Με σταθερά υψηλή…ταχύτητα συνεχίζει να κυκλοφορεί ο ιός του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας, αφήνοντας το στίγμα του, μέσω των κουνουπιών, σε ολοένα περισσότερες περιοχές, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τις μολύνσεις και τις λοιμώξεις που προκαλεί στον πληθυσμό….

Ο αριθμός των κρουσμάτων της λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου είναι αυξημένος για μια ακόμη εβδομάδα, όπως και ο αριθμός των θανατηφόρων περιστατικών.

Όπως προκύπτει από την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), από την προηγούμενη Πέμπτη μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 32 νέα κρούσματα και πέντε άνθρωποι κατέληξαν λόγω επιπλοκών από τη λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου.

Σήμερα, 26 άνθρωποι παραμένουν σε διάφορα νοσοκομεία για να αντιμετωπίσουν τις επιπλοκές της λοίμωξης (εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα), με τους 11 από αυτούς να βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Συνολικά, οι ειδικοί έχουν καταγράψει από τον περασμένο Μάιο 234 κρούσματα σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων περίπου τα μισά στην Αττική, και 27 θανάτους. Ο νεότερος ηλικιακά ασθενής είναι 10 χρόνων και ο μεγαλύτερος 94.

31 Δήμοι στην Αττική στον κλοιό του ιού του Δυτικού Νείλου

Από την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής ο ιός επελαύνει στις εξής περιοχές:Δήμος Μεγαρέων, Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μάνδρας – Ειδυλλίας, Φυλής. Από την Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών:Δήμος Ηλιουπόλεως, Δημοτική Κοινότητα 2ου Διαμερίσματος Δήμου Αθηναίων, Δημοτική Κοινότητα 6ου Διαμερίσματος Δήμου Αθηναίων, Γαλατσίου, Ζωγράφου. Από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς & Νήσων: Δήμος Σαλαμίνας, Κορυδαλλού, Νίκαιας -Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Τροιζηνίας –Μεθάνων, Περάματος, Πειραιά. Από την Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών:Δήμος Ηρακλείου, Βριλησσίων, Πεντέλης, Παπάγου – Χολαργού, Αμαρουσίου. Από την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών: Δήμος Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Ιλίου. Από την Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα Αθηνών:Δήμος Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου, Γλυφάδας, Νέας Σμύρνης. Από την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής: Δήμος Ωρωπού, Μαραθώνος, Σαρωνικού.

Στην Κορινθία ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας -Αγίων Θεοδώρων, στην Εύβοια ο Δήμος Χαλκιδέων, στη Βοιωτία οι Δήμοι Τανάγρας, Αλιάρτου-Θεσπιέων και Θηβαίων.

Στο «κόκκινο» βρίσκονται σε ό,τι αφορά τη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου οι εξής δήμοι στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης:Δήμος Χαλκηδόνος, Ωραιοκάστρου, Κορδελιού-Ευόσμου, Βόλβης, Θεσσαλονίκης, Δέλτα, Θερμαϊκού, Παύλου Μελά, Λαγκαδά, Θέρμης, Καλαμαριάς.

Επίσης, κρούσματα έχουν καταγραφεί στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας (Δήμοι Αλεξάνδρειας, Βέροιας, Ηρωικής Πόλης Νάουσας), Πέλλας (Δήμοι Πέλλας, Σκύδρας, Έδεσσας, Αλμωπίας), Κιλκίς (Δήμο Παιονίας), Χαλκιδικής (Δήμοι Κασσάνδρας, Νέας Προποντίδας), Ροδόπης (Δήμος Κομοτηνής), ‘Εβρου (Δήμοι Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης), Ξάνθης (Δήμος Ξάνθης), Σερρών (Δήμος Ηράκλειας) και τέλος από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου (Δήμος Μυλοποτάμου).