Με αφορμή πρόσφατη ανάρτησή μου για την πρόσβαση των ΑμεΑ στη θάλασσα στο Δερβένι, υπήρξαν σχόλια που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η πρόσβαση στη θάλασσα για το ευρύ κοινό και τους λουόμενους είναι απρόσκοπτη και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Το ζήτημα όπως τέθηκε αφορά τα ΑμεΑ, για τα οποία η πρόσβαση είναι ακόμα δυσχερής.
Αυτό είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους και χρειάζεται για να το λύσουμε ,ευαισθησία και πράξεις, όχι αντιπαραθέσεις.
Την ίδια στιγμή, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα: την κατάσταση που επικρατεί στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών, στο κέντρο του Δερβενίου. Το παρκάρισμα και το μποτιλιάρισμα δημιουργούν καθημερινά προβλήματα, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, δυσχεραίνοντας την κυκλοφορία, την ασφάλεια και την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών.
Η μόνη ουσιαστική λύση θα έρθει με την ολοκλήρωση του περιφερειακού δρόμου του Δερβενίου – ένα έργο που ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΛΟΚΛΗΡΩΤΟ. Η γέφυρα, η διαπλάτυνση και κυρίως η προέκταση του δρόμου μέχρι τη Λυγιά είναι απαραίτητα για να αποσυμφορηθεί το κέντρο και να λειτουργήσει η περιοχή με ασφάλεια και σωστούς όρους ανάπτυξης.
Παράλληλα, δεν μπορούμε να αγνοούμε και την καθημερινή μάχη που δίνουν οι επαγγελματίες της περιοχής. Οι καταστηματάρχες του Δερβενίου κρατούν ζωντανή την τοπική οικονομία κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Δουλεύουν σχεδόν όλο τον χρόνο με ελάχιστο τζίρο και περιμένουν μόλις δύο μήνες το καλοκαίρι για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους όρθιες. Με προσωπική δουλειά, οικονομικό ρίσκο και χωρίς καμία σιγουριά για το αύριο.
Οφείλουμε να σεβαστούμε την προσπάθεια αυτή, γιατί χωρίς αυτούς δεν υπάρχει ζωή στον τόπο, ούτε φιλοξενία για τους επισκέπτες.
Η λύση στα προβλήματα – είτε αφορά την προσβασιμότητα για τα ΑμεΑ είτε την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση – θα έρθει μόνο με συνεργασία και συννενόηση. Όλοι μαζί μπορούμε και πρέπει να χτίσουμε ένα Δερβένι φιλικότερο για όλους.
Γιώργος Μετεβελής
Δημοτικός Σύμβουλος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
«Ορίζοντες Δημιουργίας»

- Advertisement -
- Advertisement -
Δείτε ακόμα