Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Οταν ο Μπάμπης Γεωργίου έδινε μαθήματα πολιτικής ηθικής. Πώς αποχώρησε με αξιοπρέπεια από το συνδυασμό του Π.Παύλου

- Advertisement -

Ο έμπειρος αυτοδιοικητικός και επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος κ. Μπάμπης Γεωργίου, έδωσε μαθήματα πολιτικής ηθικής, όταν αποχώρησε από το συνδυασμό του κ. Πάυλου Παύλου. Θα έπρεπε να είναι φωτεινό παράδειγμα για τους επόμενους …

ΠΕΡΙ «ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ»

Μεγάλη είναι η συζήτηση, η οποία γίνεται, εδώ και χρόνια, στην πόλη μας, για τους δημοτικούς συμβούλους που «μετακινούνται» και θέτουν υποψηφιότητα σε διαφορετικούς συνδυασμούς, από αυτούς που είχαν εκλεγεί, σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Προσωπικά, με ενδιαφέρουν δύο πράγματα.  Το πρώτο είναι το κίνητρο, ο λόγος που κάποιος υποψήφιος σύμβουλος αποφάσισε να «αλλάξει» συνδυασμό.  Το δεύτερο είναι ο τρόπος που αποχωρεί από το συνδυασμό του και εάν τηρεί βασικούς κανόνες πολιτικής ηθικής και αξιοπρέπειας.

Διαβάστε, λοιπόν, τον τρόπο με τον οποίο αποχώρησε ο Χ. Γεωργίου, το 2006, από το συνδυασμό της «Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης» του Π. Παύλου, διαβάζοντας, στο δημοτικό συμβούλιο, την παρακάτω ανακοίνωση:

«ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ, ΝΑ ΣΕ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ»

«Ως ενεργός πολίτης πίστεψα και εξακολουθώ να πιστεύω πως ο τόπος μας μπορούσε και μπορεί να γίνει καλύτερος, ανάλογα με τις πολιτικές αποφάσεις και τακτικές που χρησιμοποιούνται, από τις εκάστοτε δημαρχιακές αρχές.

Το να θέσεις τον εαυτό σου στην δοκιμασία της κάλπης και της κρίσης των δημοτών είναι τολμηρό. Ακόμα πιο σοβαρό, όμως, είναι, όταν οι δημότες με την ψήφο τους σε εμπιστεύονται και σε καταξιώνουν, δίνοντάς σου μια θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο ή σε “διορίζουν” πρώτο πολίτη του τόπου τους.

Δέκα έξι (16) χρόνια στον πολιτικό στίβο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι ένα σεβαστό χρονικό διάστημα που μου δίνει το δικαίωμα του οράματος, της άποψης, της κριτικής, της απόφασης.»

«ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ»

«Κάνοντας μια πολιτική απογραφή των 12 χρόνων της Δημοτικής μου θητείας, απερίφραστα παραδέχομαι τα μεγάλα και μικρά έργα που έγιναν, κατά το χρονικό αυτό διάστημα.»

«ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΖΑ.  ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΟΥ»

«Δεν απαξιώνω κανένα από αυτά, γιατί πιστεύω, ακράδαντα, πως όλοι όσοι πέρασαν από τη Δημαρχιακή εξουσία του Δήμου μας, έβαλαν ένα λιθαράκι για την πρόοδό του, για το μέλλον του.  Δεν θα μπορούσα, άλλωστε, να προβώ σε τέτοια ενέργεια, από τη στιγμή που συναποφάσιζα, ως μέλος Διοικητικών Συμβουλίων – Δημοτικών Επιχειρήσεων και Επιτροπών, ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, από το 1999 έως και το 2002, και να ανακαλέσω τις οποίες αποφάσεις έχω λάβει, με την αρνητική ή θετική ψήφο μου.»

«ΕΧΩ, ΟΜΩΣ, ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΝΑ ΑΣΚΗΣΩ ΚΡΙΤΙΚΗ»

«Έχοντας πάντα ανοδική, αριθμητικά, σε ψήφους πορεία, κεφαλαιοποιώντας την πολιτική μου εμπειρία, έχω το δικαίωμα να ασκήσω κριτική στον επικεφαλής της Α.Δ.Κ., Δήμαρχο Κο Π. Παύλου και στους συναδέλφους μου.»

Στη συνέχεια, ο Χ. Γεωργίου, αφού άσκησε, πάντοτε με αξιοπρέπεια, κριτική στον Π. Παύλου, δήλωσε τα εξής:

«Στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές, θα θέσω υποψηφιότητα Δημοτικού Συμβούλου, με την παράταξη «Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών» του Κου Γ. ΓΚΙΩΝΗ, ξεκινώντας ένα νέο κεφάλαιο στην αυτοδιοικητική μου πορεία, ελπίζοντας στην αλλαγή του πολιτικού τοπίου στο Δήμο μας.  Επικεντρώνοντας το βάρος της ευθύνης που αναλαμβάνω, ως πολιτικός, ως πολίτης που νοιάζεται για το συνάνθρωπό του, για τον τόπο που γεννήθηκε, κατοικεί, επιβιώνει.  Για το καλύτερο αύριο που περιμένουμε, που προσδοκούμε και αγωνιζόμαστε όλοι.»

Τα συμπεράσματα, δικά σας!!!

 

**Αρθρο του Παντελή Μνηματίδη, στην εφημερίδα ΑΛΛΑΓΗ στο Λουτράκι που κυκλοφορεί εκτάκτως σήμερα

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog