Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

«Η ανάγκη με έκανε να πουλήσω το έπαθλο του παππού μου Σπύρου Λούη»

- Advertisement -

Θύμα της κρίσης έχει πέσει ο εγγονός του θρυλικού «νερουλά» , του ολυμπιονίκη Σπύρου Λούη, ο οποίος δηλώνει ότι υποχρεώθηκε να «βγάλει στο σφυρί» το έπαθλο του παππού του για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στα έξοδά του…
Σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής ο εγγονός του Σπύρου Λούη μιλάει για τη δύσκολη απόφαση που πήρε να πουλήσει το έπαθλο του παππού του, από τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η ανάγκη με υποχρέωσε να δώσω το έπαθλο. Οι υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού τού είπαν ότι δεν αποτελεί κειμήλιο και δεν τους ενδιαφέρει και έτσι ο ελληνικός αυτός θησαυρός θα βγει στο σφυρί από τον οίκο Christie’s».

Ο οίκος δημοπρασιών Κρίστις ανακοίνωσε ότι η αξία του ασημένιου κυπέλλου ύψους 15 εκατοστών, που βρίσκεται στην οικογένεια του Σπύρου Λούη εδώ και 116 χρόνια, εκτιμάται μεταξύ 120.000 και 160.000 λιρών (143.000 έως 190.000 ευρώ).

Ο οίκος Κρίστις σημείωσε επίσης ότι αυτό το κύπελλο θα είναι το κεντρικό κομμάτι της δημοπρασίας που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Απριλίου, μόλις τρεις μήνες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο, ενώ στην ίδια δημοπρασία θα παρουσιαστούν αυθεντικές αφίσες και πυρσοί των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Αυτό είναι μάλλον ένα από τα πιο εντυπωσιακά αντικείμενα των αναμνηστικών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που έχουμε δει» δήλωσε η Νικολέτ Τόμκινσον, ειδική του Κρίστις.

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τρισάθλιε και ξεδιάντροπε και ανάξιε της ιστορίας του παππού σου εγγονέ, μη μου πεις οτι τα 190 χιλιάρικα τα χρειάζεσαι για να πας στα ψώνια ή να πληρώσεις το ρεύμα?!
    Ουουουσσσστ παλιοτόμαρο, τούμπα στο χώμα κάνει ο παππούς!
    Αλλά μου αρέσει και ο υπουργός πολιτισμού…δεν μας ενδιαφέρει λέει!
    Εδώ τον Παρθενώνα βγάζουν στο σφυρί, το κιούπι του Λούη θα σκεφτούν? Ούουύσσσσστ!!!

  2. Akou h anagkh ton ekane na poulhsh to metalio tou pappou tou xaxaxax
    RE GAIDOURI AUTO TO METALIO TO KERDISES ESI I O PAPPOUS SOU?
    APO TO METALIO PERIMENEIS NA ZHSEIS?
    KAI AN DEN KERDIZE O PAPPOUS SOU?
    ASE TIS KOUTOPONHRIES KATA MEROS……
    IDOU O SHMERINOS ELLHNAS FTOUUUUUUU…….
    G Amelethtos (Byzantinos)

  3. EΣΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ 11,03 ΚΑΙ 11,29 ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΝΑ ΦΑΤΕ ΚΑΙ ΕΙΧΑΤΕ ΤΟ ΚΥΠΕΛΟ ΤΟΥ ΣΠ.ΛΟΥΗ ΠΟΥ ΠΙΑΝΕΙ 200.000 ΕΥΡΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ?

  4. Eγώ αγαπητέ 12:08 αν είχα το κύπελο του Λούη στα χέρια μου θα το βάσταγα σαν τις κόρες των οφθαλμών μου και νεκρός απο την πείνα θα πάενα στο μνήμα με το τρόπαιο των Ελλήνων στα χέρια μου!
    Χάθηκαν οι αξίες.. πάνε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog