Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αχτσιόγλου: Δεν χρειάζεται να γίνουν νέες περικοπές στις συντάξεις

- Advertisement -
Την άποψη ότι μπορούν να διατηρηθούν οι συντάξεις στα ίδια επίπεδα, χωρίς νέες παρεμβάσεις, επανέλαβε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου…
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Αθήνα 9 84, η αρμόδια υπουργός υπογράμμισε ότι δεν είναι αναγκαία η εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς «ούτε δημοσιονομικά ούτε διαρθρωτικά». Πρόσθεσε μάλιστα ότι, «στην Ευρώπη διαμορφώνεται πολιτικά ευνοϊκό περιβάλλον προς την κατεύθυνση αυτή».

Ενόψει της ΔΕΘ που ξεκινάει το ερχόμενο σαββατοκύριακο, η κυρία Αχτσιόγλου προανήγγειλε ευνοϊκές παρεμβάσεις προς τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους, μεταξύ των οποίων η χορήγηση 13ης σύνταξης, η μείωση των εισφορών για τους μη μισθωτούς και η λήψη μέτρων για την στήριξη των δικαιούχων σύνταξης χηρείας.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο αναστολής της εφαρμογής μέτρων πρόνοιας προκειμένου να επιτευχθεί η διατήρηση των συντάξεων, η Έφη Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι επετεύχθη ο στόχος του πλεονάσματος ύψους 3,5% και επιπλέον έχει δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος 750 εκατ ευρώ για στοχευμένες κοινωνικές πολιτικές, τις οποίες θα προσδιορίσει ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Σε τέσσερις μήνες, γνωστοποίησε η κ. Αχτσιόγλου, θα υπογραφεί η υπουργική απόφαση για την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση υποκατώτατου που ισχύει σήμερα για τους νέους ηλικίας κάτω των 25 ετών.

Η υπουργός Εργασίας, κάλεσε συνδικάτα και εργοδότες να προχωρήσουν στην υπογραφή κλαδικών συμβάσεων εργασίας, επισημαίνοντας ότι αύριο θα εξεταστεί η επέκταση και άλλων συμβάσεων εργασίας.

 
 dikaiologitika.gr
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog