Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Εμπορικό πλοίο έριξε άγκυρα λίγα μόλις μέτρα από την παραλία στο Λουτράκι (φωτο)

- Advertisement -

Στην παραπάνω φωτογραφία φαίνεται ένα μεγάλο εμπορικό πλοίο που σήμερα το πρωί έριξε άγκυρα λίγα μόλις μέτρα από την παραλία στο Λουτράκι…

- Advertisement -

23 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όλα τα καράβια-ιστιοφόρα-θαλαμηγοί –βάρκες.. κ.α
    Έχουν σεντίνες δηλ. νεροσυλλέκτης τού πλοίου
    Δηλαδή το κατώτατο εσωτερικό τμήμα των υφάλων ενός πλοίου..
    Το όποίο γεμίζει βρομόνερα από όλο το καράβι, και από της ηλεκτρογεννήτριες με πετρέλαιο,
    και άλλα μοτέρ του πλοίου με διαρροές
    λάδια -πετρέλαια..
    Όταν αυτα φτάσουν σε κάποιο επίπεδο, με φλοτέρ ενεργοποιούνται οι αντλίες εξόδου..
    Όλα αυτά, συν της στεγανές τουαλέτες εξάγονται έξω…!
    Βέβαια αυτά δεν επιτρέπονται στα λιμάνια αλλά ποιος ελέγχει-και πως τον βρομιάρη καπετάνιο….?
    Δεν καταλαβαίνετε μερικοί εδώ μέσα όπου ήθελαν να ήσαν καπετάνιοι, ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό λόγο ότι το Λουτράκι βρίσκετε στο τέλος του Κορινθιακού και αναγκαστικά θα λιμνάσουν εδώ…!!
    Αμαν.. πάρτετο χαμπάρι είναι κλειστός ο χώρος…..!
    Θα ειναι καταστροφικό για μας, και τα εγγόνια μας…

  2. ΥΓ και βέβαια όλοι έχουμε δει κατά καιρούς, κάτι σαν λίγδα σαπουνάδες με φουσκάλες στην επιφάνεια στην θάλασσα-παραλία μας…
    Τι νομίζετε είναι αυτά..??
    Απόβλητα των νιπτήρων της κουζίνας-μπάνιων –σαπουνάδες-μαζί με λίγδα από τα πιατα-κατσαρολες των πλοίων….!!
    Πόσο ποιο απλά μπορώ να σας τα πω…??

  3. 5:12 μ.μ. 4:34 μ.μ.Ευγε σας πεστε τα γιατι οταν τα γραφω με λενε εξυπνακια και χαζο που λεω για τη μολυνση της θαλασσας απο τα σκαφη τα πλοια και για αυτο το λογο η μαρινα για τον τοπο θα ειναι καταστροφικη

  4. 4:34 μ.μ. Πέστα καπετάνιε μου, καλά τα λες. Εσύ είσαι σοφός άνθρωπος. Αν φτάσουν τα απόβλητα από τις σεντίνες που εξάγονται έξω στα πυθάρια που κάνουν θαλάμι τα χταπόδια, τα ψαρέψουμε και τα φάμε μετά είτε λαδολέμονο είτε ψητά στα κάρβουνα και ταΐσουμε και τα εγγόνια μας θα είναι καταστροφικό για όλο το Λουτράκι, τον Ισθμό, την Περαχώρα, ακόμη και τον Σκαραμαγκά!

  5. Μην τους ακούς κατεπάνιε μου. Ας θυμίσω σε όλους εδώ τις φωτογραφίες του γιώτ που ξέβρασε όλη τη βρωμιά του στην παραλία μας και τις ανάρτησε το lb. Ουδέν αληθέστερον τούτου. Σκέψου λοιπόν τι σαπίλα έχει να ξεβράσει ένα ολόκληρο πλοίο. Εσύ είσαι πεφωτισμένος και σεβάσμιος άνθρωπος που όσοι σε ακούμε, παίρνουμε από την σοφία σου και μαθαίνουμε από την εμπειρία σου. 5 τέτοιους σαν κι εσένα να είχαμε στον τόπο μας να δημαρχεύουν, ούτε ένας λαθρομετανάστης δεν θα υπήρχε. Θα τους είχες στείλει όλους πίσω από εκεί που ήρθαν είτε με την καλή είτε με την ανάποδη και θα μας είχες φτιάξει και την μαρίνα να ερχόταν κόσμος με μεγάλη οικονομική επιφάνεια να έκανε την πόλη μας καλύτερη και να μας άφηνε και 5 παράδες.

  6. Ston 9:50 π.μ
    ΄΄Συ Είπας..΄΄
    Αν δεν καταλαβαίνεις το χιούμορ,
    σε αυτόν όπου με είπε σοφό…
    Σίγουρα εσύ είσαι το σαΐνι –ανοιχτομάτης..
    Σίγουρα δεν μιλώ για σένα…!!

  7. 3:13 μ.μ. μην ασχολείσαι με διαφόρους τυχάρπαστους καπετάνιε. Εμείς σε ξέρουμε και σε υποστηρίζουμε. Θέλουμε ανθρώπους έμπειρους στον τόπο μας και ψημένους στη ζωή. Και εσύ είναι ένας από αυτούς και όλοι εσείς οι καπεταναίοι δηλαδή, που πολλές φορές έχει τύχει να παλεύετε για την ίδια σας την ζωή μέσα σε ανεμοδαρμένες θάλασσες. Όχι από τα άνετα και ευρύχωρα γραφεία μιας ναυτιλιακής εταιρείας μέσα στην δροσιά του air-condition ή την ζέστη της σόμπας. Μιλάω σωστά?

  8. ρε σεις αφηστε τον 4.34 που πεσατε επανω του να του φατε το λειρι. Μια γνωμη ειπε ο ανθρωπος και μαλιστα επεσε μεσα. Ειναι και η σωστη με ορθολογισμο, συνεση, αντικειμενικοτητα, σωφροσύνη και ωριμη σκεψη. Του κοβει του ανθρωπου. Δεν τον ξερω, αλλα δειχνει να ενδιαφερεται και να αγαπαει για τον τοπο μας πολυ περισσοτερο απο τοσους και τοσους εδω μεσα, ισως και πιο πολυ απ'τη ζωη του. Απο οτι φαινεται ειναι παλια καραβανα, παροπλισμενος γερολυκος μεν, αλλα με πολλες γνωσεις για τη θαλασσα και τα βαθυτερα μυστικα της. Η λιμενικος η πλοιαρχος του πολεμικου η εμπορικου ναυτικου θα ειναι ο ανθρωπος και μπραβο του. Το λεει ακομη η περδικουλα του.

  9. Σωστά τα λες μεγάλε..
    Κόψε κάτι….όμως….
    Δεν έχω ανάγκη αναγνώρισης..!
    Απλός μιλώ για κάποια πράγματα όπως εγώ τα βλέπω
    Αν έχει κάποιος διαφορετική άποψη ..
    Aς μας τα πει…και να μας τα αιτιολογήσει..
    Απλά πράγματα…!

  10. οριστε, και μετριοφρων ο καπετανιος, ο,τι λειπει απο τους Νεοελληνες δηλαδη. Ας ειναι καλα, δεν κοβω τιποτα ομως, γιατι δεν του αξιζει να κοψω κατι. Ισα-ισα, λυπαμαι που δεν τον ξερω περισσοτερο να προσθεσω κι αλλα. Παραδειγμα για τον τοπο μας τετοιοι ανθρωποι με περγαμηνες και ενδοξο παρελθον!!!

  11. 2:43 μ.μ. οριστε και μετριοφρων ο κυριος, ο,τι ακριβως λειπει απο τον νεοελληνα. Γιαυτο οχι μονο δεν κοβω κατι αγαπητε, αλλα δυστυχως δεν σε ξερω και καλυτερα για να προσθεσω, διοτι το αξιζεις και με το παραπανω. Ανθρωποι σαν τον Παυλο Αρχοντιδη ειναι παραδειγμα και υποδειγμα για τον τοπο μας και δεν περιοριζομαι μονο στο Λουτρακι, αλλα αναφερομαι σε οπου υπαρχουν Ελληνες, Ελλαδα ή εξωτερικο.

  12. Κάποτε έγραφα της απόψεις μου με το ονομά μου, διότι έτσι νόμιζα ότι είναι έντιμο και πρέπον..
    Μερικοί μας είπαν ότι θέλουμε να αποκτήσουμε οντότητα…!!
    Και χρωστούμε ευγνωμοσύνη στο loutrakiblog…!!
    Μερικοί μας είπαν και άρρωστους…!!
    Τώρα γράφω μερικές φόρες την γνώμη μου ανώνυμα …
    Πάλι μερικοί υπερβάλουν, μέχρι ειρωνείας..
    Που να σας βρούμε εσάς…??
    Να ήσαστε καλά, και οι μεν και οι δε…!!
    Θα τους έλεγα λοιπόν γράφτε εσείς για το Σπαθοβούνι-Στημάγκα κ.α
    Για να σας αναγνώσουμε…..

  13. οχι καπετανιε, δεν χρωστας εσυ για την οντοτητα σου στο lb, αλλα το lb σε σενα, που το υπηρετησες σαν πιστος στρατιωτης του ΕΑΜ και γιαυτο θα επρεπε καθε φορα να ακουει Παυλος Αρχοντιδης και να πινει νερο στ'ονομα σου!

  14. 1:25, Μου φαίνεται ότι κατάλαβα. Μήπως είσαστε εσείς που συνήθως καθόσαστε σε ένα από τα παγκάκια στην παραλία εκεί μπροστά στου Παπαδάκη το καταχείμωνο, κυρίως μέρες με δυνατό αέρα, και αγναντεύετε τη φουρτουνιασμένη θάλασσα με μπλε σκούρο παλτό με σηκωμένους γιακάδες, με το απλανές βλέμμα σας, τα χέρια στις τσέπες, και το τσιμπούκι πάντα να ατμίζει στο στόμα σας? Θα πρέπει να έχετε πολλές αναμνήσεις καπετάνιε μου. Πόρτ Σάιθ, Μαρσίγια, Αργεντινή, Κίτρινη θάλασσα, για να καταλήξετε τελικώς και να παροπλιστείτε στο Λουτράκι μας. Έτσι είναι η ζωή των θαλασσινών: γεμάτη σεντίνες, κατάρτια, μούσια, λιμανίσια μπάρς, μοναξιά, θαμπά γυαλιά, αρμύρα και πλεκτά σκουφιά! Μήπως έχετε γράψει και ποιήματα?

  15. ston 3:53 μμ
    Δεν χρειάζεται να με σκιαγραφήσεις εσύ…
    Υπάρχει μια παροιμία όπου λέει :

    ΄΄ Οία η μορφή , τοιάδε και η ψυχή ΄΄
    Δηλαδή κόψε φάτσα και βγάλε συμπέρασμα…!

    Δηλ. άμα έβλεπα την φάτσα σου …
    Θα σου έλεγα ποιος είσαι εσύ…!!
    Αλλά εδώ στην περίπτωση μας , δεν βλέπω φάτσα…??
    Άρα δεν μπορώ να σου απαντήσω…
    Άρα κάνεις δυο και κάνω μια = έχασα με σένα…!!

  16. 3:35 μ.μ. οχι, αυτος που λες ειναι μαλλον ο κυρ Φωτης. Παλιος, σοβαρος και καλος πλοιαρχος, αλλα λιγο απομακρος και αυστηρος. Μην κανεις το λαθος να του μιλησεις για τον 4.34 που γραφει για τις σεντινες και τα τοιαυτα, διοτι θα σου απαντησει, οπως εχει κανει παλια και με αλλον: τους μουτσους τους ειχαμε στα πλοια για αλλη δουλεια και οχι για να συζητητουμε για υπηρεσιακα θεματα ανωτατου επιπεδου. Αλλα ουτε και ο 4.34 να προσπαθησει να ερθει σε επαφη μαζι του γιατι θα τον γνωρισει απ'την καλη. Δεν θεωρει τους ναυτικους ως συναδελφους, αλλα μονο τους πλοιαρχους. Το προσωπο του ειναι χαραγμενο απο τα μαστιγωματα της αρμυρας των λυσσασμενων ωκεανων, γιαυτο εχει και το μουσι, ενω ο 4.34 εχει το μουσι για να παριστανει τον μπαρμπα-χιππι. Οποτε θα φυγει κακην κακως αν κανει το εγκλημα να πλησιασει τον κυρ Φωτη.

  17. ston 9;15 μμ
    Βρε βλάξ ποτέ δεν είπα ότι ήμουν καπετάνιος….!
    Έχω κάνει σε τρία βαπόρια εμπορικά ηλεκτρολόγος, και παίρνω και σύνταξη από αυτό…!!
    Και να σου πω και κάτι, για τους βέρους ναυτικούς δηλ. αυτούς όπου έχουν κάνει μια ζωή στην θάλασσα σαν το τον κο Φώτη, δεν τους έχω και σε σούπερ εκτίμηση…
    Διότι είναι κολλημένη, έχουν πάθει λαμαρινίασει όπως λέμε εμείς οι ναυτικοι..
    Διότι είναι σαν χαμένη στην πραγματική ζωή δηλ. στην πιάτσα.. Εκεί τους τρώνε τα σαΐνια …
    Έχουν έλθει πολλοί με πολλά χρόνια υπηρεσία στην θάλασσα και με πολλά χρήματα και σε 3-4 χρόνια τους τρώνε τα λεφτά τα σαΐνια της πιάτσας….!!
    Έχω την τύχη να ήμουν λίγα χρόνια στην θάλασσα,
    (διότι κατάλαβα το παιχνίδι γρήγορα)
    και πολλά χρόνια στην πιάτσα…
    Τα συμπεράσματα δικά σου….

  18. 11:31 μ.μ. ναι, αλλα δεν ειπες οτι ΔΕΝ ησουν και καπετανιος. Γιατι δεν διορθωσες τους αλλους που σε ειπαν καπετανιο? Καλα ασε, μεινε μακρυα απο τον κυρ Φωτη, γιατι θα σε λουσει δεοντως με οσα εγραψες οτι εχουν λαμαρινιασει κλπ. Απο το μυαλο σου τα εβγαλες αυτα για να δικαιολογησεις γιατι δεν σε ξαναπηραν στα βαπορια ή ειχες πολυ ασχημες εμπειριες εκει μεσα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog