Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στην 5η θέση της Α1 εδραιώθηκε ο Ποσειδώνας στο χάντμπολ

- Advertisement -

Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου έγινε η αυλαία του πρώτου γύρου της Α1 Εθνικής Κατηγορίας στο Χάντμπολ…
Τα αποτελέσματα της  11ης αγωνιστικής : ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 29-25, ΑΣΕ ΔΟΥΚΑΣ – ΦΟΙΒΟΣ 39-13, ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ – ΧΑΝΘ 29-28, ΚΙΛΚΙΣ – ΑΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ 27-23, ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 21-20 και απομένει σήμερα ο αγώνας Διομήδης Άργους – Φίλιππος Βέροιας.
Η ομάδα μας έπαιξε χθες στο Κιλκίς με την ομώνυμη ομάδα και ήταν έτοιμη για να διεκδικήσει την νίκη. Μια νίκη που θα ήταν κυρίως ψυχολογική για τα επόμενα τρία δύσκολα παιχνίδια αλλά και ουσιαστική, διατηρώντας την ομάδας μας στην 5η Θέση της Βαθμολογίας.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με δύναμη και από τις δύο ομάδες που προσπαθούσαν να κρατήσουν τα ηνία του αγώνα. Σκληρό και δυνατό παιχνίδι .Την δύναμη την υποδηλώνουν και τα δίλεπτα που είχαν και οι δύο ομάδες, συνολικά από 8. Υψηλός αριθμός.  Η ομάδα μας έχοντας και την κούραση της ολοήμερης μετακίνησης δεν έδειξε χαρακτήρα με αποτέλεσμα η κούραση να φέρει δυστοκία και εκνευρισμό.
Το 12 – 12 του πρώτου ημιχρόνου δήλωνε ότι θα πήγαινε στο γκολ το παιχνίδι. Εκεί οι κακές επιλογές της διαιτησίας να μας αφήσει με 3 παίκτες στις αρχές του 2ου ημιχρόνου, στην συνέχεια να ακολουθήσει η κόκκινη κάρτα στον Βουγιάνοβιτς για επικίνδυνο παιχνίδι και οι δικές μας χαμένες εκτελέσεις από τα 6 μέτρα έδωσαν την νίκη στο Κιλκίς που το ήθελε περισσότερο από εμάς το παιχνίδι για να εξασφαλίσει την παραμονή του στην Α1 και μαθηματικά και ας είναι νωρίς να το λέμε αυτό.
Ήταν ένα εκτός έδρας παιχνίδι που ήταν στα αμφίρροπα παιχνίδια και μη υπολογίσιμα. Από την εικόνα όμως εάν οι συνθήκες ήταν διαφορετικές ίσως να υπήρχε άλλο αποτέλεσμα. Ίσως.

Το παρήγορο είναι ότι ο αθλητής μας, ο Γιώργος ο Πέρρος ανέβηκε στην πρώτη θέση των σκόρερ της Α1 Εθνικής και ελπίζουμε να συνεχιστεί αυτή η πρωτιά και να  πάρει την…. χρυσή μπάλα στο τέλος της χρονιάς. Ελπίζουμε σήμερα ο Διομήδης Άργους να μην αφήσει τον Μπαντή του Φίλιππου Βέροιας να σκοράρει περισσότερες από 7 φορές.

Εμείς πρέπει να δούμε τα δικά μας λάθη στις τελικές φάσεις και να τα διορθώσουμε.
Να δούμε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε και δεν το κάναμε, να δούμε τα τεχνικά μας λάθη και να δούμε και τις ευθύνες μας στις επιλογές μας. Δεν κρυβόμαστε πίσω από άλλους.
Αναγνωρίζουμε τις αδυναμίες μας και προσπαθούμε να τις διορθώσουμε.
Προσπαθούμε να ξεφύγουμε από το παρελθόν και να βάλουμε ένα λιθαράκι στο άθλημα που αγαπάμε και πονάμε προς το μέλλον. Δεν θέλουμε να συντηρήσουμε το παρελθόν.
Το παρελθόν μας  δίδαξε τα λάθη μας και μας έδειξε τον δρόμο που βρίσκεται μπροστά μας. Όποιος μπορεί να τον δει, τότε γνωρίζει ότι είναι ανηφορικός και δύσκολος. Και σε αυτό τον δρόμο, σας θέλουμε όλους μαζί μας και όσο μπορούμε ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί, να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.  Και ξαναλέω.
Δεν έχει να κάνει με το αποτέλεσμα αλλά έχει να κάνει με το δικαίωμα στο όνειρο.

Η συνέχεια όπως προείπα είναι εξαιρετική δύσκολη. Το Σάββατο αντιμετωπίζουμε στην Αθήνα την δεύτερη ομάδας στην βαθμολογία του ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ, στην συνέχεια στις 9 Φεβρουαρίου αντιμετωπίζουμε τον ΠΑΟΚ στο ΛΟΥΤΡΑΚΙ στις 17:00 και στις 16 Φεβρουαρίου παίζουμε με την ΑΕΚ στην Αθήνα.
Αντιμετωπίζουμε τις ομάδες που έχουν ξεχωρίσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και βρίσκονται όλες μαζί στην 2η Θέση.

Η συνέχεια είναι δύσκολη και ελπίζουμε στο παιχνίδι μας με τον ΠΑΟΚ να γεμίσει το γήπεδο του ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ από φιλάθλους όλων των ομάδων και πόλεων της γύρω περιοχής. Πρέπει να δείξουμε στον ΠΑΟΚ ότι σεβόμαστε την γενικότερη ιστορία του και ότι η παρουσία μας τιμάει και τον Ποσειδώνα αλλά και τον ΠΑΟΚ.
Δεύτερον πρέπει να δημιουργήσουμε μια ατμόσφαιρα καθαρά αθλητική που όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ τον αγώνα μας. ΟΛΟΙ μαζί. Μικροί και μεγάλοι.
Και ελπίζω να τα καταφέρουμε σεβόμενοι την προσπάθεια όλων των αθλητών και των διοικήσεων.

ΚΙΛΚΙΣ-ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 27-23
Τα δεκάλεπτα: 5-3, 8-9, 12-12 (ημχ.) 18-15, 24-18, 27-23
ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ (Νίκος Γεωργιάδης): Τριανταφύλλου, Τζιώκας, Πίτος 4, Κυπραίος 4, Δούγιας 6, Γρηγοριάδης 1, Γιαβασίδης, Λασκάκης, Δεληγιάννης 6, Χοτζούδης 1, Δημάκης 2, Μέγκας 3, Καλπακίδης, Κριεζής, Σκάρλος, Δελυμήτης.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ (Κώστας Χατζηκωνσταντίνου): Βλαχογεώργος, Σκρόμπιτς 1, Βαμβακάς 6, Πέρρος 7, Τούρκια 1, Μπάρμπας, Μπένα, Βουγιάνοβιτς 2, Βασιλειάδης 3, Παπαδόπουλος, Ρουμελιώτης 3, Χριστοδούλου, Δημητρόπουλος,

Διαιτητές: Τζαφερόπουλος- Λινάρδος Δίλεπτα: 8-8 Πέναλτι: 2/3-1/3

Κόκκινη: 43:38 Βουγιάνοβιτς (επικίνδυνο παιχνίδι, δεν κρατήθηκε δελτίο)
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Α1 ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ.
1
ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ*
19
2
Α.Ε.Κ.
18
-.-
Α.Σ.Ε ΔΟΥΚΑ
18
-.-
Π.Α.Ο.Κ
18
5
ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ
11
6
Γ.Α.Σ ΚΙΛΚΙΣ
10
-.-
ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
10
8
ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ
8
9
Χ.Α.Ν.Θ
6
-.-
ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
6
11
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ*
4
12
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ Γ.Σ
2

*Απομένει ο σημερινός αγώνας Διομήδης Άργους – Φίλιππος Βέροιας.
Υ.γ.
Λόγο ότι κάποιοι δεν γνωρίζουν την ιστορία των ομάδων αναφέρουμε ποιον αντίπαλο αντιμετωπίσαμε.
Δεν είναι χθεσινή η ομάδα του Κιλκίς. Και με την ευκαιρία αυτή σας ευχαριστούμε για την φιλοξενία και περιμένουμε με χαρά να σας το ανταποδώσουμε.

ΓΑΣ Κιλκίς η ομάδα που έκανε γνωστό το όνομα της πόλης σε ολόκληρη την Ευρώπη! Από το 1980 όταν και ιδρύθηκε μέχρι και σήμερα ο ΓΑΣ Κιλκίς αποτελεί το σημείο αναφοράς σε ότι έχει να κάνει με τον φίλαθλο κόσμο της πόλης! Οι επιτυχίες βέβαια σε αυτές τις τρεις δεκαετίες δεν λείπουν και όλοι ελπίζουν στην τέταρτη δεκαετία της ζωής του ο ΓΑΣ Κιλκίς να κάνει το μεγάλο όνειρο των πιστών του φίλων πραγματικότητα και να αναδειχθεί πρωταθλητής! Η πιο σημαντική διάκρισή του είναι ο τίτλος του κυπελλούχου Ελλάδος το 2004 στο φάιναλ φορ της Πάτρας ενώ έχει συμμετάσχει και σε άλλους τελικούς κυπέλλου. Δυο φορές φιναλίστ του ελληνικού πρωταθλήματος το 2000 και το 2008 εκεί που αν και είχε το πλεονέκτημα έδρας στο τέλος δεν τα κατάφερε. Στην Ευρώπη βέβαια έχει κατορθώσει να τον “προσκυνήσουν” μεγάλες ομάδες. Κορυφαία του όμως στιγμή η πορεία μέχρι τους “8” του Τσάλεντζ Καπ όταν και αποκλείστηκε στα πέναλτι από την σκοπιανική Πέλιστερ.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog