Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Βασίλης Νανόπουλος : Ο δήμος Κορινθίων να αξιοποιήσει δυο προτάσεις μας για ανακαίνιση και επανάχρηση δημοτικών κτιρίων καθώς και τη βελτίωση πρόσβασης σε παραλίες.

- Advertisement -

Σχετικά με την συνεδρίαση της 28.11.2017 του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κορινθίων σημειώνουμε τα εξής ….

Προ ημερησίαςδιατάξεωςκάναμε δυο προτάσεις για συμμετοχή του δήμου σε επιδοτούμεναπρογράμματα της ΕυρωπαϊκήςΈνωσης –  προκήρυξη ΕΠΑΝΕΚ  .
Το πρώτοαφορά την ανακαίνιση και επανάχρηση δημοτικώνκτιρίων πχ δημοτικήαγορά, παλιόξενία, δημοτικάσφαγεία με επιδότηση που κυμαίνεται από 35-100%. Η πρότασηπρέπει να υποβληθεί τον προσεχήΙανουάριο .

Η δεύτερηπρότασηαφορά την προσβασιμότητασε παραλίες ΑΜΕΑ και όχι μόνο  και επιδοτεί την κατασκευήδιαδρόμων, σκιάστρων ,αποδυτηρίωνκλπ. σε μια από τις παραλίες μας πχ τα Καλάμια. Ο χρόνοςυποβολής είναι επίσης ο ερχόμενοςΙανουάριος . Ηαπάντηση που πήραμεήτανθετική ότι θα γίνουν οι απαραίτητεςενέργειες και στα δυο θέματα.

Ψηφίσαμε  το πρώτοθέμα της ημερησίαςδιάταξης που αφορά την αμοιβή σε χρήμα των εργαζομένων του δήμου που δικαιούνταιπαροχήγάλακτοςλόγωανθυγιεινήςεργασίας και μέσωνατομικήςπροστασίαςλόγωεπικίνδυνηςεργασίας . Οδήμος δεν χορήγησε ως όφειλε τα παραπάνωείδη στους εργαζομένους για τα έτη 2012-2016.
Το θέμαείχαμεθέσει προ ημερησίαςδιατάξεως στο προηγούμενοσυμβούλιο και είχαμεζητήσει να έρθει προς συζήτησηπράγμα που έγινε . Ζητήσαμεεπίσης η καταβολήτων χρημάτων να γίνει σε μια δόσηάμεσα και να ρυθμιστεί το έτος 2017 στο οποίοεπίσης ο δήμοςΚορινθίων δεν χορήγησεμέσαατομικήςπροστασίας και γάλα στους εργαζομένους. Για τα επόμεναχρόνια ζητήσαμε να γίνουνέγκαιρα οι απαραίτητεςενέργειες και η χορήγηση των ειδώναυτών να γίνεικανονικά , κάτι που είναι αναγκαίο για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων .

Καταψηφίσαμε την αύξηση κατά 50.000 ευρώ του προϋπολογισμού για το μήναΔεκέμβριο 2017 των πολιτιστικώνεκδηλώσεων του ΚΕΠΑΠ γιατί σε περίοδο οικονομικής κρίσης η μεγάλη αυτή αύξηση είναι πρόκληση. Θέλουμε να γίνουνπολιτιστικέςεκδηλώσεις τις μέρες των εορτώναλλά όπως είχανπρογραμματιστεί στον προϋπολογισμό . Το ετήσιοποσό  για πολιτιστικέςεκδηλώσειςφτάνει 279.000 ευρώ στον προϋπολογισμό. Μπορούν τα χρήματα της αύξησης που ζητήθηκε  να χρησιμοποιηθούν για άλλο κοινωνικό σκοπό πχ βοήθεια  σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη επιβίωσης.

Βασίλης Νανόπουλος
επικεφαλής του συνδυασμού Συμμαχία Πολιτών
και της μείζονος μειοψηφίας του δήμου  Κορινθίων 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog