Για αύριο Δευτέρα, αναμένεται να περάσει πάνω από την χώρα μας, και κυρίως στα βορειότερα τμήματα ψυχρό μέτωπο στην κατώτερη και μέση τροπόσφαιρα. Λόγω του θερμού κύματος που προηγείται, το οποίο μάλιστα θα κορυφωθεί αύριο στα κεντρονότια τμήματα της χώρας, οι δείκτες αστάθειας στα δυτικά, όπως και στα ανατολικά-βορειοανατολικά της χώρας θα είναι (πολύ) υψηλοί. Έτσι ενώ δεν αναμένονται κάποια εξαιρετικά μεγάλα ποσά υετού, το νερό αυτό θα πέσει σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν αύριο νωρίς το πρωί έως το μεσημέρι στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο την Δυτική Στερεά, και πιθανώς την βορειοδυτική Πελοπόννησο. Οι καταιγίδες πρώτα θα επηρεάσουν τα βορειοδυτικά, και έπειτα τα νοτιότερα τμήματα των περιοχών που προαναφέρθηκαν. Χαρακτηριστικά τους θα είναι η υψηλή ηλεκτρική δραστηριότητα, οι ισχυροί ριπαίοι άνεμοι καθώς και οι πιθανές χαλαζοπτώσεις. Υπαρκτή η πιθανότητα δημιουργίας πρόσκαιρου σίφουνα θαλάσσης, αλλά και ξηράς.
Όμβροι και καταιγίδες θα σημειωθούν το πρωί έως νωρίς το μεσημέρι στην δυτική Μακεδονία (όχι όμως με την ίδια ένταση με αυτές των δυτικών). Όμβροι ή και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν νωρίς το μεσημέρι και στην Θεσσαλία, ενώ βροχές θα σημειωθούν και στην Κεντρική Μακεδονία, με πιθανότητα τοπικών καταιγίδων στα νοτιότερα τμήματα του διαμερίσματος μέχρι το μεσημέρι. Το μεσημέρι κάποιες καταιγίδες θα επηρεράσουν και τα δυτικότερα τμήματα της κεντρικής Στερεάς.
Ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στην Ανατολική Μακεδονία από το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα, ενώ στο βόρειο Αιγαίο, στην Θράκη και ειδικά στον Έβρο θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες, με παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά της βορειοδυτικής χώρας. Το μέτωπο καταιγίδων που θα επηρεάζει την Θράκη μέχρι το νωρίς απόγευμα, θα επηρεάσει και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου το απόγευμα έως το βράδυ και από βορά έως νότο.
