Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Επιφανειακός και χωρίς ζημιές (ευτυχώς) ο ισχυρός σεισμός στον Κορινθιακό Κόλπο

- Advertisement -

Σεισμόςμεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 06:02 σε απόσταση 86 χιλιομέτρων δυτικά-βορειοδυτικά της Αθήνας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 33 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της Κορίνθου, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο κ. Ευθύμιο Λέκκα, ο σεισμός ήταν σχεδόν επιφανειακός και αυτός είναι ο λόγος που έγινε αισθητός στην Αττική.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές.

- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και εχουν περασει ηδη 37 χρονια απο εκεινον τον εφιαλτικο-καταστροφικο σεισμο των αλκυονιδων και σιγα σιγα φορτωνει η επιφοβη αυτη περιοχη μας μεχρι την… εκρηξη! Καλη χρονια σε ολους και ο Θεος να μας εχει καλα.

  2. Και εχουν περασει ηδη 37 χρονια απο εκεινον τον εφιαλτικο-καταστροφικο σεισμο των αλκυονιδων και σιγα σιγα ολοενα και φορτωνει η επιφοβη αυτη περιοχη μας! Καλη χρονια σε ολους και ο Θεος να μας εχει καλα.

  3. Πρεπει να μαθουμε να ζουμε με τους σεισμους λενε οι επιστημονες. Συμφωνοι, απλως αναρωτιεμαι σε τι κατασταση να βρισκονται τα διαφορα κτηρια στο Λουτρακι αλλα και γενικοτερα στις υψηλου κινδυνου σεισμικες περιοχες της χωρας μας. Εχει γινει καμια σοβαρη προσπαθεια ανασυγκροτησης των "ευαισθητων" κτισματων με ενισχυση της σταθεροτητας και στατικοτητας τους, ειδικα των παλαιων και οσον τελος παντων λαβωθηκαν στον σεισμο του 1981 αλλα και σε αυτον της Αττικης το 1999? Πχ, γνωριζεται οτι υπαρχουν λογου χαρη ξενοδοχεια στο Λουτρακι και στην ευρυτερη περιοχη της Κορινθιας και οχι μονο, τα οποια ειναι κατασκευαστικως εφαμιλα με τον παλαι ποτε "Απολλωνα" ο οποιος ως γνωστων κατερρευσε σαν τραπουλοχαρτο στον καταστροφικο σεισμο των Αλκυονιδων! Δεν τα λεω αυτα για να κινδυνολογησω, αλλα μπας και αφυπνησθουν οι αρμοδιοι ανευθυνουπευθυνοι φορεις αυτης της χωρας πριν και παλι να ειναι για ακομη μια φορα πολυ αργα σε τουτο τον τοπο..

  4. Γειά σου φίλε Τάσο πάνάθά. Σε κατάλαβα που αναφέρεις τον apollon ήταν ένα πλοίο εκεί στον κορινθιακο και έκανε κάτι εργασίες είχαν γράψει και το loutrakiblog σχετικά. Λες να κάναν καμιά "ζημια"οι επιστήμονες. Καλη Χρόνια αδερφε. ΥΓ έμαθα κάνατε μεταγραφή στην πάνάθά!!

  5. Πολυ καλα με καταλαβες "γατωνι" μου Αντρεα φιλε και αδερφε! Ας ευχηθουμε αυτα που ζησαμε το 1981 αλλα και το 1999 στην Αθηνα να μην επαναληφθουν τουλαχιστον συντομα. Ειναι ενα αρκετα σοβαρο θεματακι αυτο με τον επανελεγχο της αντοχης και της στατικοτητας των απανταχου κτιριων οχι μονο στο Λουτρακι αλλα και Πανελλαδικα αλλα ουδεις ασχολειται σοβαρα διοτι η Ελλαδιτσα καθε τοσο "κουναει".. Οσο για τον ΠΑΟ εχουμε μπει στο δικο μας μακρας διαρκειας μνημονιο και γολγοθα και δεν διαφαινεται εξοδος στον οριζοντα. Αλλωστε οπως λενε "τα πρωτα 100 χρονια ειναι δυσκολα"! Και παλι καλη και ευτυχισμενη χρονια σε εσενα και στην οικογενεια σου με προκοπη, χαρα και υγεια αγαπητε Αντρεα.

  6. Λογω του οτι διατηρουσαμε μια παραθεριστικη κατοικια στους Αγιους Θεοδωρους απο το μακρινο 1976 ειχαμε κατα συνεπεια και ενα σουρτα φερτα με το Λουτρακι. θημομουν απο εκεινα τα χρονια τον 9οροφο Απολλωνα μπροστα στην θαλασσα ο οποιος οντως με εντυπωσιαζε τοτε ως παιδι που ειμουν. Μαλιστα τον συγκρινα με το επισης πολυοροφο ξενοδοχειο της οικογενειας των Αρμενιων, το Χανικιαν, εκει στους Αγιους Θεοδωρους και… εψαχνα να βρω ποιο ηταν τελικα ψιλοτερο, καλυτερο και μεγαλυτερο! Το μονο σιγουρο ειναι οτι τελικα το Χανικιαν αποδειχτικαι ανθεκτικοτερο του Απολλων μιας και σχεδον δεν επαθε τιποτα απο εκεινον το σεισμο, στεκει ακομη ορθιο στα… ποδια του, αν και τα τελευταια χρονια παραμενει για αγνωστο λογο κλειστο δυστυχως και δεν νομιζω να υπαρχουν και πολλα ξενοδοχεια περιξ της Αττικης που να εχουν απροσκοπτη πανοραμικη θεα 360° στη θαλασσα και στα γυρω βουνα οπως αυτο..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog