Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Korinthian Foods είχε την τιμή να αναλάβει, εκ μέρους της αναθέτουσας αρχής Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος “Πελοπόννησος”, την υλοποίηση της γαστρονομικής δράσης “Gastronomic heritage of the Peloponnese” στο πλαίσιο της EURegionsWeek 2025, που πραγματοποιήθηκε στις 14 Οκτωβρίου στο εμβληματικό VenueMont des Arts στις Βρυξέλλες.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έδειξε για ακόμη μία φορά την εμπιστοσύνη της στην Korinthian Foods, η οποία, χάρη στην τεχνογνωσία και την πολυετή εμπειρία της, εξασφαλίζει με αρτιότητα την οργάνωση απαιτητικών εκδηλώσεων, αναδεικνύοντας με συνέπεια και επαγγελματισμό τη γαστρονομική ταυτότητα της Πελοποννήσου.
Η Πελοπόννησος, μία από τις πιο ιστορικές και πολυδιάστατες περιοχές της Ελλάδας, είναι γνωστή όχι μόνο για την πλούσια ιστορία και τα πολιτιστικά της μνημεία, αλλά και για τη μοναδική γαστρονομική της παράδοση.
Η παραδοσιακή πελοποννησιακή κουζίνα χαρακτηρίζεται από απλότητα, φρεσκάδα και ένταση γεύσης, με πρωταγωνιστές το αγνό ελαιόλαδο, τα φρέσκα λαχανικά, τα άγρια χόρτα και τα αρωματικά βότανα που ευδοκιμούν στην περιοχή, ενώ τα κρεατικά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της τοπικής διατροφής.
Οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν υψηλής ποιότητας πελοποννησιακά προϊόντα, μέσα από δημιουργίες της Korinthian Foods που συνδύασαν με δεξιοτεχνία την παράδοση με σύγχρονες γαστρονομικές τεχνικές.
Η ομάδα της εταιρείας παρουσίασε αυθεντικές γεύσεις και συνταγές, εμπνευσμένες από την αγροδιατροφική κληρονομιά και την ιστορία της Πελοποννήσου, κερδίζοντας τις εντυπώσεις των Ευρωπαίων συμμετεχόντων.
Η εκδήλωση ανέδειξε τη σύνδεση πολιτισμού, παράδοσης και γεύσης, προβάλλοντας την Πελοπόννησο ως πρεσβευτή της ελληνικής γαστρονομίας στην Ευρώπη.
Η παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων, καθώς και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Δημήτρη Πτωχού, και του Προϊσταμένου της ΕΥΔ Προγράμματος “Πελοπόννησος”, κ. Αντώνη Ψαράκη, υπογράμμισε τη στήριξη της Περιφέρειας στην προώθηση του αγροδιατροφικού της πλούτου και στη διασύνδεση του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος της ελληνικής γεύσης.
Κόρινθος, 20 Οκτωβρίου 2025
Περισσότερο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ
Σχετικά με την KorinthianFoods:
Η Korinthian Foods, ιδρύθηκε το 2004 στον Σολομό Κορινθίας με όραμα να συμβάλλει στην ευημερία του ανθρώπου μέσα από την ποιοτική διατροφή και σήμερα αποτελεί τη μεγαλύτερη περιφερειακή ελληνική εταιρεία βιομηχανικής εστίασης. Με σεβασμό στην ποιότητα, η Korinthian Foods προσφέρει εδώ και δύο δεκαετίες ολοκληρωμένες υπηρεσίες σίτισης και τροφοδοσίας σε μεγάλη κλίμακα, δίνοντας έμφαση στην αξιοποίηση των τοπικών και ελληνικών προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας. Η Korinthian Foods διαθέτει μία σύγχρονη κεντρική μονάδα παραγωγής 900 τ.μ., εκ των οποίων τα 400 τ.μ. αποτελούν ασφαλείς χώρους αποθήκευσης των πρώτων υλών, κι έχει δυνατότητα καθημερινής παραγωγής 15.000 έτοιμων γευμάτων. Παράλληλα, διαθέτει και μια πλήρως εξοπλισμένη μονάδα παραγωγής στη θέση Κοκύλια, Κοκολάτα Αργοστολίου. Απασχολεί περισσότερους από 120 έμπειρους επαγγελματίες και διατηρεί ένα ευρύ δίκτυο διανομής που καλύπτει όλη την Ελλάδα, προσφέροντας καθημερινά ποιοτικές λύσεις σίτισης σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους. Η συνέπεια, η καινοτομία και η περιβαλλοντική ευαισθησία αποτελούν βασικές αρχές της εταιρείας, τις οποίες αξιοποιεί διαρκώς για να συνεχίσει να προσφέρει κορυφαία προϊόντα και υπηρεσίες, χτίζοντας ένα μέλλον ανάπτυξης και ευημερίας.