Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Απίστευτο!Προληπτικές προσαγωγές στα Γιαννιτσά ενόψει επίσκεψης Κουβέλη-Τζάκρη!!

- Advertisement -

Η αστυνομία προχώρησε σε 16 προληπτικές προσαγωγές στα Γιαννιτσά φοβούμενη τυχόν νέα επεισόδια.

Αυτό γιατί σε εκδήλωση για τη μνήμη της αγωνίστριας της Δημοκρατίας Ουρανίας Νιζαμίδου θα παρευρίσκοταν ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη και Ιωάννης Σηφάκης.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των προσαχθέντων, τους προσήγαγαν άνδρες με πολιτικά και στη συνέχεια τους είχαν κλεισμένους και υπό αστυνομική επιτήρηση για περισσότερες από 2,5 ώρες στο ΑΤ Γιαννιτσών.

Οι 11 εκ των 16 προσαχθέντων υπέβαλαν μήνυση για την παράνομη κράτησή τους. Εντός της μυνητήριας αναφοράς γράφουν ότι «με την άφιξη μας στο Αστυνομικό τμήμα Γιαννιτσών πληροφορηθήκαμε ότι έλαβε χώρα προσαγωγή μας για προληπτικούς λόγους εν όψει της εκδήλωσης με ομιλητή τον Φώτη Κουβέλη, η οποία δεν θα έληγε χωρίς την αναχώρηση αυτού από τα Γιαννιτσά και ότι οι αστυνομικοί που μας προσήγαγαν εκτελούσαν όπως μας δήλωσαν (αορίστως) εντολές ανωτέρων, πέραν των ορίων του Α.Τ Γιαννιτσών, χωρίς αυτοί να κατονομαστούν».

Η μηνυτήρια αναφορά:

Ενώπιον του κ Εισαγγελέως Πρωτοδικών Γιαννιτσών

(δια του κ. Διοικητή του ΑΤ Γιαννιτσών)

Μηνυτήρια Αναφορά

Κατά παντός αρμοδίου υπευθύνου

Αξιότιμε κ Εισαγγελεύ

Άπαντες οι μηνυτές είμαστε Έλληνες πολίτες που έχουμε εκπληρώσει το καθήκον μας προς την πατρίδα, όχι μόνο με τη στρατιωτική μας θητεία, αλλά και με την ενεργό συμμετοχή μας σε όσα για την προστασία αυτής επιτάσσει το Σύνταγμά μας.

Τα δε στοιχεία μας είναι γνωστά στις αρχές, όπως είναι και γνωστό ότι μας ενώνει όλους μας η αγάπη για την πατρίδα και η ενεργός συμμετοχή μας στις νόμιμες συναθροίσεις – συλλαλητήρια των Ελλήνων πολιτών κατά της κατάπτυστης και προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών τα αποτελέσματα της οποίας κατά της εθνικής ακεραιότητας της πατρίδας μας είναι ήδη ορατά από ημερών.

Σήμερα 03/03/2019 περί ώρα 11:00πμ στα Γιαννιτσά ήταν προγραμματισμένη κλειστή εκδήλωση, στο Δημαρχείο Πέλλας, με ομιλητή τον Φώτη Κουβέλη, θιασώτη της Συμφωνίας των Πρεσπών, στην οποία όπως πληροφορηθήκαμε, θα ήταν παρόντες και οι Βουλευτές Πέλλας, ομοίως υπέρμαχοι της παραπάνω συμφωνίας την οποίας και εψήφισαν προσφάτως στην Βουλή κκ Τζάκρη και Σηφάκης. Άπαντες οι υπογράφοντες από τον 1ο έως τον 7ο, ήμασταν εντός ή πλησίον καταστήματος ΚΑΦΕ πλησίον του Δημαρχιακού Μεγάρου στη Συμβολή των οδών Χατζηδημητρίου και Εθνικής Αντίστασης και οι λοιποί από τον 8ο έως τον 11ο ήμασταν λίγα μέτρα μακρύτερα επί της οδού Χατζηδημητρίου, έξω από το κατάστημα της ΑΛΦΑ Τράπεζας.

Άνευ λόγου και αιτίας, άνδρες με πολιτική περιβολή οι οποίοι μας δήλωσαν ως ιδιότητα τους αυτή του αστυνομικού Ασφαλείας, μας προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗΣ περί ώρα 10.00 π.μ τους από 1ο έως 7ο, και περί ώρα 11:00 τους λοιπούς από 8ο έως 11ο, μαζί με άλλους συμπολίτες μας. Με την άφιξη μας στο Αστυνομικό τμήμα Γιαννιτσών πληροφορηθήκαμε ότι έλαβε χώρα προσαγωγή μας για προληπτικούς λόγους εν όψει της εκδήλωσης με ομιλητή τον Φώτη Κουβέλη, η οποία δεν θα έληγε χωρίς την αναχώρηση αυτού από τα Γιαννιτσά και ότι οι αστυνομικοί που μας προσήγαγαν εκτελούσαν όπως μας δήλωσαν (αορίστως) εντολές ανωτέρων, πέραν των ορίων του Α.Τ Γιαννιτσών, χωρίς αυτοί να κατονομαστούν.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog