Δευτέρα, 9 Μαρτίου, 2026

«Όχι» στη συγχώνευση με τον ΑΟΛ στη ΓΣ του Ολυμπιακού Λουτρακίου.Παραίτηση Γ.Δέδε και μήνυμα αλληλεγγύης για τον μικρό Άλεξ

- Advertisement -

Σε κλίμα έντονης αλλά πολιτισμένης συζήτησης πραγματοποιήθηκε χθες η Γενική Συνέλευση του Ολυμπιακού Λουτρακίου, με τη συμμετοχή παλαιμάχων ποδοσφαιριστών, μελών και φίλων του συλλόγου.

Το «παρών» έδωσαν επίσης ο πρόεδρος του ΑΟ Λουτρακίου Θωμάς Καναβός, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Οικονόμου και μέλη του ΑΟΛ, οι οποίοι είχαν εγγραφεί ως μέλη του Ολυμπιακού, γεγονός που έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στη διαδικασία.

Κυρίαρχο θέμα της συνέλευσης ήταν η προτεινόμενη συγχώνευση των δύο ομάδων. Ακολούθησε εκτενής ανταλλαγή απόψεων, με επιχειρήματα υπέρ και κατά, μέσα σε ένα κλίμα σεβασμού και ουσιαστικού διαλόγου. Ωστόσο, μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης και τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, η πρόταση δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία και καταψηφίστηκε.

Η εξέλιξη αυτή οδήγησε τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Γιώργου Δέδε, να καταθέσει την παραίτησή του στο σώμα. Όπως δήλωσε, θα παραμείνει στο πλευρό της ομάδας μέχρι τη λήξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, αλλά και όποτε του ζητηθεί στο μέλλον, επισημαίνοντας πως το συμφέρον του συλλόγου βρίσκεται πάνω από πρόσωπα και θέσεις.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η αναφορά στη δολοφονία του μικρού Άλεξ, μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Στη συνέλευση υπογραμμίστηκε η ανάγκη η νεολαία να στραφεί σε δημιουργικές διεξόδους, με τον αθλητισμό να προβάλλεται ως ουσιαστική απάντηση σε φαινόμενα βίας και κοινωνικής απομόνωσης.

Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η πρόταση του Γιώργου Δέδε, να διατεθούν τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί από τις συνδρομές των μελών, στην οικογένεια του μικρού Άλεξ. Η πρόταση έγινε ομόφωνα αποδεκτή και καταχειροκροτήθηκε, στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης και κοινωνικής ευαισθησίας.

Η συνέλευση μπορεί να μην κατέληξε σε συγχώνευση, ωστόσο ανέδειξε πως ο διάλογος, η διαφάνεια και η κοινωνική ευθύνη παραμένουν ζωντανά στοιχεία στον χώρο του τοπικού ποδοσφαίρου.

Χαρά Βαραβέρη

Δείτε φωτογραφίες

- Advertisement -

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όλοι ενδιαφέρθηκαν ξαφνικα για το καλό του Ολυμπιακού η υποκρισία σε ολο της το μεγαλείο. Οταν διαλυθεί τελειως η ομάδα θελω οι γνωστοί άγνωστοι να βγουνε απ τα λαγούμια τους και μην μείνουν εκει κρυμμένοι όπως ηταν τοσο καιρο.

    • Αυτό να το σκεφτόμαστε όταν πήγατε στην περιφέρεια για να σταματήσουν τα έργα στο γήπεδο.Και απορωμε την κολοτουμπα του Δεδε που τότε δεν ήθελε ούτε να τους βλέπει.Ο κόσμος πολλά δεν ξερει και πρέπει να τα μάθει.

  2. Να πω και εγώ δυο πράγματα για το θέμα!!Οπως έγραψα και αλλού στην παραμονή μου στο Λουτρακι συνομιλώντας με πολλούς φίλους και γνωστούς για το θέμα του Ολυμπιακού Λουτρακιου έβγαλα και εγώ τα συμπεράσματα μου!Ο σχολιαστής 1043 εχει σχεδόν την ίδια άποψη με την δική μου ,δηλαδή οτι όλοι ενδιαφέρθηκαν ξαφνικά και οτι το ότι δεν έχει διαλυθεί το χρωστάει στον πρόεδρο τον Δέδε που μόνος τους χωρίς «βοήθεια «ηθική κυρίως αλλά και οικονομικά!!Βλεπωντας και λιγότερο παραπέρα από το Λουτρακι και βλέποντας ομάδες ιστορικές με κόσμο κλπ να έχουν την κατάληξη του ολυμπιακού!!Το άλλο ιστορικό σωματείο της πόλης μας ο ΑΟΛ έκανε ακριβώς το αντίθετο και κατάφερε με σοβαρή διοίκηση από τον πρόεδρο και τους συνεργάτες του και την βοήθεια του κόσμου έφερε τον ΑΟΛ σε υψηλές κατηγορίες !!τώρα γιατί κοντά 40 χρόνια δεν καταφέραμε όλοι εμείς οι Λουτρακιωτες να έχουμε τον Ολυμπιακό σε μεγαλύτερη κατηγορία με οικονομικά δυνατή διοίκηση κλπ δεν μπορώ να το απαντήσω εγώ ούτε και οι περισσότεροι αγνοί φίλαθλοι που μεγαλώσαμε με την ομάδα αυτή και την ακολουθούσαμε σε όλη την Ελλάδα!!ΥΓ συγκινητικό να βλέπουμε τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές από τον Μπεκ τον Λόη τον Μαυρογονατο τον Λάμπρου τον Παρασκευα τον φίλο μου τον Μπότση κλπ και όσους άλλους που δεν παραβρέθηκαν και σίγουρα σε αυτούς που δεν είναι ποια στην ζωή !!Καλη μέρα σε όλους

  3. Και η ζωή συνεχίζεται.Αλλοιως τα είχαν υπολογίσει αλλοιως έγιναν.Τωρα ποιος έχει δίκιο δενξερω.Το σιγουρο όμως είναι αν ο Δεδες ήταν λίγο πιο διαλακτικος και λογικός θα μπορούσε να βρει κάτι άλλο στην ονομασία του συλλόγου.Εκει στράβωσε πολύς κόσμος.

  4. Ας έχουν οι δύο ομάδες στενή συνεργασία σε όλα για το καλό του αθλητισμού και των νέων παιδιών. Η διαδικασία όπως έγινε στην Γ.Σ. από ότι φαίνεται ήταν σε κλίμα αμοιβαίου σεβασμού που σημαίνει το υψηλό επίπεδο των μελών της ομάδας που μαρτυράει ότι μπορούν οι 2 ομάδες να συνεργαστόυν για το καλό όλων.

  5. Ας έχουν οι δύο ομάδες στενή συνεργασία σε όλα για το καλό του αθλητισμού και των νέων παιδιών. Η διαδικασία όπως έγινε στην Γ.Σ. από ότι φαίνεται ήταν σε κλίμα αμοιβαίου σεβασμού που σημαίνει το υψηλό επίπεδο των μελών της ομάδας και που μαρτυράει ότι μπορούν οι 2 ομάδες να συνεργαστόυν για το καλό όλων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog