Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο τρίτος πυρηνικός σταθμός της Τουρκίας θα κατασκευαστεί πιθανότατα στη Θράκη, σύμφωνα με τον τούρκο υπουργό Ενέργειας

- Advertisement -

Η Τουρκία σχεδιάζει να κατασκευάσει τον τρίτο της πυρηνικό σταθμό και σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας της χώρας, Berat Albayrak, ο τόπος που θα φιλοξενήσει τη νέα κατασκευή είναι πιθανότατα η Θράκη….

«Να σημειωθεί πως ο πρώτος πυρηνικός σταθμός σταθμός της Τουρκίας στο Akkuyu θα τεθεί σε λειτουργία το 2023, ενώ η τοποθεσία για τον τρίτο είναι σχεδόν καθορισμένη. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του τούρκου υπουργού, τις οποίες επικαλείται η Hurriyet, κατά πάσα πιθανότητα η κατασκευή θα γίνει στη Θράκη επειδή στη συγκεκριμένη περιοχή χρησιμοποιούνται μεγάλες ποσότητες ενέργειας, ενώ η παραγωγή είναι ελάχιστη.

«Η χώρα θα δημιουργήσει ειδικά κέντρα για την παραγωγή βορίου εκτός των οργανωμένων βιομηχανικών ζωνών. Έχουμε αποφασίσει για τις ακριβείς τοποθεσίες αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερα τώρα. Στόχος μας είναι να αποτελέσουμε ένα από τα πιο απτά παραδείγματα παραγωγής πυρηνικής ενέργειας», δήλωσε ο Albayrak σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN Türk στις 13 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι η κατασκευή του τρίτου πυρηνικού σταθμού, αποφασίστηκε από τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν στις 3 Απριλίου.

Ο δεύτερος πυρηνικός σταθμός αναμένεται να χτιστεί στη βόρεια Τουρκία στην περιοχή της Σινώπης από γαλλο-ιαπωνική κοινοπραξία.

huffingtonpost.gr
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog