Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου, 2025

NEΡΟ Περαχώρας: Tι έχει γίνει μέχρι σήμερα

- Advertisement -

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ: ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ!

Γράφει ο Ιωάννης Β. Καραπανάγος


Το μήνυμα της δυναμικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, των κατοίκων της Περαχώρας, την 4η Αυγούστου τρέχοντος έτους, για άμεση λύση, στο πρόβλημα του ζεστού πόσιμου νερού που ταλαιπωρεί για πέντε συνεχόμενα χρόνια, είναι διαχρονικό, εξακολουθεί να είναι επίκαιρο και είχε ως βασικούς αποδέκτες την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τη Δημοτική Αρχή, σε Τοπικό Πολιτικό Επίπεδο και τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης, Αποχέτευσης Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων.

Στη συγκέντρωση εκείνη, η διαβεβαίωση του Προέδρου της ΔΕΥΑΛ-ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ κ. Δημήτρη Πρωτονοτάριου για συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης, από 15 έως 17 Σεπτεμβρίου, παρουσία των επιθυμούντων κατοίκων της Περαχώρας, είχε ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα.

Όμως και μέχρι σήμερα, η συγκεκριμένη συνεδρίαση ΔΕΝ έχει πραγματοποιηθεί.

Από τη συγκέντρωση των κατοίκων της Περαχώρας την 4η Αυγούστου 2025

Από τότε, έχουν γίνει τα ακόλουθα βήματα:

  • 5 Αυγούστου 2025

Αποστολή του Υπομνήματος, εκ μέρους κατοίκων που το προσυπέγραψαν, την επόμενη ημέρα από τη συνάντηση, στη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Πελοποννήσου κ. Χρυσοβαλάντη Μέλλο και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Κορινθίας.

  • 11 Αυγούστου 2025

Συνάντηση μελών της άτυπης συντονιστικής επιτροπής με στελέχη της αρμόδιας Υπηρεσίας Υγείας της Π.Ε. Κορινθίας, κυρίες Κεφαλά και Κουτρούλη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Πελοποννήσου κ. Μέλλου, ο οποίος είχε αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία για τη συνάντηση, όπου ενημερώθηκαν για τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν οι Υπηρεσίες Υγείας, μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

  • 18 Σεπτεμβρίου 2025

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Δημήτρη Πτωχού, με μέλη της άτυπης συντονιστικής επιτροπής, στο γραφείο του. Κεντρικό θέμα της συζήτησης, η δυνατότητα νέας χρηματοδότησης του έργου, από την Περιφέρεια, ώστε οι σωλήνες του δικτύου ύδρευσης να τοποθετηθούν σε μεγαλύτερο βάθος.
Ο κ. Πτωχός ενημέρωσε ότι, παρά την πρόθεσή του να βοηθήσει, δεν προβλέπεται η εκ νέου χρηματοδότηση έργων, τα οποία είχαν υλοποιηθεί, από την Περιφέρεια, κατά το παρελθόν, μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ και ότι πλέον η όποια οριστική λύση του προβλήματος ανήκει στην αρμοδιότητα της ΔΕΥΑΛ-ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ.
Στη συνέχεια, ο κ. Πτωχός τοποθετήθηκε λέγοντας πως η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης θα μπορούσε να διαχειριστεί τη λύση του προβλήματος, με χρηματοδότηση εξ ιδίων πόρων.

  • 23 Σεπτεμβρίου 2025

Τέσσερις δειγματοληψίες πραγματοποιήθηκαν, από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Κορινθίας, σε βρύσες ισάριθμων σπιτιών του Χωριού μας, που υπέδειξαν μέλη της άτυπης συντονιστικής επιτροπής, καθώς και αντίστοιχες μετρήσεις της θερμοκρασίας του νερού, με τη διαβεβαίωση ότι, εάν δεν λυθεί το πρόβλημα και συνεχιστεί, έστω και για ένα σπίτι, το επόμενο καλοκαίρι, θα προβούν σε νέες μετρήσεις της θερμοκρασίας του νερού, ειδικά σε περίοδο καύσωνα, χωρίς να κατατεθεί νέο υπόμνημα.

  • 22 Οκτωβρίου 2025

Συνάντηση θεσμικών προσώπων πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΕΥΑΛ-ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ, με πρωτοβουλία του Προέδρου της κ. Δημήτρη Πρωτονοτάριου, στην οποία συμμετείχαν ο ίδιος, ο Διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης κ. Κωνσταντίνος Μπεκιάρης, ο Τεχνικός Διευθυντής κ. Τάσος Μαστραντωνάκης, ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Γιαννούλης, η Προέδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου-Περαχώρας κα Χρυσούλα Παππά και το μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ-ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ κα Φωτεινή Παππά, με αποκλειστικό θέμα το ζεστό πόσιμο νερό της Περαχώρας.
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Τάσος Μαστραντωνάκης, ως Τεχνικός Διευθυντής, παραχώρησε συνέντευξη στη δημοσιογράφο κα Χαρά Βαραβέρη, διατυπώνοντας τις απόψεις του ως προς το όλο πρόβλημα, σε τεχνικό, όπως σημείωσε και όχι πολιτικό επίπεδο.

Αναμένουμε:
Τις γραπτές απαντήσεις στο Υπόμνημα των κατοίκων από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Κορινθίας.
Τον προγραμματισμό της ημερομηνίας που θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΛ-ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ, παρουσία κατοίκων της Περαχώρας, όπως μας είχε διαβεβαιώσει ο κ. Πρωτονοτάριος.
Την ενημέρωση από τα θεσμικά πρόσωπα που συμμετείχαν στη συνάντηση της 22ας Οκτωβρίου, δηλαδή τον κ. Γιάννη Γιαννούλη, την κα Χρυσούλα Παππά και την κα Φωτεινή Παππά- για τις θέσεις και τις απόψεις που διατύπωσαν, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, πάνω στο καυτό αυτό ζήτημα του Χωριού μας, καθώς και τις προτάσεις που κατέθεσαν, σε πολιτικό επίπεδο.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog