Σε ένα σύνολο 13.907 μόνιμων προσλήψεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που είτε ολοκληρώνονται είτε δρομολογούνται για 2019, αναφέρθηκε ο Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας χθες στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ)…
Η ομιλία του υπουργού πραγματοποιήθηκε στην ημερίδα που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του ΕΚΔΔΑ, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών και την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης με θέμα: Πρόγραμμα «Κλεισθένης Ι» – Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μεταξύ άλλων ο κ. Χαρίτσης ανέφερε:

Προχωρήσαμε στη μεγάλη προκήρυξη 3Κ για 8.166 νέες προσλήψεις μόνιμου και σταθερού προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων (καθαριότητα – ΔΕΥΑ) με βάση τις ανάγκες που οι ίδιοι προσδιόρισαν. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο διαγωνισμό για την πρόσληψη νέου προσωπικού από καταβολής ελληνικού κράτους». Τα οριστικά αποτελέσματα του διαγωνισμού αναμένονται στην αρχή του 2019, αλλά χιλιάδες εργάζονται από την άνοιξη με βάση τους προσωρινούς πίνακες.

«Αλλες 758 προσλήψεις έχουν σταλεί για επεξεργασία στο ΑΣΕΠ για ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσίες ως “ουρά” του διαγωνισμού 3Κ, μετά από συγκεκριμένα αιτήματα που καταθέτουν οι ίδιοι οι δήμοι». Το ΑΣΕΠ ετοιμάζει προκήρυξη για το ερχόμενο έτος.

 dikaiologitika.gr