….ήρθαν κι έδεσαν με την αφορμή της συνεχιζόμενης από την άνοιξη του 2016 επέλασης των (πτωχών και όμως άτιμων) μπορντώ ασπόνδυλων , τα οποία έχουν ‘κεντήσει’ άπειρα γκομπλέν στο δέρμα κολυμβητών των υδάτων του Λουτρακίου αλλά και του ευρύτερου Κορινθιακού, προσφάτως και Σαρωνικού κόλπου…
Ναι, υπάρχει πρόβλημα. Η καλπάζουσα αύξηση στους πληθυσμούς των έν λόγω πρωτόζωων δεν έχει μεταφυσικά αίτια. Ούτε είναι δουλειά…. οικολόγων. Οι ασυνήθιστα ψηλές θερμοκρασίες που παρατηρήθηκαν ήδη από τον περσινό Φεβρουάριο (το θερμόμετρο έδειξε 30 βαθμούς σε ορισμένες περιπτώσεις) κι οι παρατεινόμενοι νοτιάδες συνέβαλλαν στη μακρόπνοη αναπαραγωγή τον τελευταίο ενάμιση χρόνο των ενοχλητικών μεδουσών, τουλάχιστον η πλειοψηφία των επιστημόνων σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει. Εκεί ωστόσο που τελειώνει η επιστήμη αρχίζει… η μαγεία. Και αναφέρομαι βέβαια στην έκθεση του προβλήματος από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και δει τα τηλεοπτικά δίκτυα, τα οποία μυρίστηκαν λαβράκι κι όχι τσούχτρα και παρουσίασαν το θέμα μέσω του δικού τους παραμορφωτικού κι ακόμα χειρότερα τρομοκρατικού φακού , πανικοβάλλοντας ντόπιους κι επίδοξους επισκέπτες των τουριστικών περιοχών μας.
Από την άλλη μεριά, οι δημοτικές αρχές συνεχίζουν να μένουν αμέτοχες, μη προβάλλοντας κάποιο ουσιώδες σχέδιο αντιμετώπισης της τοξικής μάστιγας (η επανατοποθέτηση διχτυών σε ένα μικρό βάθος ίσως να ήταν μια αρχή) ενώ διατυπώνονται από δεξιά κι αριστερά ‘φόρμουλες’ των οποίων η θεωρητική βάση παλινδρομεί στο ρυθμό της ‘χήρας με τα πέντε ορφανά’. Έτσι για άλλη μία φορά η τοπική και ευρύτερη κοινωνία χαροπαλεύουν μες’ στο σκοτάδι της παραπληροφόρησης κι ο τουρισμός κινδυνεύει να υποστεί ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα μέσα από την εντύπωση που έχει δημιουργηθεί ότι κολύμβηση και λοιπές θαλάσσιες δραστηριότητες είναι πλέον εκτός θέματος , ενώ η πραγματικότητα διαφέρει κι οι εμφανίσεις των μεδουσών ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΜΟΝΙΜΟ στα νερά μας.
Τουναντίον , η τοξική δημοσιογραφία κι η κασίδα του ατομικισμού και της ημιμάθειας στον εγκέφαλο του νεοέλληνα συνιστούν τη μόνιμη ΜΑΣΤΙΓΑ που καθιστά ανέφικτη την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας σε εκλογικευμένη και κατά συνέπεια αποτελεσματική βάση και στον παρατεινόμενο θρίαμβο των κάθε είδους Μαλάκιων.
Γράφει ο Χρήστος Ανδρέου.
ΥΣ αναφέρομαι στον τρόπο που το προβάλλουν οι ειδήσεις στην τηλεόραση. τον τρόπο που τα κανάλια διογκώνουν και παραμορφώνουν τα γεγονότα.
Τώρα ένα σωρό κόσμος θεωρεί ότι η θάλασσα στο Λουτράκι είναι μια μόνιμη φωλιά μεδουσών.
Το οποίο φυσικά είναι ΜΕΓΑ ΨΕΜΑ


Ποιος το πήγε στα κανάλι !!!
Οεοοοοο
Πες μας αν ξερεις …..9.01
https://youtu.be/8Yk7t_YhgDc
Εχω ποιο πολλα χρονια απο σενα που ζω στο Λουτρακι ποτε δεν ειχαμε προβλημα με τετοιες τσουχτρες τοσο σοβαρο εκτος απο το Σεμπτεμβριο που ειχε τις διαφανης τσουχτρες με το πορτοκαλι ματι που δνε τσιμπανε και τις λεγανε σαλιαρες και το παραμηθυ υπερθερμανση και αλλα ας το αφησουμε πια
Χθες στον τουριστικό οργανισμό συζητήθηκε η τοποθέτηση διχτυών γιατι δεν το αναφέρετε στο μπλογκ ; παρόντες και ολοι οι βουλευτές του νόμου
Κε Ανδρέου, μιλάνε για δίχτυα.
Ξέρετε πόσο κοστίζει το μέτρο το δίχτυ; Μήπως έχετε εικόνα; και πόσα χιλιόμετρα παραλίας πρέπει να καλύψουμε ως χυμός;
Μη λέτε για πράγματα ανέφικτα. ΡΩΤΉΣΤΕ, ενδιαφερθείτε. Δεν είναι κακό. Όχι μόνο θεωρία.
Το μονο σιγουρο,φετος κανεις δεν μπορει να κανει μπανιο!!!
Δηλ το πρόβλημα για εσάς είναι ότι δόθηκε δημοσιότητα στο πρόβλημα (έστω υπερβολική) ή το πρόβλημα αυτό καθε αυτό, που κάνεις δεν φαίνεται ικανός και άξιος να το λύσει ??? μην χάσουμε και τη λογική μας ..έλεος..