Αιτία είναι η αίτηση εξαίρεσης της Ελένης Ράικου σε βάρος των εισαγγελικών λειτουργών που χειρίζονται την έρευνα…
“Παγώνει” για το επόμενο διάστημα η προκαταρκτική εξέταση για τη Novartis, ύστερα από την αίτηση εξαίρεσης που κατέθεσε η εισαγγελέας Ελένη Ράικου, σε βάρος της διαδόχου της στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, και των δύο συνεργατών της, εισαγγελέων Χρήστου Ντζούρα και Στέλιου Μανώλη.

Η εισαγγελική έρευνα σταματά έως ότου συζητηθεί η αίτηση εξαίρεσης από το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο και θα αποφανθεί αν οι τρεις εισαγγελική λειτουργοί θα συνεχίζουν να χειρίζονται την δικογραφία ή όχι. Αν και η αίτηση της Ελένης Ράικου αφορά μόνο στην υπόθεση του συζύγου της, το σκέλος αυτό είναι ενσωματωμένο με το σύνολο της δικογραφία για τη Novartis -δεν έχει διαχωριστεί- και έτσι “μπλοκάρει” η έρευνα στο σύνολό της.

Λίγες ημέρες μετά την αγωγή κακοδικίας με την οποία ζητά αποζημίωση, ύψους 300.000 ευρώ, η Ελένη Ράικου υπέβαλε αίτηση εξαίρεσης αλλά και πειθαρχική αναφορά κατά των τριών εισαγγελικών λειτουργών. Και σε αυτές τις ενέργειες, η εισαγγελική λειτουργός υποστηρίζει πως οι συνάδελφοί της με ενέργεια ή παραλείψεις τους διέρρευσαν στον Τύπο το όνομα του συζύγου της, γιατρού, υποστηρίζοντας ότι ελέγχεται για έμβασμα ύψους 1.000 ευρώ, που φέρεται να απέστειλε η φαρμακοβιομηχανία Novartis.
news247.gr