Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Τα σαγόνια του καρχαρία: Όταν η ζωή “αντιγράφει” τον Σπίλμπεργκ!

- Advertisement -

Ο 43χρονος Τζάστον Νιούτον, βρισκόταν για διακοπές στις Μπαχάμες, όταν εντελώς ξαφνικά χάθηκαν τα ίχνη του στα τέλη Αυγούστου.

  Την ημέρα της εξαφάνισής τους είχε επισκεφτεί μαζί με την  παρέα του την παραλία στην οποία είχαν γίνει τα γυρίσματα της γνώστης ταινίας “Τα Σαγόνια του καρχαρία”.

 Ενώ έκαναν το μπάνιο τους, συνειδητοποίησαν ότι ο 43χρονος δεν ήταν ανάμεσά τους. Αμέσως σήμανε συναγερμός στις τοπικές, οι οποίες από την πρώτη στιγμή εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για πιθανό πνιγμό του άντρα. Οι φίλοι του όμως απέκλεισαν το ενδεχόμενο αφού, όπως εξήγησαν, ο Νιούτον ήταν δεινός κολυμβητής.

  Λίγες ημέρες αργότερα, μία μακάβρια είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου: ανθρώπινα μέλη είχαν βρεθεί στην κοιλιά ενός καρχαρία, κοντά στην περιοχή της εξαφάνισης! Η αστυνομία πραγματοποίησε έλεγχο των  δακτυλικών αποτυπωμάτων και συμπέρανε ότι ανήκαν στον αγνοούμενο άντρα.

Η τανία του Σπίλμπεργκ που έμελε να είναι “προφητική” για τον Νιούτον!

  Η ταινία “Τα σαγόνια του καρχαρία” γυρίστηκε το 1975 και ήταν μόλις η δεύτερη κινηματογραφική ταινία του 28χρονου τότε σκηνοθέτη Στήβεν Σπίλμπεργκ. Θέμα της ήταν οι καρχαρίες και οι φόβοι του ανθρώπου γύρω από τα πλάσματα του ωκεανού, και η επιτυχία της τεράστια!

  Ένας γιγάντιος λευκός καρχαρίας επιτίθεται και σκοτώνει ανθρώπους στα νερά γύρω από ένα μικρό τουριστικό νησί στην περιοχή της Νέας Αγγλίας. Τα γυρίσματα της ταινίας γίνονται στις Μπαχάμες, εκεί ακριβώς όπου ο άτυχος 43χρονος άντρας βρήκε φριχτό θάνατο, 35 χρόνια μετά!

  Η τανία είχε κερδίσει το  Όσκαρ Μοντάζ, Μουσικής και  Ήχου ενώ ήταν υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας 1976. Οι σκηνές όπου ο δολοφόνος- καρχαρίας ξεπροβάλλει αργά αργά από το νερό, με την βραβευμένη μουσική υπόκρουση που εντείνει την αγωνία, έχουν μείνει αξέχαστες σε όσους είδαν την ταινία! Δυστυχώς για τον Τζάστον Νιούτον, η κινηματογραφική φαντασία έμελε να γίνει τραγική πραγματικότητα!

Pyles.tv

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog