Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου, 2026

Επιτυχία του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου — Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους

- Advertisement -

Μία ακόμη σημαντική επιτυχία καταγράφεται για τις αστυνομικές αρχές της περιοχής, καθώς εξαρθρώθηκε οργανωμένη σπείρα που είχε στοχοποιήσει ηλικιωμένους πολίτες, αποσπώντας τους χρήματα και τιμαλφή με διάφορα τεχνάσματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της έρευνας, τα μέλη της ομάδας προσέγγιζαν ηλικιωμένα άτομα, προσποιούμενοι συνήθως γνωστούς ή συνεργάτες συγγενικών τους προσώπων. Σε μία ιδιαίτερα ανησυχητική περίπτωση, δεν δίστασαν να σταματήσουν ηλικιωμένη γυναίκα στον δρόμο, να την επιβιβάσουν στο όχημά τους και, ισχυριζόμενοι ότι είναι λογιστές της κόρης της, να της ζητήσουν να τους οδηγήσει στο σπίτι της για δήθεν οικονομική εκκρεμότητα. Η γυναίκα, ωστόσο, αντιλήφθηκε εγκαίρως την απάτη και κατάφερε να απομακρυνθεί, αποφεύγοντας τα χειρότερα.

Η αστυνομική έρευνα οδήγησε στη σύλληψη δυο ατόμων, κατοίκων Ζεφύρι. Ακόμα δύο συνεργοί είναι ήδη έγκλειστοι φυλακών, ενώ οι άλλοι δύο οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα για τα περαιτέρω. Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, αναζητείται γυναίκα η οποία φέρεται να είχε ενεργό ρόλο στις παράνομες ενέργειες της ομάδας, συμμετέχοντας στις προσεγγίσεις θυμάτων και στη μεθοδολογία εξαπάτησης που ακολουθούσε η σπείρα.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί το πλήρες εύρος της δράσης της ομάδας, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο εμπλοκής τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων στην ευρύτερη περιοχή.

Οι αρχές καλούν τους πολίτες να παραμένουν ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ενημερώνουν άμεσα την αστυνομία σε περίπτωση ύποπτων περιστατικών.

Τηλέφωνο ΑΤ Λουτρακίου 2744063000 ή στο 100

Χ@ρα

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog