Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Με τροπολογία άνοιξε ο δρόμος για 507 πρoσλήψεις στα νοσοκομεία και τις δομές του ΕΣΥ

- Advertisement -

507 προσλήψεις στα νοσοκομεία και τις δομές του ΕΣΥ προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στην Βουλή και ψηφίστηκε την Παρασκευή. Η τροπολογία ουσιαστικά αυξάνει τις οργανικές θέσεις ανοίγοντας τον δρόμο για τις νέες προκηρύξεις από το υπουργείο Υγείας…
Σύμφωνα με την τροπολογία που εντάχθηκε και ψηφίστηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Κύρωση Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Κοινωφελούς Ιδρύματος “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ”, του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (Ω.Κ.Κ.) και του Ελληνικού Δημοσίου και Λοιπές Διατάξεις, συνιστώνται πέραν των υφισταμένων οργανικών θέσεων, για τη βελτίωση της λειτουργίας και των παρεχόμενων υπηρεσιών των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.):

Ειδικότερα συστήνονται και θα καλυφθούν με νέες προσλήψεις 182 συνολικά θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ., στις Διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών (Δ.Υ.ΠΕ.), για τις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Η κατανομή των θέσεων αυτών, ανά πλήθος και ειδικότητα, γίνεται με ΚΥΑ και 325 συνολικά θέσεις νοσηλευτικού και λοιπού, πλην ιατρών, προσωπικού, στις Διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών (Δ.Υ.ΠΕ.), για τις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, και στα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ.

Η δαπάνη που θα προκύψει από τις νέες προσλήψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό θα ανέλθει στο ύψος των 10,4 εκατ. ευρώ περίπου σε ετήσια βάση υπό την προϋπόθεση πλήρωσης των θέσεων.

Από την ανωτέρω δαπάνη τα 5,5 εκατ. ευρώ που αφορούν στη σύσταση 325 θέσεων νοσηλευτικού και λοιπού, πλην ιατρών, προσωπικού αποτελούν πρόσθετη δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού καθότι η κάλυψη τον εν λόγω θέσεων δεν περιλαμβάνεται στις προσλήψεις για τις οποίες έχει ήδη εκδοθεί η ΠΥΣ έναντι των 182 συνιστώμενων θέσεων ιατρών οι οποίες περιλαμβάνονται στην προαναφερόμενη ΠΥΣ και μόνο στην περίπτωση που δεν τηρηθεί ο υφιστάμενος προγραμματισμός του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τη σχέση προσλήψεων-αποχωρήσεων στη Γενική Κυβέρνηση.

Οι προσλήψεις κρίνονται από το υπουργείο Υγείας αναγκαίες λόγω ότι όπως υποστηρίζει στην τροπολογία οι υπάρχουσες θέσεις ιατρικών ειδικοτήτων ανά Δ.Υ.ΠΕ. έχουν αποδειχθεί ανεπαρκείς ως προς την κάλυψη των αναγκών των ληπτών υπηρεσιών υγείας, εξ ου και η αναγκαιότητα της ρύθμισης.

 dikaiologitika.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog