Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τζανακόπουλος για συνταγματική αναθεώρηση: Κανείς δεν έχει καταλάβει τι θέλει ο κ. Μητσοτάκης

- Advertisement -

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξη στο ΑΠΕ, σημείωσε ότι οι εκλογές είναι ακόμη «πολύ μακριά» και πως «η συγκυβέρνηση έχει πολύ δρόμο μπροστά της»…
Σχολίασε ότι το δίλημμα όταν θα στηθούν οι κάλπες θα είναι «Με την κοινωνική πλειοψηφία ή με την οικονομική ελίτ;», ενώ αναφερόμενος στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων συμπλήρωσε: «Θυμάμαι και τις δημοσκοπήσεις του δημοψηφίσματος. Και του Σεπτέμβρη του 2015. Και αυτές το αντίθετο έδειχναν, δεν είναι έτσι; Όποτε ναι! Και μπορούμε και θα τις κερδίσουμε».

Αναφερόμενος στη συνταγματική αναθεώρηση, επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ουδείς έχει ακόμη κατανοήσει τι ακριβώς θέλει και τι ακριβώς προτείνει ο κ. Μητσοτάκης σε σχέση με την αναθεώρηση του Συντάγματος. Τη μια επαναλαμβάνει το πολιτικό κλισέ ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος είναι ένα επικοινωνιακό παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα. Ενδιαφέρουσα τοποθέτηση, αλλά δεν μας λέει κάτι για την ουσία. Αλλες φορές λέει ότι δεν θέλει να συμμετέχει γιατί αρνούμαστε να ανοίξουμε το άρθρο 16. Παράλογο επιχείρημα καθώς η διαφωνία σε μια διάταξη ή μια πολιτική δεν είναι λόγος διαφωνίας με οποιαδήποτε άλλη. Μετά βεβαίως είπε ότι θα συμμετάσχει τελικά με τις προτάσεις του που θα τις καταθέσει κάποια στιγμή. Έχω την άποψη ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει αρχίσει να θυμίζει επικίνδυνα τον πρόεδρο του Εδεσσαϊκού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Νομίζω ότι ο λόγος της πολιτικής αυτής σύγχυσης σχετίζεται άμεσα με την αδυναμία του κ. Μητσοτάκη να εξηγήσει για ποιο λόγο δεν συμφωνεί με την τροποποίηση της διάταξης για την ευθύνη των υπουργών. Διότι αν το κάνει θα πρέπει να ομολογήσει ότι κάτι φοβάται. Εμείς αναμένουμε και ειλικρινά ελπίζουμε να μας διαψεύσει καθώς είναι μέγιστη πολιτική, κοινωνική και θεσμική ανάγκη να καταργηθεί η διάταξη έκτρωμα που ορίζει συντομότερη περίοδο παραγραφής για αδικήματα που τελούν υπουργοί», πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ερωτηθείς με αφορμή και θέσεις των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης ως προς τη Συνταγματική Αναθεώρηση, δηλώνει πεπεισμένος ότι «σε σειρά διατάξεων υπάρχουν μεγάλα περιθώρια συγκλίσεων και συναινέσεων» και επισημαίνει ότι «είναι προφανώς ευθύνη της επιτροπής να δουλέψει προς την κατεύθυνση αυτή ακόμη και τροποποιώντας διατάξεις». «Η πρόταση που καταθέσαμε εξάλλου είναι πρόταση εργασίας και όχι τελεσίγραφο», προσθέτει. Θέτει δε το ερώτημα πώς θα τοποθετηθεί το Κίνημα Αλλαγής -«ένα κόμμα που αυτοπροσδιορίζεται ως κεντροαριστερό»- σε σχέση με τις διατάξεις που ενισχύουν την προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων.Αναφορικά με τις εξελίξεις γύρω από την Εξεταστική για την Υγεία και τις κατηγορίες που έχει δεχτεί η κυβέρνηση από ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής, σχολίασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «και ο ‘Ακης Τσοχατζόπουλος και ο Γιάννος Παπαντωνίου για σκευωρίες και φάμπρικες διώξεων μιλούσαν, επομένως αυτό δεν λέει τίποτα». Υπογράμμισε πως δεν πρόκειται ούτε να προκαταβάλλει, ούτε να προεξοφλήσει τα πορίσματα της εξεταστικής επιτροπής ή τις ενέργειες της δικαιοσύνης και τόνισε πως «το σίγουρο όμως είναι ότι σκάνδαλα στην Υγεία υπήρξαν και μάλιστα πολλών εκατομμυρίων». «Αυτό λοιπόν στο οποίο οφείλουμε να στοχεύουμε ως Πολιτεία, ως κοινοβουλευτική και δικαστική λειτουργία είναι η αποκάλυψη των σκανδάλων και η τιμωρία των ενόχων», σημείωσε.

 dikaiologitika.gr

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog