Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σκοπιανό: Διαρροές από τον ΟΗΕ για κατάληξη στο όνομα «Severna Makedonija»

- Advertisement -

Πριν από λίγα λεπτά διέρρευσαν πληροφορίες από τον ΟΗΕ ότι «κλείδωσε» το όνομα «Severna Μakedonija» («Βόρεια Μακεδονία») για την ΠΓΔΜ, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων του Ν. Κοτζιά και Ν. Ντιμιτρόφ στη Νέα Υόρκη το τελευταίο 24ωρο, υπό τον ειδικό μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μ. Νίμιτς.


Οι τελευταίες εξελίξεις

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα hellasjournal.com, ο κ. Νίκολα Ντιμιτρόφ απέρριψε την ονομασία «Gorna (Upper) Macedonia» («Άνω Μακεδονία»), που ικανοποιούσε την ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή που μίλησε στην ιστοσελίδα, μέχρι τις 3 το απόγευμα τοπική ώρα (σ.σ. 22:00 ώρα Ελλάδας), που θα ολοκληρωθούν οι συνομιλίες, δεν αποκλείονται και άλλες ανατροπές.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν τα εξής:

«Αφού και ο Έλληνας ομόλογός του, Νίκος Κοτζιάς, από την πλευρά του,ανέφερε ότι η ονομασία «Nova Macedonia» («Νέα Μακεδονία») δεν καλύπτει πλήρως τις ελληνικές ανησυχίες, έπεσε ξανά στο τραπέζι η ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» («Republika Severna Makedonija»).»

Η ονομασία φαίνεται πλέον και η πιο πιθανή. Η ελληνική πλευρά δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία της ιστοσελίδας, ωστόσο η συγκεκριμένη ονομασία περιλαμβάνεται στο πακέτο των προτάσεων του κ. Νίμιτς.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog