενίσχυση 525 ευρώ
– για εισόδημα 13.500, ενίσχυση 375 ευρώ.

3. Για μονοπρόσωπα νοικοκυριά, για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα 3000 ευρώ, δίδεται ενίσχυση 450 ευρώ
– για εισόδημα 6.000 ευρώ, ενίσχυση 350 ευρώ
– για εισόδημα 9.000, ενίσχυση 250 ευρώ

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας, ο σχετικός νόμος για το μέρισμα θα κατατεθεί μέσα στην εβδομάδα στη Βουλή, ενώ η καταβολή του ποσού στους δικαιούχους θα έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

Πού θα κατευθυνθεί το υπόλοιπο ποσό

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι άλλα 315 εκατ. ευρώ θα δοθούν για την παράνομη παρακράτηση των εισφορών Υγείας στους συνταξιούχους -η επιστροφή θα δοθεί την ίδια ημέρα που θα καταβληθούν οι συντάξεις του Δεκεμβρίου.

Ακόμη, 360 εκατ. θα δοθούν στη ΔΕΗ, προκειμένου να καλυφθεί το κόστος των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας και να μην υπάρξει καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

protothema.gr

- Advertisement -

25 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μοίρασε λεφτά? Ο Τσίπρας δηλαδή μας παρουσιάζεται ως ο Καραμουρτζούνης της πολιτικής. Δεν μας λέει επίσης πόσα από τον μπεζαχτά του κόμματος ή τις τσέπες τους διέθεσαν για τους πρόσφυγες που φτάνουν κατά εκατονάδες στην χώρα μας, εκτός από την Ελληνική Σημαία (που την θεωρούν ένα κομμάτι πανί) που έδωσε ο ίδιος στον Πακιστανό 11χρονο?

  2. και επειδή δεν πρέπει να έχουμε κοντή μνήμη
    πενταετία 2010-2015 μείωση μισθών και συντάξεων που αγγίζουν ανά κατηγορία μέχρι και το 50%
    αύξηση του ΦΠΑ και αύξηση της φορολογίας. Πληρωμή ΕΤΗΔΕ (ΒΕνιζέλος απίθανος) με την ΔΕΗ. Εξοπλιστικά σκάνδαλα, λίστες λαγκάρντ και προσφάτως panama papers και paradize papers, siemens και δώρα ΧΡιστοφοράκου (τα καταθέτει η γραμματέας του και φοβάται για τη ζωή της).
    Αυτοκτονίες και απαξίωση και ισοπέδωση με μέτρα της δημόσιας υγίειας (Αδωνις και Τσεκουράτος οι εμπνευστές). 1.500.000 εκατ. άνεργοι και τι άλλο να τους πρωτοθυμηθούμε.
    Από την άλλη μέρισμα 2 δισ για τη διετία 16-17 στις ευπαθείς ομάδες. ΤΣιπραςcare 2.500.000 εκατ. ανασφάλιστους συμπολίτες μας, μείωση της ανεργίας κατά 7 μονάδες στήριξη της ακραίας φτώχειας με επιδόματα αλληλεγγύης κλπ.
    Ολα αυτά και φυσικά δεν είναι πολλά και ικανά να γιατρέψουν τις πληγές που άνοιξαν τα χρεοκοπημένα κόμματα της μεταπολίτευσης -χρωστάνε και 400 εκατ. ευρώ που δεν πρόκειται να αποπληρωθούν-.
    Δοξάζουμε και τιμούμε όλους αυτούς λοιπόν μέσα από τα κανάλια της διαπλοκής και τους μπαταχτσήδες και τζαμπατζήδες καναλάρχες.

  3. Το δια ταυτα δεν μας το ειπες Σωτο: ζητω το Τσιπρακι και να παραμεινει στην εξουσια, αυτο δεν εννοεις ρε καπιταλα συντροφε;

  4. Οτι έδωσε ειναι λεφτά της ευρωπαϊκής ένωσης , κύριε έξυπνε κοιτά μην βρεθείς στη θέση των προσφύγων , και τότε σε θέλω να μας πεις αερολογίες

  5. Εμάς μας εχουν πετσοκόψει μισθους – συντάξεις……για να δίνουν σε αυτούς που δηλώνουν μηδενικά εισοδήματα, αλλά πληρώνονται χωρις να φαίνονται αφού κάνουν μαυρη εργασια…. !!!! Άρε Τσίπρα είσαι για φτυσιες…!!!!! Εσυ και το παρεάκι σου….

  6. 8.29 Eχουν τελειωσει οι κυριοι κυριοι αλαφου και βαγγος απο το ποδοσφαιρακι, οπως εσχατως μας τελειωσε ως εδρα της εθνικης και το Καραισκακης.

  7. Εχουν λυσαξει απο το κακο τους τα ΜΜΕ του μαρινακη και των συν αυτο για το μερισμα που θα δωσει ο Τσιπρας στον φτωχο κοσμο και στους συνταξιουχους. Δηλαδη να μην λαβουν τιποτα και να ψωφισουνε της πεινας οι φτωχοι και οι συνταξιουχοι προκειμενου να ικανοπιηθει το αντιπολιτευτικο μενος και οι ιδιοτελης σκοπιμοτητες και οραξεις του παμφαγου βαγγου. Ρε δεν μας χε… ρε μαρινακη.

  8. 12:37 μ.μ. τωρα θα τα ακουσεις χοντρα συντροφε της αριστερας και της…προοδου, απο τον Ανδρεα Λεκκα Ουαλια. Κατσε να δεις λουσιμο που θα σου ριξει.

  9. Τσιμπησατε αντίμαρινακικη πουλάκια μου στα δύο για Αφραγκουζος και Καραϊσκάκης έπεσες μέσα για το βαγκελαρο κούνια που σε κούναγε αλλά 15 Χρόνια με κούπες μαζί αγορίνα μου και θα κλείσουν τα δικά σας ΜΜΕ του Ολυμπιακόυ είναι λίγα και καλά

  10. Τι λούσιμο να του κάνω του φουκαρα δεν έχει μαλια 'καραφλιασε'από τις λαλακιες που λέει αντέ να σου κάνω τη χάρη να τον λουσω λιγάκι.ο Μαρινακης δίνει λεφτά από unicef μέχρι σησητια στους μετανάστες και απορους και στην αρχιεπισκοπη στον Πειραιά. Τα λεφτά του τσιπρα να τα πάρει η ομάδα σου να πληρώσει τον καφετζη απέναντι. Ούτε καφέ δεν θα σας φέρνουν σε λίγο ουστ με παρεσειρες πάλι να σε λουσω αντέ γεια μας

  11. Αγαπητε 1.26 ε οχι και συντροφος της αριστερας και της προοδου. Με παρερμεινεψες και μακρια απο μας το ποτηριον τουτο. Ενταξει ξερω κοροιδια και εμπαιγμος ειναι οι "παροχες" Τσιπρα διοτι η ουσια δεν αλλαζει, ομως μπρος στο να μην περνανε απολυτως τιποτα οι συνταξιουχοι και οι παμπτωχοι αυτης της χωρας, ε κατι ειναι και αυτο το φιλοδορημα μονο και μονο και μονο για να μπορεσουνε να επιβιωσουνε αυτοι οι ανθρωποι..

  12. Οχι δεν ειναι κατι, φιλε μου (και με συγχωρείς που σε χαρακτηρισα αριστερο). Αλλο παρεχω, αλλο κοροϊδευω. Και οι πετρες το ξερουν οτι στο δευτερο ευελπιστει…για να μπορει ανετα να πηγαινει τα παιδια του στα καλυτερα…λαϊκα ιδιωτικα σχολεια Αττικης εις βαρος των κορόιδων ψηφοφορων, που ηλπιζαν, τρομαρα τους, οτι θα γλυτωναν και τον ΕΝΦΙΑ, κουνια που τους κουναγε…

  13. Ένα σχόλιο μου παραπανω έχει γραφτη μπερδεμενω θα είναι από την απόσταση. ΧΑΧΑ μήπως νομίζετε ότι μπερδεψα τα μπούτια μου το λεω η απάντηση στον φίλο για την έδρα της εθνικής και Αφραγκουζο τα πέτυχε για το Μαρινακη άλλα 15 Χρόνια με κούπες και μετά θα αναλάβει ο γιος του ο Μιλτιάδης Εντάξει αντίμαρινακικη το διάβασες καλύτερα τώρα

  14. Ο φουκαράς ο Αλέξης τσιπρας έδωσε λεφτά και εγεινε κατακλυσμός του Νώε. Κρίμα τέτοια τραγωδία στην Αττική. Η φύση εκδικείται δυστυχώς

  15. ΈΛΑ μου σε τσακωσα,αντίμαρινακη .αρχίζουν να τη φτιάχνουν έμαθα μια νέα φυλακή για να μπει ο βαγκελας αμα γίνει. Καμιά 15 Χρόνια περίπου μέχρι τότε φάπααααασα θα τρώτε συναιτερακια του κολου

  16. Και κάτι ακόμα να προσέχεις τώρα με την κακοκαιρία μην σου έρθει κάνα αστροπελέκι στο κεφάλι. Να φοράς κράνος και αμα δεν έχεις βαλε καμια κατσαρόλα. Φυσικό μου φαινόμενο

  17. Τα προβατάκια είναι αδυναμία του προέδρου. Έχει μια στάνη για δική του κατανάλωση. Άμα ξυριστη ο πρόεδρος είναι κουκλος μπορεί να τον γουσταρεις κοπέλα μου αντέ γεια μας

  18. Τα λεφτα του ναι, τον ιδιον οχι. Αντι να τα ξοδευει για να φερνει πιθηκια να παιζουν με ενα τοπι, δεν ανοιγει τσιρκο καλυτερα και να μου δωσει εμενα τα λεφτα που ξερω να τα φαω? Κι οσο για σενα, καλοφαγωτο το σανο σου.

  19. Ρε τόσο πολύ σας ποναει ο πρόεδρος. Τι μίσος είναι αυτό. Αλλά ο θρύλος είναι το πρόβλημα σας .τώρα λέγεται Μαρινακης πριν Κόκκαλης μετά μεγας Αλέξανδρος ,πάλι αυτός θα φταίει .έτσι σας έχουν μάθει μια ζωή κλάψα γκρίνια μιζέρια άμα κοιταγατε τα χάλια σας και όχι τη κάνει ο θρύλος θα είσαστε καλύτερα. Από αυτά που γράφεις και σχολιάζεις σε κόβω για πιτσιρικά και δεν έχεις πολλές γνώσεις για το τόπι. Έλα κερνάω σανό να δεις τη ωραίος που είναι αντέ γεια μας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog