Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου, 2025

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ: Yπάρχει σχέδιο διαχείρισης των αδέσποτων ζώων

- Advertisement -

Με δικά του χρήματα ο Δήμος θα φροντίσει τα αδέσποτα!!

Το λέμε συνέχεια και θα το λέμε κάθε μέρα: μόλις δύο χρόνια μετά την ανάληψη της δημοτικής αρχής, ο Δήμος Βέλου–Βόχας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανέναν – ούτε στη φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

✅Για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου υπάρχει εγκεκριμένο σχέδιο διαχείρισης αδέσποτων, κατατεθειμένο στους αρμόδιους φορείς.

Το σχέδιο συντάχθηκε το 2025 από την υπηρεσία του δήμου, με τη βοήθεια ειδικών στον τομέα.

🔍 Τι έγινε μέχρι τώρα:

1️⃣ Τα προηγούμενα χρόνια δεν κατατέθηκε αυτόνομη πρόταση για κατασκευή και λειτουργία καταφυγίου. Έτσι ο Δήμος εντάχθηκε στον σχεδιασμό του Δήμου Κορινθίων.

Το καταφύγιο των 75 θέσεων που κατασκευάζει η Κόρινθος βρίσκεται ακόμη σε πολύ αρχικό στάδιο και θα καθυστερήσει περίπου έναν χρόνο.

2️⃣ Δεν είχε προβλεφθεί κανένα σημείο έστω και για προσωρινή φιλοξενία αδέσποτων, με αποτέλεσμα όλο το βάρος να πέφτει στους εθελοντές.

3️⃣ Η κρατική επιχορήγηση των 21.000€ ετησίως δεν επαρκεί και –το χειρότερο– δεν έρχεται ποτέ έγκαιρα.

✅ Τι κάνει σήμερα ο Δήμος:

1️⃣ Έχει οργανώσει την υπηρεσία του με τρόπο που να ανταποκρίνεται στον νέο σχεδιασμό.

2️⃣ Από το 2026, όλο το κόστος για τα αδέσποτα θα καλύπτεται από τον δημοτικό προϋπολογισμό, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα μέχρι να έρχεται η κρατική επιχορήγηση.

3️⃣ Με τη βοήθεια εθελοντών, θα δημιουργηθεί εκτενές δίκτυο προσωρινής φιλοξενίας, το οποίο θα στηρίζεται οικονομικά από τον Δήμο.

4️⃣ Από τα social του Δήμου και σε συνεργασία με φιλοζωικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα, θα δημιουργηθεί μητρώο υιοθεσιών.

5️⃣ Θα δοθούν τροφές σε εθελοντές για το τάισμα των ζώων.

6️⃣ Θα τοποθετηθούν 5 νέες ταΐστρες, δημιουργώντας «𝛔𝛈𝛍𝛆ί𝛂 𝛂𝛄ά𝛑𝛈ς» για τα αδέσποτα.

7️⃣Στο μέτρο του δυνατού και σε συνεργασία με τον Δήμο Κορινθίων, θα επιδιωχθεί η ταχύτερη ολοκλήρωση του καταφυγίου.

8️⃣ Με κάθε δυνατό τρόπο θα αποτραπεί η μεταφορά αδέσποτων από άλλες περιοχές.

9️⃣ Θα υπάρχει συνεχής επικοινωνία με όλους τους φιλόζωους για την επίλυση καθημερινών ζητημάτων.

❤️ Γιατί το κάνουμε

Τα αδέσποτα είναι ο καθρέπτης της κοινωνίας μας.

Οφείλουμε να κάνουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε — ξεκινώντας από τα σχολεία μας, με καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών.

Η αγάπη στα ζώα, μας κάνει όλους καλύτερους ανθρώπους.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog