Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Δεν υπάρχει πιο «ιδιωτική» παραλία από αυτήν και είναι στην Κορινθία (Απίστευτες φωτογραφίες)

- Advertisement -

Τον Αύγουστο που οι παραλίες μικρές και μεγάλες, γνωστές ή πιο «μυστικές» γεμίζουν ασφυκτικά στην Κορινθία, αποφασίσαμε να επισκεφθούμε μια πιο «εναλλακτική» παραλία..
λίγο πριν τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης και συγκεκριμένα δίπλα στο ξενοδοχείο Kalamaki beach.

Τα τροχόσπιτα που έχουν εγκατασταθεί σχεδόν μόνιμα εκεί (παράνομα ή μη δεν γνωρίζω) μας πονήρεψαν λιγάκι αλλά με τίποτα δεν έφταναν στο μυαλό μας οι εικόνες που μας περίμεναν στην παραλία που υπάρχει ακριβώς από κάτω . Από τον περιφραγμένο με συρματόπλεγμα δηλαδή χώρο με τα τροχόσπιτα-εξοχικά.

Αν αφαιρέσεις το πρώτο συνθετικό από την λέξη τροχόσπιτο, έχεις αυτό που βλέπεις στην φωτογραφία

Η παραλία ήταν γεμάτη ομπρέλες (καβάτζα), σκουριασμένες σιδερένιες βάσεις ή τσιμεντένιες, καρέκλες πλαστικές, Ακόμα και ψησταριές για μπάρμπεκιου.

Βεβαίως οφείλω να ομολογήσω ότι οι «ένοικοι» της παραλίας ήταν πολύ ευγενικοί μαζί μας. Μάλλον μας αντιμετώπισαν σαν μουσαφιραίους και φιλοτιμήθηκαν να μας φιλέψουν και κάτι τις . Ίσως απλά και να ήθελαν να μας καλοπιάσουν …

Δεν μείναμε πολύ. Κάναμε μια βουτιά στα γρήγορά και φύγαμε. Μην λένε ότι κάναμε και αρμένικη επίσκεψη. Αν και ο πραγματικός λόγος ήταν ότι η παραλία με την υπερβολική επίπλωση ήταν πολύ επικίνδυνη για τα παιδιά.

Πως είχα την εντύπωση ότι η νομοθεσία προβλέπει κοινή χρήση αιγιαλού, παραλίας, όχθης, κτλ

Παρόμοιο φαινόμενο (σε πιο light έκδοση) είχαμε στην Αλμυρή. Ο δήμαρχος Κορινθίων σχεδόν σε live σύνδεση από τα κανάλια «ελευθέρωσε” την παραλία κάτι που εξελίχθηκε σε επικίνδυνη αποστολή λόγω αντιδράσεων. Δήλωσε πως το ίδιο θα πράξει ανεξαιρέτως για όπου υπάρχει παρανομία.

Για να δούμε …

sfedona.gr

- Advertisement -

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Προσωπικά θεωρώ απαράδεκτη την εκμετάλλευση των παραλιών-φιλέτων όλης της χώρας από κάθε λογής καφέ μπαρ και σουβλατζίδικα! Θεωρώ παράνομη και καταχρηστική την μπίζνα που γίνεται σε βάρος των λουομενων. Αν υπήρχαν κατά μήκος όλης της παραλίας του Λουτρακίου καφετέριες και ταβέρνες, όπως υπάρχουν στο κέντρο, δεν θα μπορούσαμε να κολυμπησουμε ελεύθερα πουθενά. Θα έπρεπε να τους πληρώνουμε χαράτσι για να απολαύσουμε ένα μπάνιο ή θα έπρεπε να πάμε σε τίποτα ακριανά βράχια που δεν θα μπορούσαν να τα εκμεταλλευτούν. Και εμείς τουλάχιστον έχουμε μια τεράστια παραλία. Άλλα μέρη που δεν διαθέτουν τόσο μεγάλη ακτή, είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν καθημερινά για ένα μπάνιο στον ίδιο τους τον τόπο.

  2. Μαζί με τα τροχόσπιτα και τα άλλα συμπραγκαλα σε σκουπιδιαρικα του Δήμου Κορίνθου και δρόμο. Τι είναι αυτά ρεεεεε!!

  3. Τι χάλια είναι αυτά?
    Εκτός από το να πάνε όλα στον κάδο θα πρεπει να υπάρξει και πρόστιμο για να μην ξαναγίνει .
    Έτσι λειτουργεί η Ευρώπη τουλάχιστον..
    Σας αρέσει?

  4. Θα πρέπει να μας ενοχλεί εξίσου και η κατάληψη του αιγιαλού από τις -κάθε λογής- επιχειρήσεις, από πρόχειρες καντίνες μέχρι μεγάλα εστιατόρια. Οι παραλίες ανήκουν και πρέπει να ανήκουν σε όλους μας, είναι δημόσιο και κοινό αγαθό,

  5. Το συγκεκριμένο λιμανάκι το γνωριζω πάνω απο 30 χρόνια. Όταν ακόμα μπορούσα σαν παιδί να παιξω στην παραλία…..οταν οι γονείς μου μπορούσαν να βάλουν την ομπρέλα τους…..όταν πηγαίναμε και δεν μας κοιτούσαν με μισό μάτι λες και τους καταπατησαμε την ιδιοκτησία….. όταν δεν υπήρχαν χειμώνα – καλοκαίρι τροχόσπιτα-παραγκες αλλα σκηνές όπου μετά τις διακοπές το μόνο που εμενέ ήταν οι πέτρες που έδειχναν τα "όρια" του καθενός…… κατά τα άλλα, ενα υπέροχο λιμανάκι, ρηχο, με άμμο που δεν το πιάνει ποτέ ο αέρας, κατάλληλο για παιδιά…..

  6. ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΕΧΡΕΩΝ. ΜΑΓΑΖΙ (2Χ2 ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΑΠ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ)ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 200 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΧΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ, ΕΧΕΙ ΝΟΙΚΙΑΣΕΙ ΧΩΡΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΩΝ ΚΕΧΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΟΜΠΡΕΛΕΣ. ΑΣΕ ΤΙΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΠΕΖΟΣ, ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΚΑΦΟΣ. ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Η ΝΔ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog