Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το πρώτο ταξί χωρίς οδηγό στην Ευρώπη!

- Advertisement -

Η πρώτη υπηρεσία ταξί στην Ευρώπη χωρίς οδηγό ξεκίνησε στη Ρωσία.

Το στόλο των αυτόνομων ταξί διαχειρίζεται η Yandex – μια ρωσική εταιρία που διαθέτει σχεδόν τις ίδιες υπηρεσίες με τη Google, όπως του ηλεκτρονικού εμπορίου κλπ.

Η Yandex ξεκίνησε το δοκιμαστικό της έργο για τον στόλο των ταξί χωρίς οδηγούς στη πόλη Innopolis, η οποία αναπτύσσεται ως «πόλη υψηλής τεχνολογίας» στη Δημοκρατία του Ταταρστάν.

Η υπηρεσία ταξί μεταφέρει τους επιβάτες σε ένα από τα πέντε οχήματά της, εκτελώντας διαδρομές και κάνοντας στάσεις στα πιο γνωστά σημεία της πόλης, όπως στο πανεπιστήμιο, στο αθλητικό στάδιο και σε δημοφιλή τοπικά συγκροτήματα διαμερισμάτων.

Η υπηρεσία θα είναι δωρεάν για τους επιβάτες κατά τη διάρκεια της δοκιμής και η Yandex εγγυάται ότι θα έχει έναν μηχανικό μέσα σε κάθε ταξί για να εξασφαλίσει ανά πάσα στιγμή την ασφάλεια των επιβατών σε περίπτωση αποτυχίας του συστήματος.

Οι εταιρείες αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο εργάζονται σκληρά για να αναπτύξουν τα δικά τους αυτόνομα μηχανοκίνητα οχήματα, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που τέτοιου είδους οχήματα χωρίς οδηγούς είναι διαθέσιμα για δοκιμές και βόλτες σε δημόσιους δρόμους της Ευρώπης.

Τα ταξί χωρίς οδηγούς έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσαρμόζονται σε σχέση με τους άλλους χρήστες του δρόμου, αποτρέποντας ατυχήματα με άλλα οχήματα ή πεζούς και πραγματοποιώντας ακόμα και στάσεις έκτακτης ανάγκης εάν χρειάζεται.

Περίπου 100 άτομα έχουν ήδη εγγραφεί για να λάβουν μέρος ως επιβάτες στις δοκιμές ενώ η Yandex σχεδιάζει, εάν οι δοκιμές αποδειχθούν επιτυχείς, να αναπτύξει εκτενέστερα την υπηρεσία.

- Advertisement -

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ρε αυτό θα είναι ξενερωμα!!Άμα δεν πεις κάνα κουφό με τον ταξιτζή η να ακούσεις ιστοριες από τον Ταρίφα πως θα το κάνουμε!!star wars θα γίνουμε όλοι! Είμαστε ούφο με σκούφο !!

  2. Α ρε Αντρέα, στο'χω ξαναπει. Εχεις στρογγυλέψει και έχεις ρίξει κάτι προγούλια μωρ'αδελφέ μου. Κόψε τα γλυκά και τα αρτοσκευάσματα.

  3. Εντάξει και εσύ 11 κιλά ποιο βαρύς από σενα είμαι!!Και όπως λες και εσύ άμα κόψω το ψωμί και τα γλυκά σε έφτασα!!αντέ επειδή το άρθρο είναι για το ταξί θα πω τι έπαθε ένα ταρίφας στην Κολομβία!!Τον πήραν τηλέφωνο για μια κούρσα και μόλις έφτασε στο μερος ήταν η γυναίκα του με το γκομενο!!Ααχαααχααα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog