Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία η Φώφη Γεννηματά λαμβάνει περίπου το 57,2% των ψήφων. Άμεσα συγχαρητήρια έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης….

Η Φώφη Γεννηματά εκλέγεται επικεφαλής του νέου φορέα που θα συσταθεί στον χώρο της κεντροαριστεράς, καθώς επικράτησε στον δεύτερο γύρο του Νίκου Ανδρουλάκη.

Με την ενσωμάτωση να υπερβαίνει το 88%, η κ. Γεννηματά λαμβάνει το 57,13% των ψήφων, ενώ ο κ. Ανδρουλάκης ακολουθεί με 42,87%.

Η συμμετοχή στον δεύτερο γύρο υπερέβη τις 150.000, που σημαίνει ότι σχεδόν τα τρία-τέταρτα των ψηφοφόρων που έλαβαν μέρος στον γύρο της προηγούμενης Κυριακής επέστρεψαν στις κάλπες σήμερα.

Την κ. Γεννηματά συνεχάρη άμεσα, μέσω Twitter, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι προσβλέπει πάντα «σε μια ειλικρινή συνεννόηση μας για τα σημαντικά ζητήματα του τόπου».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Θέμα πριν τις κάλπες η κ. Γεννηματά απέφυγε να μιλήσει για ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ, λέγοντας ότι ο νέος φορές θα θα έχει αυτόνομο λόγο και πορεία.

Όσον αφορά το Συνέδριο του νέου φορέα, όπου θα συγκροτηθούν και τα όργανα, η κ. Γεννηματά δεν έχει δώσει ακριβές χρονοδιάγραμμα, λέγοντας πως θα γίνει «στον συντομότερο δυνατό χρόνο».

Το κρίσιμο ζητούμενο πλέον είναι η ενότητα και η συσπείρωση του νέου φορέα, ο οποίος θα αποτελείται από πέντε δυνάμεις που ανήκουν τόσο στον χώρο της κεντροαριστεράς όσο και στον χώρο του κέντρου.