Σάββατο, 15 Νοεμβρίου, 2025

Υπογράφηκε το Μνημόνιο Αδελφοποίησης της Κορίνθου με την Γκαλατίνα(ΦΩΤΟ)

- Advertisement -

Ο Δήμος μας ταξιδεύει, συμμαχεί και συστήνεται στον κόσμο.

Ένα ακόμη βήμα εξωστρέφειας έκανε χτες (12 Νοεμβρίου 2025) ο Δήμος Κορινθίων με την υπογραφή του Μνημονίου Αδελφοποίησης της Κορίνθου με την ιταλική πόλη Γκαλατίνα, από τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη, και τον ομόλογό του της ιταλικής πόλης, Φάμπιο Βερτζίνε.
Η αδελφοποίηση με την Γκαλατίνα έρχεται να προστεθεί σε ένα πλέγμα διεθνών δράσεων που υλοποιεί η σημερινή δημοτική αρχή, με σταθερό στόχο να κάνει το όνομα της Κορίνθου γνωστό παντού, μέσα από επιχειρηματικές και εμπορικές συνεργασίες, πολιτιστικές ανταλλαγές και δυναμική παρουσία στις κορυφαίες τουριστικές εκθέσεις.

Η νέα σχέση Κορίνθου–Γκαλατίνα θα θεμελιώσει συνεργασίες σε:
• Πολιτισμό και Τουρισμό, με κοινές δράσεις προβολής, ανταλλαγές φορέων, εκδηλώσεις με μεσογειακή ταυτότητα.
• Αθλητισμό και Νεολαία, με ανταλλαγές αποστολών, διοργανώσεις και προγράμματα νέων.
• Ευρωπαϊκές Χρηματοδοτήσεις, με συμμετοχές από κοινού σε προγράμματα για τη στήριξη των δράσεων.

Στην ανάρτησή του ο Δήμαρχος Κορινθίων, Νίκος Σταυρέλης, υπενθυμίζει ότι «η Κόρινθος υπήρξε πάντα μια Μητρόπολη του Κόσμου. Από τα αρχαία χρόνια, όταν τα καράβια της διέσχιζαν θάλασσες και τα εμπορεύματά της έφταναν στα πέρατα της Μεσογείου, η εξωστρέφεια είναι στο DNA της Κορίνθου. Κι εμείς, ως δημοτική αρχή, το τιμούμε έμπρακτα». Ανέφερε δε συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως:
• Κορέα – Αντόνγκ: Η Κόρινθος έχει ήδη αδελφοποιηθεί με την Αντόνγκ, την «πνευματική πρωτεύουσα» της Νότιας Κορέας (UNESCO), με αμοιβαίες επισκέψεις και κοινές πρωτοβουλίες στους τομείς πολιτισμού, τουρισμού, εμπορίου και εκπαίδευσης.
• Ρουμανία – Λουγκόζ: Με σταθερούς δεσμούς από το 2004, ο Δήμαρχος βρέθηκε πρόσφατα στο Λουγκόζ για το διεθνές φεστιβάλ θεάτρου, ενισχύοντας περαιτέρω την πολυεπίπεδη συνεργασία των δύο πόλεων.
• Μεγάλες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις: Η Κόρινθος ήταν παρούσα στο Παρίσι (IFTM Top Resa) με στοχευμένες Β2Β συναντήσεις και προώθηση της τουριστικής της ταυτότητας, καθώς και στο Λονδίνο (WTM London 2025) με οργανωμένη συμμετοχή στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου/ΕΟΤ—πρωτοβουλίες που ενισχύουν την αναγνωρισιμότητα του προορισμού και ανοίγουν εμπορικές πόρτες.
Η δημοτική αρχή του Νίκου Σταυρέλη υπηρετεί μια καθαρή στρατηγική: συνεχής παρουσία εκτός συνόρων, στοχευμένες συμμαχίες πόλεων και επαγγελματική προβολή της Κορίνθου σε μητροπόλεις του κόσμου. Τα ταξίδια στην Αντόνγκ και το Λουγκόζ, οι αδελφοποιήσεις που αποκτούν βάθος, καθώς και η σταθερή παρουσία σε Παρίσι και Λονδίνο, δεν είναι τυπικές κινήσεις: είναι επένδυση που ήδη φέρνει νέες επαφές, νέες ιδέες και μετρήσιμα οφέλη για την τοπική οικονομία και τον πολιτισμό.

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αντε σήμερα θα σάς μάθω γεωγραφία η καλύτερα θας σάς μάθω την Γκαλατινα 😀Βλέποντας το άρθρο του μπλοκ για την αδελφοποιηση Κόρινθο και Γκαλατινα που αρεσε το όνομα και έκανα το σχετικό γκουγλαρισμα γιατί η Γκαλατινα δεν έχει καμία γνωστή ποδοσφαιρική ομάδα για να την ξέρω 😀😀Μία μικρή πόλη 25 χιλιάδες κατοίκους κοντά στην Λετσε πού έχει ομάδα ιστορική 😀Η παράδοση λέει ότι από εκεί περασε ο Απόστολος Πέτρος πού πηγαίνε από την Αντιόχεια στην Ρώμη και ότι έχουν τον καθεδρικό ναό αφιερωμένο στους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο και μάλλον εκεί είναι το κοινό σημείο για την επιλογή της Γκαλατινας.Κοιταξα μήπως έχει και καμιά ποδοσφαιρική ομάδα η Γκαλατινα άλλα δεν βλέπω κάτι. Αμπαλοι θα είναι 😀😀😀Αντε γειά μάς

  2. Συνεχίζω το σχόλιο μου με μία διόρθωση. Δεν μού καθόταν καλά μία ιταλική πολη να μην έχει ποδοσφαιρική ομάδα και ξανά έψαξα και βρήκα ότι έχει ομάδα με την ονομασία ΑSD Galatina 1917⚽️Ομάδα πού αγωνίζεται σε μικρές κατηγορίες και έχει σημα ένα μαύρο αστέρι και είχε αγωνιστεί και στην seconda categoria δηλαδή στην Β εθνική Ιταλίας. Φορτσα Μπσρτσα Φορτσα Γκαλατινα 😀😀

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog