Kαταγγελία:Ποιος δεν θέλει τον προαστιακό Λουτρακίου;;

2019-07-30T19:55:00+03:0030 Ιούλ 2019 | 21:00|Κατηγορίες: Λουτράκι, ΤΟΠΙΚΑ|20 Σχόλια
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ
Θέμα :  Υπηρεσιακός εκτραχηλισμός, με διαφαινόμενη παράβαση καθήκοντος, απιστία εις βάρος του οργανισμού, παράβαση του νόμου   3891/2010 από τον διευθ. Δικτύων ΟΣΕ, Γρηγόρη Σαμπατακάκη
 Αξιότιμοι κύριοι, με την παρούσα,  καταγγέλλουμε  τον  διευθυντή  στρατηγικού σχεδιασμού και δικτύων του ΟΣΕ Γρηγόρη Σαμπατακάκη, ο οποίος για μια ακόμα φορά, όπως κάνει τα τελευταία 10 χρόνια, κινείται έξω από τις ράγες του καθήκοντος,  εχθρεύεται με πλείονες μορφές την σύνδεση του Λουτρακίου με τον προαστιακό σιδηρόδρομο και στην συνέχεια παριστάνει τον φυγά των ευθυνών!
 Εις επίρρωσιν των προαναφερόμενων, σας γνωστοποιούμε πως ο συγκεκριμένος διευθυντής του ΟΣΕ, όταν βρίσκονταν στην ΕΡΓΟΣΕ, εκτός από τα πλασματικά εμπόδια που επινοούσε για να ματαιώσει το έργο της σύνδεσης του Λουτρακίου με τον προαστιακό σιδηρόδρομο, επί ημερών του, ο προϋπολογισμός για αυτό το έργο, είχε εκτοξευθεί αδικαιολόγητα στα  25εκ.€, (αριθ. Πρωτ. Β-518  26/03/2010) έναντι των μόλις  6,5 εκ € που απαιτούνται σήμερα για την ολοκλήρωση του.
●  Ο τελευταίος υπηρεσιακός εκτραχηλισμός  του Γρηγόρη Σαμπατακάκη, αποκαλύφθηκε από την 453/2018 απόφαση του Πρωτοδικείου Κορίνθου,  με την οποία δικαιώθηκε (!!!) καταπατητής της σιδηροδρομικής γραμμής Ισθμού-Λουτρακίου που για χρόνια ολόκληρα, εξαιτίας της υπηρεσιακής ραστώνης του Γρηγόρη Σαμπατακάκη, “αλώνιζε” ανενόχλητος μέσα στην κρατική περιουσία!
 Η δικαστική απόφαση,  υποχρεώνει την ΕΡΓΟΣΕ, σε τοποθέτηση επιπλέον ισόπεδης διάβασης προστατευμένης με ήχοφωτεινά συστήματα για ΑΣΙΔ, κατά την κατασκευή του έργου!  Γεγονός που αν δεν προσβληθεί νομικά, θα αυξήσει τον αρχικό προϋπολογισμό, κάτι που είναι εις βάρος του δημοσίου  χρήματος, ενώ  θα δημιουργήσει νομικά  προηγούμενα,  με απρόβλεπτη κατάληξη για το τελικό κόστος του έργου,που  έχει δημοπρατηθεί με άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά και άλλο προϋπολογισμό από αυτόν που ξεπροβάλλει ξαφνικά, εξαιτίας της σκανδαλώδης ολιγωρίας του Γρηγόρη Σαμπατακάκη.
 Σημειωτέον πως ο συγκεκριμένος διευθυντής,  διατηρεί σπίτι στο Λουτράκι και άρα γνωρίζει πολύ καλά την μορφολογία της γραμμής. Ενώ παράλληλα η συλλογικότητα μας, τον είχε ενημερώσει τηλεφωνικά, πλείστες φορές κατά το παρελθόν, για την καταπάτηση της γραμμής, δίχως όμως να έχει προβεί στις ενδεδειγμένες ενέργειες για να διαφυλάξει την περιουσία του ΟΣΕ όπως όφειλε! Παραβιάζοντας έτσι τον νόμο 3891/2010.
●  Σε συμπαιγνία με τον προαναφερόμενο διευθυντή, φαίνεται πως βρίσκονταν από την αρχή και ο  υφιστάμενος του κ. Κωνσταντίνος Κουμουλέντζος, υπεύθυνος  για την γραμμή του Λουτρακίου! Ο συνοδοιπόρος του κυρίου Γρηγόρη Σαμπατακάκη, επίσης κώφευε στις αλλεπάλληλες τηλεφωνικές μας καταγγελίες  για την δυσμενέστατη κατάσταση που διαμορφώνονταν τόσα χρόνια στη γραμμή.
● Ειρήσθω εν παρόδω, ενοχοποιητικό για τους προαναφερόμενους, είναι και το γεγονός, πώς μέχρι 29/7/2019, που ενημερωθήκαμε διεξοδικά από κύκλους της ΕΡΓΟΣΕ, δεν έχει δοθεί ακόμα, ουδεμία εντολή στο νομικό τμήμα της  εταιρείας,  για να προσβληθεί η προαναφερόμενη, ανήκουστη απόφαση του πρωτοδικείου Κορίνθου!
 ● Υπογραμμίζουμε ότι η συγκεκριμένη ισόπεδη διάβαση, πέραν του ότι είναι περιττή αφού η μια και μοναδική ιδιοκτησία που καλείται να εξυπηρετήσει, έχει διέξοδο από άλλο κοντινό σημείο της γραμμής, που είναι εφοδιασμένη με μπάρες, εκτός των άλλων, είναι  και επικίνδυνη! Αφού ξεπροβάλλει μέσα από πυκνή βλάστηση, κάθετα στον δρόμο Ισθμού- Λουτρακίου, που είναι κατασκευασμένος με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, εκθέτοντας  σε κίνδυνο, χιλιάδες ανυποψίαστους οδηγούς που  καθημερινά, διέρχονται από το σημείο!
● Επιπλέον ανησυχητικό για την κοινωνία μας, είναι και το γεγονός, πως ενώ η υπογραφή της σύμβασης του έργου για την κανονικοποίηση με ηλεκτροκίνηση της γραμμής Ισθμού-Λουτρακίου μήκους μόλις 6χλμ, που έχει ανάδοχο την κοινοπραξία ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ – ΞΑΝΘΑΚΗΣ, προϋπολογισμό 6.391.258,24  €, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αφού είναι εγγεγραμμένο  στον ενάριθμο  2017ΣΕ07850000 της ΣΑΕ 078/5 του ΠΔΕ, έχει πραγματοποιηθεί από τις 4/6/2019, μέχρι σήμερα παρέλκει  αδικαιολόγητα ! 
 Aφού προφανώς με εντολές άνωθεν, δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, αν και θα έπρεπε, η αποξήλωση των παλιών υλικών υποδομής, παρά το γεγονός, πως η ανάδοχος εταιρία, έχει εγκαταστήσει το εργοτάξιο της, στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ισθμού.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε, προκειμένου να ενημερωθούν διεξοδικά οι 17.000 δημότες και οι 100. 000 Αθηναίοι παραθεριστές του δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας & Αγίων Θεοδώρων :
Α)  Σε ποιές άμεσες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε, ώστε  να κινηθεί νομικά ο ΟΣΕ, για την άρση αυτής της πέραν από κάθε έννοιας δικαίου απόφασης, που πρωτίστως προσβάλλει το κοινωνικό αγαθό της απονομής Δικαιοσύνης, ενώ ορατά φαλκιδεύει τα δημόσια συμφέροντα και το δημόσιο χρήμα, για λογαριασμό των συμφερόντων του ενός; 
 
Β) Προτίθεστε να παρέμβετε ώστε να  να αντιμετωπιστεί αμελλητί ο θεσμικά αδόκιμος, ουσιαστικά  αντιπαραγωγικός αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνος (για την επιτυχημένη κατασκευή του περιγραφόμενου έργου, σε συνάρτηση με την ορθή αξιοποίηση του δημοσίου χρήματος) ρόλος του Γρηγόρη Σαμπατακάκη και της υπηρεσιακής του ουράς; 
 
 Γ)  Τις ενέργειες σκοπεύετε να κάνετε, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα και να ολοκληρωθεί, το συγκεκριμένο κοινωφελές και αναπτυξιακό έργο, που αποτελεί πάγιο και διαχρονικό αίτημα της κοινωνίας μας; Με γνώμονα  τον αρχικό εγκεκριμένο από δήμο Λουτρακίου- Δ.Σ. ΟΣΕ/ΕΡΓΟΣΕ σχεδιασμό και τον μινιμαλιστικό προϋπολογισμό  που σέβεται και προστατεύει το δημόσιο χρήμα από τα υπερεργολαβικά συνεργεία της σπατάλης;

 

Για την πρωτοβουλία πολιτών και φορέων
     Δημήτρης  Καραπατάς
H επιστολή κοινοποιήθηκε :
           1)Υπουργό Ανάπτυξης&Επενδύσεων
                  κ. Άδωνι  Γεωργιάδη
          2) Υπουργό Υποδομών&Μεταφορών
                 κ.Κώστα Καραμανλή
            3)  Υφυπουργό Μεταφορών
                 κ.Γιάννη Κεφαλογιάννη
            4) Γενικό Γραμματέα Μεταφορών
                  κ. Νίκο Σταθόπουλο

20 Σχόλια

 1. Ανώνυμος 30 Ιουλίου 2019 σε 22:38 - Απάντηση

  Πολύ φοβάμαι πως θα γίνουν πολλές αγωγές από κατοίκους που θεωρούν πως θίγονται οι περιουσίες τους δίπλα στις γραμμές.Επισης πρέπει να προηγηθεί η διάνοιξη των παράλληλων δρόμων αλλοιώς κάποιοι δεν θα μπορουν να πανε στο σπίτι τους. ΑΜΕΣΑ με πρωτοβουλία του Δήμου να γίνει συγκέντρωση ενημέρωσης των κατοίκων, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων ώστε να λυθούν απορίες και να αποφευχθουν παρεξήγησεις.

 2. Πολίτης 30 Ιουλίου 2019 σε 22:51 - Απάντηση

  ΑΜΕΣΑ να γίνει συγκέντρωση ενημέρωσης των κατοίκων από το Δήμο με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων για να λυθούν απορίες και παραξηγησεις. Αλλιώς θα έχουμε αγωγές και καθυστερησεις. Υπάρχουν πολλά θέματα:διάνοιξη παράλληλων δρόμων, πρόσβαση προς παραλία ,χειμαροι κλπ

 3. Ανώνυμος 30 Ιουλίου 2019 σε 23:06 - Απάντηση

  Μία ενημέρωση παρακαλώ πολύ.Ποιοί απαρτίζουν την Πρωτοβουλία πολιτών και φορέων?Ξέρει κάποιος?

 4. ιθαγενής 31 Ιουλίου 2019 σε 01:23 - Απάντηση

  Καραπατά μας τα έχεις ζαλίσει με τον προαστιακό. Σιγά, ποια είναι αυτή η πρωτοβουλία πολιτών κ φορέων που εκπροσωπείς και πόσοι είστε; Για δημοσιοποίησε καμία λίστα, έστω καμία σελίδα/Facebook δεν έχετε να σας μάθουμε; Υπάρχουν πολλοί Λουτρακιώτες που δεν θέλουν τον προαστιακό ΜΕΣΑ στην πόλη για ρώτα γύρω σου. Μακάρι να γινόταν δημοψήφισμα για αυτό το θέμα. Εκτός το παράλογο του πράγματος, κοίτα μην γίνει κανένα δυστύχημα γιατί θα είστε από τους πρώτους που θα κυνηγάμε.

 5. Ανώνυμος 31 Ιουλίου 2019 σε 04:52 - Απάντηση

  Άσε το ποιος δεν θέλει τον προαστιακό στο Λουτράκι.Δρομολογια τραίνου ειχαμε και τα σταμάτησαν γιατί ενωχλουσε κάποιους.Δεν άλλαξε τίποτα από τότε μέχρι σήμερα και φαντάζει ακατόρθωτο να αλλάξει.

 6. Ανώνυμος 31 Ιουλίου 2019 σε 06:12 - Απάντηση

  Αυτό το Δελτίο Τύπου, έπρεπε να το εκδώσει ο Δήμος και όχι η συλλογικότητα.Κρίμα για το γραφείο Τύπου του Δήμου.

 7. Ανώνυμος 31 Ιουλίου 2019 σε 10:50 - Απάντηση

  Ο Προαστιακός είναι ότι χειρότερο για το Λουτράκι..

 8. Χ.κ 31 Ιουλίου 2019 σε 15:43 - Απάντηση

  ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΝ Ι Σ Θ Μ Ο ΣΤΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΤΕΛΕΙΏΝΟΥΜΕ…

 9. Ανωνυμη 31 Ιουλίου 2019 σε 15:52 - Απάντηση

  Καθαρά το κείμενο είναι αλλουνού (έχει και site) μπαμ κανει , αμα βγάλει άκρη αναγνώστης ας μας πει με απλα λόγια, γιατί ο γράφων θέλει να πάει Κόρινθο μέσω Επιδαύρου ως συνήθως ! 😂 😂 ΥΓ Ο προαστιακος έπρεπε πάση θυσία να είχε γίνει στον Ισθμό και μόνο εκει χρόνια τωρα , με τις ευθύνες να βαραίνουν όλους σας με τις εμμονές σας , τελος. –

 10. Ανώνυμος 1 Αυγούστου 2019 σε 13:39 - Απάντηση

  ειναι οτι καλυτερο ο προαστιακος για την πολη θα ερθουν αθηναιοι μονιμοι 30000 το χειμωνα η πολη θα αποκτησει πεζοδρομο και ζωη τα μαγαζια θα ανακαμψουν/ δεν θα θυσιαστει η πολη γα δεκα νοματαιους με συμφεροντα.

 11. Ανώνυμος 1 Αυγούστου 2019 σε 15:01 - Απάντηση

  Μεχρι ποτε θα φαγωνεστε και θα τρωτε τις σαρκες σας; ” Καποιου του χαριζανε γαιδαρο και τον κοιταγε στα δοντια ” Ενα εργο που θα επρεπε να εχει γινει απο καιρο ακομα το πολεματε; Οι υποδομες φερνουν την αναπτυξη και την ευημερία ! Ποτε θα ξυπνησετε για να δειτε το δασος που υπαρχει πισω απο το δεντρο που ειναι στο οπτικο σας πεδιο;Ολοι θα επρεπε να επιζητουν να γινουν τετοια εργα στον τοπο τους και οχι να τα σαμποταρουν.

 12. Ανώνυμος 1 Αυγούστου 2019 σε 21:38 - Απάντηση

  04:52 Το τρενακι δεν σταματησε γιατι ενοχλουσε καποιους αλλα γιατι παρα
  πολλες φορες παρκαρανε τα αυτοκινητα τους πανω στις γραμμες του τραινου
  ολο αυτο γινοτανε 10:50 Συμφωνο απολυτα μαζι σου τα εχουμε λυση ολα τα προβληματα ο προαστιακος μας μαρανε οντως ειναι οτι χειροτερο για την πολη22:38
  Με ποιο δικαιωμα θα ερθει ο δημος να παρει το βιος του αλλου χωρις να
  κανει απολλωτριωση και να δωσει αποζημειωσεις εσενα θα σου αρεσε να σου
  παρουν το κτημα χωρις να σε αποζημειωσουν οπως οριζει ο νομος για να
  φτιαξει ο δημος κατι 13:39 ,χαχαχαααααααααααααα σε λιγο θα μας πεις οτι αν γινει ο προαστικος θα ερθουν πετροδολαρα χαχαχαααα

 13. Ανώνυμος 2 Αυγούστου 2019 σε 01:47 - Απάντηση

  Το παλιό τραινο κατέβαζε όλα τα δυτικά προάστια για μπανιο μαζί με τα τάπερ τους, τις φραπεδιερες απ´το σπίτι και τα σαμπουάν στις ντουζιερες. Και να φανταστούμε ότι έκανε δυο ώρες να έρθει στο Λουτρακι. Σκεφτείτε τώρα που από τον Ασπρόπυργο και τα Λιοσια θα κάνει 30-40 λεπτά και όλοι έχουν μηνιαία κάρτα! Επίσης θα κόψει το Λειβαδακι στα δυο χωρίς υποδομές. Στην καλύτερη πρέπει να γίνει στον ισθμο.

 14. Ανώνυμος 2 Αυγούστου 2019 σε 07:29 - Απάντηση

  Αν η ανάπτυξη και η ευημερία είναι σαν αυτή που μας υπόσχονταν τοοοσα χρόνια και δεν την είδαμε ούτε με τα τα κυάλια,τ’μπετετ 15.01.Και το δάσος βλέπαμε και το δέντρο, αλλά όταν εφόρμησαν οι συφουνες της ανάπτυξης χάθηκαν.Ετσι απλά γιατί σας ενωχλουσαν.Θελουμε η πόλη μας να μην γίνει Εξάρχεια, Μεταξουργείο,Αγ.Παντελεημονας, Μενίδι.Μας φέρατε την ανάπτυξη και γεμίσαμε αδέσποτα,δεν μπορούμε να περπατήσουμε στα πεζοδρόμια ,δεν μπορούμε να καθήσουμε στα βότσαλα της παραλίας.

 15. Ανώνυμος 2 Αυγούστου 2019 σε 11:11 - Απάντηση

  Όπως πάντοτε στην πόλη μας είμαστε χωρισμένοι με μόνο κριτήριο το στενό προσωπικό μας συμφέρον και τον τεράααααστιο εγωισμό του κάθε πικραμένου.Ακόμα δεν έχουμε αποφασίσει τι πόλη θέλουμε να γίνουμε .Αν θέλουμε να γίνουμε ένα προάστιο της Αθήνας (μακρυνό μεν αλλά προάστιο) τότε πρέπει απαραίτητα να έρθει ο προαστιακός ΜΕΣΑ στη πόλη ώστε να μπορούν εργαζόμενοι στην Αθήνα να ανεβοκατεβαίνουν άνετα και καθημερινά.Αν θέλουμε να γίνουμε ένας τουριστικός προορισμός τότε ο προαστιακός θα πρέπει να σταματάει στον Βασιλόπουλο και εμείς να οργανώσουμε την εύκολη και σωστή πρόσβαση στην πόλη με λεωφορεία κλπ.Οι προσωπικές αιχμές και οι αντιπαλότητες (ιδίωμα του Λουτρακίου) απλά δεν οφελούν ΚΑΝΕΝΑ και στο τέλος θα χάσουμε άλλη μια ευκαιρία και θα μας μείνει το μίσος!!!!!

 16. Ανώνυμος 2 Αυγούστου 2019 σε 14:45 - Απάντηση

  15:01 Τα εχουμε λυση ολα τα αλλα προβληματα ο προαστιακος μας μαρανε καλυτερα να μη γινει για πολλους και διαφορους λογους

 17. Ξένος 2 Αυγούστου 2019 σε 17:33 - Απάντηση

  Εσύ μεγάλε που είπες πως αν γίνει ατύχημα θα κυνηγήσεις τους ανθρώπους,τα πιάνεις από κάποιους;Μιά χαρά θα γίνει το έργο σας αρέσει δεν θα σας αρέσει,καταντήσατε το Λουτρακι γεροντουπολη και το μόνο που σας ένοιαζε ήταν να μπείτε στο Καζίνο!Ξυδάκι

 18. Αγνωστος 8 Αυγούστου 2019 σε 11:56 - Απάντηση

  Δεν εχει τις καταλληλες υποδομες για να προχωρησει το εργο.Θα υποβαθμιστει πολυ το Λουτρακι με αυτο.Τα κονδιλια που παιρνουν ας τα κανουν κατι αλλο.

 19. Ανώνυμος 8 Αυγούστου 2019 σε 22:14 - Απάντηση

  .Θελουμε η πόλη μας να μην γίνει Εξάρχεια, Μεταξουργείο,Αγ.Παντελεημονας, Μενίδι ακριβως για αυτο το λογο δεν πρεπει να γινει ο προαστιακος στο Λουτρακι επειδη 100 ατομα απο το Λουυτρακι το χειμωνα πανε ταξιδακια εξωτερικο συνεχεια και δνε θελουν να πληρωνουν ταξι να πηγαινουν αεροδρομιο ενω για τα ταξιδακια τους ξοδευουν παρα πολλα να κανουμε το Λουτρακι Εξάρχεια, Μεταξουργείο,Αγ.Παντελεημονας, Μενίδι ε οχι για μια μειοψηφια ανθρωπων να γινει ετσι το Λουτρακι11:11 Τα αδεσποτα δνε τα εφερε ο δημος μολις φτασει 9 Σεμπτεμβριου πηγαινε σε μερη εξω απο το Λουτρακι να δεις ποσα σκυλια θα αφηνουν αυτοι που παραθεριζουν στην πολη γιατι δεν μπορουν αλλο να τα φροντιζουν

 20. Ανώνυμος 10 Αυγούστου 2019 σε 11:05 - Απάντηση

  Καλύτερα να κλείσουμε την πόλη με περίφραξη φέρουσα ισχυρό ηλεκτρικό ρεύμα και να καταργήσουμε και κάθε μέσο μεταφοράς, να την καταστήσουμε κοινώς Βόρεια Κορέα, για να ικανοποιησουμε τον 22.14 και άλλους σαν και δαύτον.

Αφήστε ένα σχόλιο