Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η AΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΗΔΙΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ (εικόνες-βίντεο)

- Advertisement -

 Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος την τελευταία Κυριακή κάθε Νοέμβρη, εορτάζεται στο Ναύπλιο η Άλωση του Παλαμηδιού και η απελευθέρωση της πόλης από τον Τούρκικο ζυγό. ..

Τιμητικό Άγημα, την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017  παρέλαβε την εικόνα του Στάϊκου Σταϊκόπουλου, από το Δημαρχείο και την ανέβασε στο κάστρο του Παλαμηδίου.

Εκεί, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, τελέσθηκε δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου για τον Στάϊκο τον Ζατουνίτη και για όλα του τα παλληκάρια, ενώ παράλληλα εκφωνήθηκε και ο πανηγυρικός της ημέρας.

Στην συνέχεια τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο ανδριάντα του Στάικου Σταϊκόπουλου και κατάθεση στεφάνων από, τους βουλευτές Αργολίδας Γ. Γκιόλα, Γ. Μανιάτη, Γ.Ανδριανό, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδος Τ.Χειβιδόπουλο, τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, τον πρόεδρο του Συλλόγου Ναυπλίου “Ο Παλαμήδης” Θ. Σπαντιδέα, τις στρατιωτικές αρχές του Νομού και από άλλους εκπρόσωπους και φορείς.

Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Φ.Στεφανόπουλος και Ε.Πναναγιωτοπούλου, ο αντιδήμαρχος Γ. Καχριμάνης και Σταύρος Γαβρηλος, η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Νάντια Αναστασίου Σμυρανίου, το μέλος του ΣΕΓΑΣ Γ.Μπόλλας, ο πρόεδρος των απανταχού Ζατουνιτών, εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων.

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο Στάικος Σταϊκόπουλος, τον οποίον τιμούν οι Ναυπλιώτες περιφέροντας την εικόνα του, είναι ο Ζατουνίτης πορθητής του κάστρου του Παλαμηδιού. Γι’ αυτό το λόγο η Ζάτουνα, χωριό καταγωγής του Στάικου και το Ναύπλιο έχουν αδελφοποιηθεί!
    Για τον ίδιο ακριβώς λόγο θα μπορούσε να αδελφοποιηθούν η Ζάτουνα και η Κόρινθος, αφού ο Σταϊκόπουλος έχει αντίστοιχο ρόλο αν όχι τον καθοριστικότερο στην άλωση του κάστρου της Ακροκορίνθου.
    Νίκος Αθ. Κοροβέσης

  2. Σωστός, αλλά δεν θα το αποδεχτεί ποτέ η Θελερίτη, Τσόγκας, και Ψυχογιός που αποφάσισαν να πουλήσουν οπλισμό στους Σαουδάραβες για τον αφανισμό των υποσιτισμένων παιδιών της Υεμένης. Βλέπεις, αυτοί δεν είναι πρόδφυγες-μετανάστες για να τύχουν του σεβασμού τους και της αλληλεγγύης τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog