Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ποιοι και πόσοι πρώην διαμεσολαβητές Ομίλου ΑΣΠΙΣ χρωστάνε ακόμα (2018) ασφάλιστρα πελατών;

- Advertisement -

Είναι εκατοντάδες οι διαμεσολαβητές που εισέπραξαν ασφάλιστρα και ΔΕΝ τα απέδωσαν οκτώ χρόνια μετά (από το 2010 και νωρίτερα), αλλά κυκλοφορούν ανάμεσά μας χωρίς ίχνος επαγγελματικής ευαισθησίας…

Δυστυχώς πολλές ασφαλιστικές εταιρίες «συνέπραξαν» και «συμπράττουν» στο έγκλημα κατά της φήμης του ασφαλιστικού θεσμού και των καλών διαμεσολαβούντων δεχόμενοι σε συνεργασία (για λίγα ψίχουλα παραγωγής) άτομα με εκκρεμότητες προς την πρώην εταιρία τους. Πολλοί, σε διάφορες εταιρίες γνωρίζουν αυτούς που χρωστάνε και παρόλα αυτά μεταφέρουν χαρτοφυλάκια δίνοντας και Bonus κλ.π… Τα ίδια συμβαίνουν και με την INTERNATIONAL LIFE όπου πολλοί διαμεσολαβούντες άφησαν πίσω τους χρέη για δάνεια και ασφάλιστρα και έχουν το θράσος να λένε εξαρχής τα ίδια, να κάνουν τα ίδια και να γελάνε σε «βάρος των κορόιδων»… Κάποιοι φωτογραφίζονται σε νέες βραβεύεις και κάνουν δηλώσεις με κύπελλα και ταξίδια στα «νέα αφεντικά» που «προδίδουν» τους υπόλοιπους που εργάζονται κατά νόμο.

Πληροφορίες του www.nextdeal.gr αναφέρουν ότι οι αρμόδιοι της εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος έχουν «αγανακτήσει» με αυτές τις συμπεριφορές στελεχών της ασφαλιστικής αγοράς και σύντομα ετοιμάζονται να στείλουν ονόματα στις ασφαλιστικές εταιρίες (που θα έχουν ποινικές ευθύνες εάν δεν συμμορφωθούν) ώστε να τακτοποιήσουν ότι χρωστάνε και να μη συνδέουν τα ασφάλιστρα πελατών με άλλες δοσοληψίες στους ομίλους που συνεργάζονται… Οι πρώτες επιστολές αφορούν περίπου 2.000 διαμεσολαβητές κυρίως μεσίτες και πράκτορες που κωφεύουν συνεχώς και αυτοί και οι σύλλογοί τους που περί άλλα ασχολούνται και ουδέποτε βοήθησαν στην εκκαθάριση εκκρεμοτήτων.

Άλλες πληροφορίες του nextdeal.gr αναφέρουν ότι στελέχη της Τραπέζης και των εκκαθαριστών πιέζουν να δοθούν περισσότερα στοιχεία στη δημοσιότητα για εκκρεμότητες με ζημιές, με δικηγόρους, με δημοσιογράφους, με το Επικουρικό και στελέχη του, με ζημιές αντασφαλειών, με δάνεια και συμψηφισμούς, με απολαβές τρίτων, με αμοιβές συμβούλων, εκπαιδευτών κλ.π που σήμερα κάνουν τις «λευκές περιστέρες»…

Πιστεύουμε ότι η ΔΕΙΑ θα κάνει μεγάλα βήματα απομακρύνοντας αυτές τις «παρέες» που συνεχίζουν τα ίδια σε «νέες εταιρίες» και «νέα αφεντικά» και με ίδιες τακτικές σε νέα μέσα «ενημέρωσης»…

Υπενθυμίζουμε ότι οι πρώτες αναφορές το 2010 για το πόσοι διαμεσολαβούντες και πόσα χρωστάνε έκαναν λόγο για 23.000 κωδικούς διαμεσολαβούντων και γύρω στα 60 με 70 εκατ. ευρώ οφειλές. Σήμερα χρωστάνε περίπου 10.000 κωδικοί περίπου 50 με 60 εκατ.

Να θυμίσουμε ότι στην τελευταία διετία δόθηκαν σε πελάτες Ομίλου γύρω στα 100 εκατ. ευρώ (μέχρι τέλους 2018). Επιπλέον απρόβλεπτες εξελίξεις έρχονται μετά την περιπετειώδη κατάληξη της πορείας πρακτορειακής εταιρίας στα δικαστήρια και την εκκαθάριση όπου μέλη του Δ.Σ. αισθανόμενοι αδικημένοι και παραπλανημένοι διαχωρίζουν τη θέση τους με πρόθεση να στραφούν εναντίον του κύριου μετόχου που με λάθος στοιχεία, όπως υποστηρίζουν, τους ενέπλεξε σε περιπέτειες προσωπικές και επαγγελματικές. Είναι πολλοί αυτοί που έχασαν τον ύπνο τους και δεν αποκλείεται να δούμε απίστευτες πρακτικές στα παρασκήνια της ασφαλιστικής αγοράς και πρόσωπα προς σίγουρες καταδίκες.

Χαρακτηριστική είναι η κραυγή αγωνίας κάποιου εμπλεκόμενου που απευθυνόμενος σε άλλο εμπλεκόμενο σε πρόσφατη επιστολή του αναφέρει «…ειλικρινά το να μη μπορώ να επιβιώσω αλλά και να βρίσκομαι βαριά κατηγορούμενος για θέματα που αφορούν ξεκάθαρα άλλους είναι κάτι που δεν μπορώ να το επιτρέψω!…»

Τέλος, οι εξελίξεις της ΑΣΠΙΣ (ξαναρχίζουν δικαστήρια μετά το θάνατο Π. Ψωμιάδη) αγγίζουν και τις εξελίξεις στο Επικουρικό Κεφάλαιο, όπου νέα στοιχεία προστίθενται στο ήδη υπάρχον πρόβλημα.

Εδώ, στο www.nextdeal.gr πιστεύουμε ότι οι χιλιάδες απλήρωτοι του Επικουρικού Κεφαλαίου, η υπόθεση ΑΣΠΙΣ με τους ατιμώρητους διοικητικούς και διαμεσολαβούντες και η ατέλειωτη λίστα εκκρεμοτήτων επί σειρά ετών των εταιριών που έκλεισαν τα τελευταία 30-40 χρόνια είναι το ΕΜΠΟΔΙΟ που κρατά την ελληνική ασφαλιστική αγορά στην ΥΠΑΝΑΠΤΥΞΗ και ΚΑΚΗ ΦΗΜΗ.

Αυτή η Κυβέρνηση, η νέα μετά τις εκλογές (η ίδια ή άλλη) και η Τράπεζα της Ελλάδος οφείλουν να βάλουν ένα τέλος στην παρακμή και τις «παρέες» που εμποδίζουν να πάει μπροστά η Ιδιωτική Ασφάλιση.

 nextdeal.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog