Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Διεθνής Ημέρα Ευτυχίας

- Advertisement -

Η Διεθνής Ημέρα Ευτυχίας καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ στις 28 Ιουνίου 2012 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου.

Στην απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ (A/RES/66/281) επισημαίνεται ότι «το κυνήγι της ευτυχίας είναι βασικός ανθρώπινος σκοπός», ενώ αναγνωρίζεται «η ανάγκη για πιο δίκαιη και ισορροπημένη ανάπτυξη, που θα καταπολεμήσει τη φτώχεια και θα συμβάλλει στην ευτυχία και την ευημερία όλων των εθνών».


Με αφορμή τη σημερινή ημέρα θα θέλαμε να μιλήσουμε για το τι σημαίνει ευτυχία; 

Τι σημαίνει για τον κάθε άνθρωπο; Γιατί κάποιοι την νιώθουν και κάποιοι άλλοι όχι; Ίσως, αυτοί που δεν την βρίσκουν να μην πιστεύουν σ΄αυτήν. Ίσως να μην πιστεύουν στη δύναμη της στιγμής.

Υπάρχει ένα βιβλίο με τίτλο “Η δύναμη του τώρα” που μας μιλά για τη σημασία της στιγμής, ώστε να μη χάνεται σε νεφελώδεις σκέψεις. Είναι λάθος να επικεντρώνουμε τη ζωή μας σε κάτι που περιμένουμε από το μέλλον, γιατί έτσι χάνουμε πολλή ενέργεια αναστέλλοντας την αντί να την αφιερώσουμε στο να κάνουμε κάτι τώρα. Όταν βάζουμε τη ζωή μας σε αναμονή περιμένοντας τι θα μας φέρει το αύριο, ξεχνάμε το παρόν μας κι έτσι διαγράφουμε τον εαυτό μας, γιατί το τώρα είναι το μόνο, όλα όσα έχουμε. Η ζωή μας εκτυλίσσεται εδώ και τώρα, παρόλο που είμαστε παιδιά του χτες και γονείς του αύριο. Τα όνειρα, οι ελπίδες ή οι στόχοι γίνονται πυξίδα στον δρόμο μας, όμως δεν περπατάμε πάνω στην πυξίδα αλλά πάνω στο μονοπάτι του τώρα.

sansimera.gr,jenny.gr
- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν μπορούμε να τους αντιμετοπιζουμε όλους με χαμόγελο,κάποιοι πρέπει και να πάνε να(δεν το λεω).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog