Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2018-2019: Νέα ευκαιρία με την ανακατανομή των voucher

- Advertisement -

Χιλιάδες οικογένειες με μικρά παιδιά βρίσκονται, όπως κάθε χρόνο, αντιμέτωπες με το πρόβλημα της αναζήτησης μιας θέσης στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς αν και είναι δικαιούχες με το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ και την χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ…
Νέα ευκαιρία να λάβουν το πολυπόθητο voucher θα έχουν όσοι έχουν εξασφαλίσει μια θέση σε δομή και ήταν επιλαχόντες του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2018 – 2019. Η διαδικασία θα προβλέπει ότι θα πρέπει να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση στην ιστοσελίδα eetaa.gr

Οι ωφελούμενοι γονείς, που ενώ είχαν όλα τα δικαιολογητικά, δεν έλαβαν voucherαπο την ΕΕΤΑΑ, επειδή εξαντλήθηκε ο προϋπολογισμός, καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση για την συμμετοχή στην αναδιανομή των μη χρησιμοποιηθέντωνvouchers. Η έναρξη της διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει λίγες ημέρες μετά την λήξη της προθεσμίας εγγραφής με την χρήση voucher και συγκριμένα λίγο μετά τις 3 Σεπτεμβρίου.

Στην διαδικασία της ανακατανομής της ΕΕΤΑΑ θα μπορούν να καταθέσουν νέα αίτηση όσοι, ενώ είχαν πλήρη φάκελο δικαιολογητικών δεν έλαβαν voucher λόγω εξάντλησης προϋπολογισμού, ενώ θα πρέπει να δηλώσουν ότι επιθυμούν να τους χορηγηθεί voucher στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Υποβολή αίτησης για τη χορήγηση πρόσθετων voucher» με τη χρήση του προσωπικού τους ΑΦΜ και ΑΜΚΑ.

Η αναδιανομή των επιταγών επιδότησης για τους παιδικούς σταθμούς με το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ, θα γίνει με βάση αυστηρά τη μοριοδότηση που έλαβαν όλοι με την ανάρτηση των τελικών αποτελεσμάτων, με την απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν εξασφαλίσει θέση σε παιδικό σταθμό δημόσιο ή ιδιωτικό.

Οι εκτιμήσεις είναι ότι όταν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία αναδιανομής, ο συνολικός αριθμός των ωφελούμενων παιδιών μπορεί να προσεγγίσει τις 110.000. Όπως ήδη έχει ανακοινώσει η ΕΕΤΑΑ τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει η ανακατανομή των voucher που δεν θα χρησιμοποιηθούν, με στόχο να καλυφθούν όλες οι διαθέσιμες θέσεις των δομών. Ως αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής ο συνολικός αριθμός των ωφελούμενων εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 110.000 παιδιά έναντι 106.000 της τελευταίας χρονιάς.

Ο κάθε υποψήφιος κατά την υποβολή της ΑΙΤΗΣΗΣ – ΔΗΛΩΣΗΣ για τη χορήγηση voucher, θα είναι απαραίτητο να έχει την έγγραφη βεβαίωση του Φορέα, στην οποία θα βεβαιώνεται ότι έχει βρει θέση στο συγκεκριμένο φορέα/δομή, όπου θα αναφέρεται και η ανάλογη με την ηλικία του παιδιού, Κατηγορία Θέσης. Η βεβαίωση αυτή θα συνυποβληθεί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά κατά την εγγραφή του παιδιού.

 proini.news

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog