Ξεκίνησε το Ινστιτούτο διαμεσολαβητών Τρίπολης

Χωρίς την παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρου Κοντονή (στάθηκε αδύνατο να παρευρεθεί λόγω κρίσιμων υποχρεώσεών του), έγιναν σήμερα το απόγευμα, στην Τρίπολη,
τα εγκαίνια του Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Τρίπολης με την ονομασία, «Λύση».

Ήταν η πρώτη συνάντηση γνωριμίας και προετοιμασίας, εν’ όψει της έναρξης των μαθημάτων του 1ου κύκλου εκπαίδευσης (17η Μαίου 2018).

Τα μαθήματα θα γίνουν στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, στην Τρίπολη και θα διαρκέσουν 80 ώρες.

Σε κάθε κύκλο εκπαίδευσης, θα συμμετέχουν μέχρι, 21 πτυχιούχοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

«Έχουν σχεδιαστεί τέσσερις θεματικές εβδομάδες.

Η πρώτη θα εμπεριέχει τα εισαγωγικά, η δεύτερη το εμπορικό δίκαιο, η τρίτη το ιδιωτικό και η τέταρτη, τηνανακεφαλαίωση και την εσωτερική αξιολόγηση για την παροχή της σχετικής βεβαίωσης.

Αμέσως μετά, θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις πιστοποίησης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Συγχρόνως, θα γίνουν και προσομοιώσεις, ενώ θα δοθεί δυνατότητα και για απόκτηση και άλλου τίτλου.

Θα οργανώσει το Ινστιτούτο και σεμινάρια παράστασης δικηγόρου, ενώ θα υπάρξουν και άλλα σεμινάρια», δήλωσε στην ομιλία της η εκπαιδεύτρια του Κέντρου, δικηγόρος, Βασιλική Παπαδημητρίου.

Και συνέχισε: « Η διαμεσολάβηση είναι νόμος του κράτους και στοχεύει στην ελάφρυνση του ποσοστού των εκκρεμών δικαστικών υποθέσεων. Διαθέτει ταχύτητα, αποτελεσματικότητα, ευελιξία, ευλυγισία και χαμηλό κόστος.Είναι ένα στάδιο προδικασίας».

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο πρόεδρος του Ινστιτούτου και πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Τρίπολης, Γιάννης Αγγελάκος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Γιάννης Μπουντρούκας και ο Λάμπρος Κατσίρης (ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ, τέως πρόεδρος της επιτροπής πιστοποίησης διαμεσολαβητών Υπουργείου).

Λίγο νωρίτερα, τελέστηκε Αγιασμός.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων, παρευρέθηκε και ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώργος Παπαηλιού, όπου και απεύθυνε χαιρετισμό.

Στο τέλος της εκδήλωσης, έγινε ανοιχτή συζήτηση για το πρόγραμμα, όπου οι συμμετέχοντες έθεσαν ερωτήματα στους εισηγητές.

Το Ινστιτούτο της Τρίπολης, είναι το πρώτο της Πελοποννήσου και ένα απ’ τα λίγα που λειτουργούν στη χώρα αυτή την εποχή.

Στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου (www.lisitripolis.gr) o καθένας που ενδιαφέρεται για φοίτηση, μπορεί να πληροφορηθεί τα πάντα γύρω απ’ αυτά τα σεμινάρια.

Η ΕΡΤ Τρίπολης ήταν σήμερα στην εκδήλωση των εγκαινίων του Ινστιτούτου και σας παρουσιάζει την εσπερίδα, μέσα απ’ τις φωτογραφίες που παραθέτουμε.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς
www.ert.gr
2018-04-27T21:19:55+03:0027 Απρ 2018 | 21:19|Categories: Χωρίς κατηγορία|Tags: |0 Σχόλια
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!