Όλα έγιναν από την αντιπολίτευση για χάρη ενός μεσάζοντα που μάλιστα ήθελε να μειώσει την τιμή που θα έδινε η Σ. Αραβία..

Ένας Έλληνας ο Τζορτζ Σφακιανάκης από το Ηράκλειο Κρήτης είναι η «σαουδαραβική πηγή» που επικαλείτο ο πρέσβης της Ελλάδας στο Ριάντ που ισχυριζόταν ότι ο Β. Παπαδόπουλος δεν ήταν εκπρόσωπος της Σ. Αραβίας αποκάλυψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή. Η αποκάλυψη του «σκοτεινού προσώπου» της υπόθεσης (που ήταν παλαιότερα σύμβουλος του Γ. Παπακωνσταντίνου) κατέρριψε τους ισχυρισμούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή και έδειξε ότι όλα έγιναν από την αντιπολίτευση για χάρη ενός μεσάζοντα που μάλιστα ήθελε να μειώσει την τιμή που θα έδινε η Σ. Αραβία!

Ο Αλ. Τσίπρας επέλεξε να μιλήσει επί της ουσίας και μετά την αποκάλυψη κάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη να ζητήσει συγγνώμη από τον Π. Καμμένο. Ο πρωθυπουργός εξιστόρησε όλη την υπόθεση: «ο Παπαδόπουλος τον Μάιο του 2016 παρουσίασε την εξουσιοδότηση που κατείχε από τον Διευθυντή Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας της Σ. Αραβίας. Διαπιστώσαμε την αυθεντικότητα της εξουσιοδότησης τον Αύγουστο του 2016 μέσω του στρατιωτικού ακολούθου που έχουμε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το Σεπτέμβριο του 2016 υπάρχει αίτημα του ΑΚΑΜ  για την γνησιότητα της εξουσιοδότησης. Τον Σεπτέμβριο του 2016 υπήρξε απάντηση από την Σ. Αραβία ότι το έγγραφο είναι αυθεντικό και στις 17 Νοεμβρίου του 2016 δόθηκε επίσημο πιστοποιητικό προς χρήση από το υπουργείο Άμυνας της Σ. Αραβίας υπογεγραμμένο από τον Διευθυντή Εξοπλισμών. Η πρεσβεία στο Ριάντ επικύρωσε το πιστοποιητικό αυτό που αποδεικνύει ότι δεν είναι μεσάζοντας αλλά εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος» είπε και συνέχισε: «η αλληλογραφία του υπουργού Εξωτερικών γίνεται με τηλεγραφήματα άκρως απόρρητα ειδικού χειρισμού. Εσείς λέτε πως ο πρέσβης ισχυρίζεται ότι ο Παπαδόπουλος δεν είναι ο εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος της Σ. Αραβίας. Ο πρέσβης στις 21 Νοεμβρίου – δηλαδή τέσσερις μέρες αφού επικύρωσε ότι ο Παπαδόπουλος έχε την εξουσιοδότηση – έστειλε τηλεγράφημα που λέει ότι υπάρχει αξιόπιστη πηγή που είναι στο περιβάλλον του Σαουδάραβα υπουργού που μου ζήτησε να συναντηθούμε και ζητά να έρθει η πηγή απευθείας στην Ελλάδα για να πέσει το τίμημα. Κινήθηκε η διαδικασία όχι διά της πηγής και του ανθρώπου που εμφανίσθηκε ως ενδιάμεσος. Και σωστά. Αν δεν το έκανε θα λέγατε του Καμμένου ότι πάει να πουλήσει φτηνότερα. Ο υπουργός Εξωτερικών ζήτησε από τον πρέσβη στο Ριάντ μία εξήγηση γιατί θεωρεί ότι ο Παπαδόπουλος δεν είναι ο αντιπρόσωπος και ποια είναι η πηγή. Η απάντηση ήταν ότι η πηγή βρίσκεται πολύ κοντά στο υπουργικό συμβούλιο και έχει παρακολουθήσει την συνεδρίαση. Ο υπουργός ρώτησε τον πρέσβη της Σ. Αραβίας αν μπορεί να μη μέλος του υπουργικού συμβουλίου να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις του και η απάντηση ήταν φυσικά αρνητική. Ο υπουργός ρώτησε τον πρέσβη ποιος είναι η πηγή. Και ο πρέσβης απαντά ότι η αρχική πληροφορία μου περιήλθαν από το ίδιο πρόσωπο. Είναι ένας Έλληνας. Ο Τζορτζ Σφακιανάκης από το Ηράκλειο Κρήτης. Ένας Έλληνας – άλλος ενδιάμεσος – που στην καλύτερη περίπτωση ήθελε να βρει μία τιμή καλύτερη για την Σ. Αραβία. Δεν ξέρω ποιος είναι ο Τζ. Σφακιανάκης μπορεί να είναι ένας ευυπόληπτος επιχειρηματίας. Εγώ το μόνο που βρήκα είναι ότι υπήρξε κάποτε σύμβουλος αποκρατικοποιήσεων του Γ. Παπακωνσταντίνου».

Πέρα όμως από τις αποκαλύψεις ο Αλ. Τσίπρας ανέδειξε και το πολιτικό περιεχόμενο της υπόθεσης. «Σας δίνουν γραμμή ΜΜΕ οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν επιδοθεί σε λυσσαλέα επίθεση εναντίον της κυβέρνησης μόλις στην επικαιρότητα βρέθηκαν τα Paradise Papers μετά τις αποκαλύψεις για τον Αυγενάκη και την κατάθεση της γραμματέας του Χριστοφοράκου ο οποίος είναι επιστήθιος φίλος σας» είπε και προσδιόρισε τα τρία μηντιακά πρόσωπα που έχουν αναλάβει εργολαβία την υπόθεση

Α) «Ο κουμπάρος σας που περνά περνά πιο συχνά το κατώφλι του εισαγγελέα από το κατώφλι του σπιτιού του και έχει αγορά.

Β) «Ο όψιμος φίλος του με τον οποίο πρώτα ήταν στα μαχαίρια»

Γ) «Και ο αγαπημένο σας κομιστής που ξέρουμε τι κομίζει και πως πληρώνεται.

«Ένα μηντιακό λόμπι είναι που σας καθοδηγεί. Εκεί καταντήσατε τη ΝΔ» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και υπογράμμισε: «τον Καμμένο δεν τον στοχοποιείτε επειδή σας φταίει ο Καμμένος αλλά γιατί θέλετε να χτυπήσετε την κυβέρνηση. Στο βάθος του αρρωστημένου τους μυαλού θέλουν να δημιουργήσουν συνθήκες αποσταθεροποίησης γιατί δεν θέλουν αυτή η κυβέρνηση να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Και σεις τους ακολουθείτε τυφλά. Ή μήπως επειδή έχετε μάτια και βλέπετε; Βλέπετε ότι η κυβέρνηση πετυχαίνει εκεί που εσείς αποτύχατε επί πέντε χρόνια και στηρίζει με το κοινωνικό μέρισμα την κοινωνία. Γι’ αυτούς τους λόγους αυτή η κυβέρνηση θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές. Όσες ενισχυτικές ενέσεις και αν έχετε βλέπετε ότι το κλίμα αλλάζει. Όταν τον Σεπτέμβρη του 2019 αναμετρηθούμε για την επόμενη ημέρα εσείς θα έχετε την καταστροφολογία που διαψεύδεται καθημερινά και εμείς επιτεύγματα και επιτυχίες. Είστε εθισμένοι στην εξουσία που απολέσατε».

«Νομίζετε ότι οι κυβερνήσεις πέφτουν από τους βαρόνους και τους μηχανισμούς εξουσίας μέσα στην κρατική δομή; Πλανάστε πλάνην οικτρά» είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας.

Ακόμη ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «σήμερα βρίσκομαι εδώ με επιλογή μου. Ζήτησα από τον πρόεδρο της Βουλής και παρακάλεσα τον υπουργό να αναβληθεί η συζήτηση. Αποφάσισα να βρίσκομαι εδώ διότι δεν πρόκειται να δεχθώ καμία πρόκληση και καμία γραφικότητα. Έχετε ξεπεράσει τα όρια. Φτάσατε στο σημείο να υποστηρίξετε ότι το προγραμματισμένο ταξίδι μου ήταν δικαιολογία για να μην παρίσταμαι στις μεγάλες αποκαλύψεις που θα κάνατε για μία υπόθεση που συντονισμένα εδώ και 15 μέρες».

«Να δραπετεύσω από τι; Από την αντιπαράθεση με τον Μητσοτάκη; Ούτε αυτοί που τα γράφουν δεν τα πιστεύουν. Γι’ αυτό η ΝΔ αρνήθηκε να συναινέσει στην μετάθεση της συζήτησης για να γίνει η συζήτηση εν τη απουσία μου» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και ξεκαθάρισε: «ούτε κρύβομαι ούτε εκβιάζομαι. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Και γι’ αυτό όταν έρχονται τηλεοπτικά συνεργεία στο γραφείο μου δεν ξεσκονίζω τίποτα ούτε τα δώρα που έχω δεχθεί. Εσείς που θα κρύψετε τα δώρα τα δάνεια τα δώρα της SIEMENS τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες του γραμματέα της ΝΔ και τα χαμένα Ε9. Μετακόμιση θα κάνετε αν έρθει κάποιο συνεργείο στο γραφείο σας».

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει να διεξαχθεί στη Βουλή προ ημερησίας για την φοροδιαφυγή.

avgi.gr