Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Λουτράκι: Πώς να χαρακτηρίσεις ένα τέτοιο γεγονός;

- Advertisement -

Είναι κάποιες φορές που αναρωτιέσαι: “Είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι”;…

Το γεγονός, συνέβη την νύχτα που μας πέρασε και απέδειξε με τον χειρότερο τρόπο ότι η κακία που έχουν μέσα τους κάποιοι, είναι αστείρευτη.

Χτες το βράδυ, στην πόλη του Λουτρακίου, ένα μαγαζί είχε διοργανώσει ένα πάρτυ. Ο κόσμος είχε αρχίσει να μαζεύεται και να διασκεδάζει όταν έκπληκτος ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού είδε την αστυνομία να κάνει την εμφάνισή της. Τον ενημέρωσαν ότι υπήρχε καταγγελία για ηχορύπανση σε ώρα κοινής ησυχίας και του έκαναν μήνυση. Δέκα λεπτά αργότερα, ξαναήρθαν για να του ξανακάνουν μήνυση…

Το γεγονός αυτό, όπως ήταν φυσικό χάλασε τη διάθεση και του κόσμου και του ιδιοκτήτη. Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι ο χώρος είναι πολύ καλά μονωμένος και δεν υπάρχει περίπτωση να ακουγόταν η μουσική έξω από το μαγαζί.

Σ.Σ. Για ευνόητους λόγους, δεν αναφέρεται το μαγαζί…

- Advertisement -

23 ΣΧΟΛΙΑ

  1. παιδια ξερουμε για ποιο μαγαζι λετε..οπως ξερουμε και ποιος κανει τις καταγγελειες στην…γειτονια..που βρισκεται το μαγαζι
    αλλα δεν λεω το ονομα τους για ευνοειτους λογους κ εγω..πραγματικα ομως εαν ειχα μαγαζι κ εγω στη γειτονια δεν θα τους αφηνα ετσι..
    βεαια πιστευω οτι φταιει κ η αστυνομια…

  2. auto sumfenei polu syxna sto sigekrimeno magazi kai na s pw thn ali8eia den katalavenw ton logo…apla merikoi an8rwpoi den katalavenoun kai einai kollimenoi!merikes fores anarwtiemai an 8eloume ta magazia mas na exoun kosmo h' oxi!giati douleueoun oloi gia ena merokamato kai einai polu symantiko stis meres mas auto!

  3. Δεν αφήνετε όλοι σας τους δήθεν καθωσπρεπισμούς . Πέστε ονόματα επιτέλους .Μας έχει φάει το δήθεν και το "για ευννόητους λόγους" Όλοι μας είμαστε ίδια φάρα. Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα αλλά …..όχι ονόματα μη και δεν μας μιλάει μετά. Ωραίο θέατρο είμαστε σας πόλη!!!!!

  4. Αυτό με την κατσίκα του γείτονα… έλεος δηλαδή! Δε κολλάει όπου να είναι ρε παιδιά! Πως να το κάνουμε δηλαδή? Τα πράγματα είναι απλά! Ή έκανε ήχορύπανση ή δεν έκανε? Ή είχε άδεια για μουσική ή όχι? Αλλιώς η αστυνομία γιατί έκανε μήνυση? Αν έκανε? Τα πιο πολλά σχόλια είναι να είχαμε να λέγαμε!

  5. ta pragmata ine apla mia zwi to idio provlima sto Loutraki kai kirows otan arxizi na kalokairiazi eleos diladi se tetoious diskolous kairous pou zoume kai meta leme giati den exi kosmo to Loutraki kai pane sta nisia pws na erthoun ama den afinoun ti mousiki mexri prwias.

  6. Το ότι έκανε μήνυση η αστυνομία δεν σημαίνει ότι έχει και δίκιο . Εχουμε φάει μήνυση σε μαγαζί που εργαζόμουν για άδεια μουσικών οργάνων την οποία και είχαμε και στη συνέχεια παραγράφηκε . Τώρα το θέμα με την ηχορύπανση είναι σχετικό. Ο νόμος , ο οποίος είναι και παράλογος , προβλέπει όριο τα 80 ντεσιμπέλ . Οσοι δεν γνωρίζετε , αν μπείτε σε ένα μαγαζί με 100 άτομα και αυτά τα 100 άτομα απλά να μιλάνε μεταξύ τους , χωρίς να ακούγεται μουσική , τότε το ντεσιμπελόμετρο γράφει παράβαση , δηλαδή έλεος. Αυτός ο νόμος , όπως και σωρεία άλλων νόμων σε αυτή τη χώρα πρέπει να αλλάξει και ειδικότερα σε τουριστικές ζώνες. Ειδικότερα αν πάρω τηλ την αστυνομία της Μυκόνου και κάνω παράπονα για το Caprice πχ , μάλλον έως σίγουρα θα με γράψουν κανονικά . Κάπου δηλαδή , κάποια πράγματα λειτουργούν λίγο πιο συντεταγμένα (κάτοικοι , δήμος , αστυνομία ).Στο Λουτράκι παίρνουν τηλέφωνα από όπου νάναι προκειμένου να βλάψουν ένα μαγαζί . Αυτός που κοιμάται και πρέπει να πάει στο μεροκάματο έχει δίκιο , αλλά και αυτοί που δουλεύουν το νυχτοκάματο και αυτοί που διασκεδάζουν έχουν δίκιο . Οι νόμοι και οι υπερασπιστές των νόμων πρέπει να τους προστατεύουν όλους.

  7. Ρε παιδιά το άρθρο γράφτηκε Σάββατο όπως βλέπω. Άρα η επόμενη μέρα δεν είναι εργάσιμη. Ποιος κομπλεξικός έκανε παράπονα δηλαδή; Μήπως, λέω μήπως, είναι από άλλο μαγαζί; Just wondering…

  8. Σε κάποιες πολύ μακρινές χώρες, χώρες βαρβάρων που τρώνε βαλανίδια όταν εμείς χτίζουμε Παρθενώνες, υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι που ασχολούνται και έχουν αυτό ακριβώς το αντικείμενο! Λέγονται Σύμβουλοι Επιχειρηματικότητας!
    Υπάρχουν και Σύμβουλοι Επισιτιστικών και πολύ άλλοι!

    Εμείς στο Ελλάδα απλά καμαρώνουμε την Ακρόπολη και κάνουμε καταγγελία σε όποιον πάει να προκόψει!

  9. Αγαπητέ vincere έχεις δίκιο από την άποψη που το βλέπεις.
    Να το δουμε και από μια άλλη οπτική γωνία;
    Τα καταστήματα στην παραλία της πόλης μας έχουν επι το πλείστον άδεια καφέ ζαχαροπλαστείου. Τι δουλειά έχουν τα καφέ της πόλης μας να παίζουν μουσική λες και είναι το μεγαλύτερο club; ή να ανταγωνίζονται μουσικά τα club; Μουσική μπορούν να έχουν και είναι απαραίτητη. Η χρήση όμως δεν είναι αθέμιτος ανταγωνισμός;
    Στο βωμό της δουλειάς δεν είναι δυνατόν να ισοπεδώνονται όλα. Μπορούν οι επιχειρηματίες να έχουν τους πελάτες τους και να φέρουν και άλλους νέους με άλλες πρακτικές και όχι με αυθαίρετη τροποποίηση των αδειών τους.
    Επειδή έχεις κάνει στο εξωτερικό… τα καφέ είναι ήσυχα μέρη που πίνεις τον καφέ σου ή το ποτάκι σου και μετά πάς στα λεγόμενα club.
    Αρα δεν φταίει ο νόμος όσο άδικος και άκαιρος να είναι. Η χρήση της ηχορύπανσης ως δικαιολογία είναι η αιτία. Η αφορμή είναι η ανομία και η καταστρατήγηση των νόμων από τους πολίτες της χώρας μας.
    Η προσέλκυση του κόσμου στο Λουτράκι δεν είναι η μετατροπή αυθαίρετα των καφέ σε άλλου είδους καταστήματα κατά το δοκούν.
    Η επιχειρηματικότητα είναι χρήσιμη και αναγκαία για την πόλη μας.
    Η δόμηση της παραλίας μας από τα τσιμεντένια εκτρώματα και το κακό που της έχουν κάνει δεν περιγράφεται. Το δικαίωμα όμως των ανθρώπων που μένουν στα σπίτια τους πρέπει να τους δίνεις το δικαίωμα να έχουν την δική τους ησυχία. Προσωπικά συμφωνώ ότι χρειάζεται μια μέση λύση αλλά δυστυχώς το μέτρο είναι σχετικό και υποκειμενικό για τον καθένα ξεχωριστά. Και εκεί έρχεται ο νόμος να τον χρησιμοποιήσουν ή να τον επικαλεστούν κάποιοι για να μηδενίζουν και να επαναφέρουν το δικαίωμα τους.
    Για μια ακόμη φορά η κωλυσιεργία και η αδυναμία των ταγών της πόλης μας για τον σχεδιασμό της και την οργάνωση της διαχρονικά φέρνει τους πολίτες αυτής της πόλης σε αδιέξοδα ή σε αντιδικίες.
    Το λιμενικό ταμείο που έχει δώσει χώρο στα καταστήματα για τις επεκτάσεις τους δεν είναι δίκαιη όσο και να πληρώνονται. Και μάλιστα πληρώνονται ακριβά από τα καταστήματα.
    Η παραλία/πεζόδρομος το καλοκαίρι έχει χρήση από τους παππούδες και τις γιαγιάδες και δεν πληροί τις σημερινές ανάγκες. Η επέκταση του πεζόδρομου προς τον χώρο των καταστημάτων είναι αναγκαία και απαραίτητη για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών και των επισκεπτών της πόλης μας. Εκεί η αντίδραση θα είναι μεγάλη από τους επαγγελματίες.
    Η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης είναι επιβεβλημένη και απαραίτητη. Και νομίζω ότι συμφωνείς μαζί μου σε αυτό. Μια ανανέωση της εικόνας της πόλης μας στο κυριότερο κομμάτι της, την παραλιακή της ζώνης δηλαδή, είναι μια αιτία για να το επικοινωνήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όλες τις κατευθύνσεις …Αθήνα…τουριστικοί πράκτορες….ραδιοφωνικοί σταθμοί!!!
    Όταν θιγούν οι επαγγελματίες δεν θα μπορέσουν να το δούν μακροπρόθεσμα και θα αντιδράσουν αρνητικά. Ότι θα είναι προς το όφελός τους η ανανέωση της εικόνας του Λουτρακίου.
    Οι επαγγελματίες όμως δεν βλέπω να υπερασπίζονται τη δουλειά τους.
    Το καλοκαίρι, όταν οι κάθετοι πεζόδρομοι που γίνονται παρκινγκ από μικρές και μεγάλες μηχανές ταχύτητας είναι μια άσχημη εικόνα ή όχι; Τι κάνουν για αυτό; Με τους ιδιοκτήτες τους να ανάβουν τις μηχανές και να γκαζώνουν για να τραβήξουν τα βλέμματα των επισκεπτών προς το ‘’ κορίτσι ‘’ τους; Είναι αυτό κάτι που μας δίνει πρόσθετη αξία ως πόλη και παραλία;
    Για πήγαινε στο Ναύπλιο να παρκάρεις στην πλατεία Δημοκρατίας; Σε φάγανε λάχανο!!!!
    Θα φταίει η αστυνομία εάν κάνει το έργο της; Μια ζωή στο βήμα της προσέκλυσης πελατών πρέπει να αφορίζονται και να παρανομούν όλοι; Και μετά φταίει η Αστυνομία;
    Για να μην κουράζω άλλο, τα προβλήματα είναι πολλά και χρειάζεται να εντοπιστούν και να συζητηθούν συλλογικά από τους επαγγελματίες που έχουν συμφέρον.
    Όπως και οι ΛΥΣΕΙΣ.

    Ενας Απλός Πολίτης..

  10. Κ Απλέ Πολίτη το διευρύνατε λίγο το θέμα , δεν θα διαφωνήσω μαζί σας στα περισσότερα. Διαχρονικά οι δημοτικές αρχές ,(γενικότερα οι κυβερνήσεις ) , θα πρέπει να έχουν όραμα , μετά θα πρέπει να επικοινωνήσουν σωστά αυτό το όραμα ούτως ώστε να το υλοποιήσουν . Ας επικεντρωθώ όμως στο προκείμενο. Τα μαγαζιά και άδεια κέντρου διασκέδασης να είχαν πάλι θα παραβίαζαν το όριο ηχορύπανσης αφού φτάνει στα 100 ντεσιμπέλ. ( σας έφερα πριν το παράδειγμα ). Ξαναλέω ο νόμος αυτός όπως και διάφοροι άλλοι νόμοι σε αυτόν τον τόπο πρέπει να αλλάξει , να κάνει update. Η αστυνομία πρέπει να κάνει το έργο της ,αλλά στο σχόλιό μου πριν δεν προσέξατε κάτι , ότι παίρνουν τηλ για καταγγελίες από όπου νάναι. Για να καταλάβετε παλαιότερα δούλευα στο fourteen και τηλεφωνούσαν στην αστυνομία από Κόρινθο για να καταγγείλουν ηχορύπανση . Εδώ τι προβλέπεται ? Η καταγγελία είναι ανώνυμη , ο αστυνόμος πρέπει να κάνει τη δουλειά του και πρέπει να πάει στο σημείο για συστάσεις ή μετρήσεις.
    Μην ξεχνάτε , το Λουτράκι είναι μία τουριστική περιοχή οπότε θα έπρεπε να διέπεται και από άλλες διατάξεις που θα ευνοούσαν μέχρι και την ηχορύπανση που και κατά την πρακτική 80 – 100 db δεν είναι ηχορύπανση.

  11. Όντως το διεύρυνα λίγο. Θα επαναλάβω την αρχική μου σκέψη στο θέμα με μικρές διορθώσεις….Αγαπητέ vincere έχεις δίκιο από την άποψη που το βλέπεις.
    Τα καταστήματα στην παραλία της πόλης μας έχουν επι το πλείστον άδεια καφέ ζαχαροπλαστείου. Τι δουλειά έχουν τα καφέ της πόλης μας να παίζουν μουσική λες και είναι το μεγαλύτερο club; ή να ανταγωνίζονται μουσικά τα club; Μουσική μπορούν να έχουν ΟΛΟΙ και είναι απαραίτητη. Η ΚΑΚΗ χρήση όμως δεν είναι αθέμιτος ανταγωνισμός;
    Στο βωμό της δουλειάς δεν είναι δυνατόν να ισοπεδώνονται όλα. Μπορούν οι επιχειρηματίες να έχουν τους πελάτες τους και να φέρουν και άλλους νέους με άλλες πρακτικές και όχι με αυθαίρετη τροποποίηση των αδειών τους.
    Επειδή έχεις κάνει στο εξωτερικό… τα καφέ είναι ήσυχα μέρη που πίνεις τον καφέ σου ή το ποτάκι σου και μετά πάς στα λεγόμενα club.
    Άρα δεν φταίει ο νόμος όσο άδικος και ελλιπής να είναι. Η χρήση της ηχορύπανσης ως δικαιολογία είναι η αιτία. Η αφορμή είναι η ανομία και η καταστρατήγηση των νόμων από τους πολίτες της χώρας μας.

    Εχεις δίκιο Vincere ότι χρειάζονται update οι νόμοι που πλέον δεν μας καλύπτουν.
    Και να αναβαθμιστεί ο νόμος για την ηχορύπανση για μια καφετέρια σε μια ανεκτή κλίμακα σε σχέση με την άδεια του..πιστεύεις ότι θα τηρηθούν οι νέοι νόμοι; Στο λέω αυτό γιατι οι επαγγελματίες στο βωμό του κόσμου και της επιβίωσης έχουν κάνει τις καφετέριες μικρά 14!!! Εκεί είναι η ένσταση μου. Στην ανομία που κυριαρχεί στην πόλη μας και στην αναρχία, ο καθένας ότι θέλει κάνει. Και εάν είναι άτυχος ο επαγγελματίας και έχει συνταξιούχο στρατηγό απο πανω του τότε δεν τον σώζει τίποτα.
    Η καλοπροαίρετη διάθεση σου για να βρεθεί χρυσή λύση στο πρόβλημα μεταξύ ιδιοκτητών καφέ – Αστυνομίας – Δήμου – ιδιοκτητών διαμερισμάτων μάλλον θα πέσει στο κενό.
    Στην ανανέωση των νόμων είμαστε σύμφωνοι.
    Αγαπητέ μου Vincere στην τήρηση του νόμου ποιος είναι υπεύθυνος και ποιος φταίει;
    Ο ανώνυμος/ενοχλητικός/σπαστικός/συνταξιούχος ή ο ιδιοκτήτης/παραβατικός που δεν τηρεί τον νόμο. Δυστυχώς το όποιο νόμο ισχύει σήμερα.

    Κάποτε που ημουν μικρός και βγαίναμε η μουσική δεν ήταν στο χάλι που είναι σήμερα.
    Πρέπει να ομολογήσουμε και τα λάθη του σήμερα ασχετα με τον νόμο. Η ένταση που παίζουν σήμερα τα καταστήματα των Café είναι απαράδεκτα. Και μάλιστα εκεί μέσα είναι μικρά παιδιά. Γαμώτο….Γαμώτο.
    Θα αναφέρω κάτι για τους παλαιότερους.
    Στο Yesterday εάν δεν ήσουν 18 ετών δεν έμπαινες μέσα.
    Και σε άλλα μαγαζιά. Αλλά μην το ανοίξω άλλο.

    Ένας Απλός Πολίτης..

  12. Κ Απλέ Πολίτη , η θέση σας εμπεριέχει και πολιτική προέκταση αλλά και προσωπική άποψη. Θα σας παραθέσω και τις δικές μου λοιπόν.

    Όσο αφορά την πρώτη συνιστώσα θεωρώ ότι η εκάστοτε δημοτική αρχή πρέπει να έχει ξεκάθαρη βούληση αλλά και ο δημότης να το γνωρίζει αυτό. Δηλαδή πχ το Λουτράκι λόγω του ότι είναι τουριστική περιοχή θα πρέπει να φέρεται και ως τουριστική περιοχή , ( επειδή γνωρίζετε ότι έχω κάνει εξωτερικό σας γνωρίζω πως δεν υπάρχουν ντεσιμπελόμετρα στο Ρίμινι , στο Κάπρι , στις Κάννες , στην Ιμπιζα και σε πολλά άλλα θέρετρα… δεν χρειάζεται να μακρυγορώ ) , τι γίνεται λοιπόν εκεί ? Μήπως δεν κοιμούνται ή μήπως δεν υπάρχουν κάτοικοι πλέον των 50 ? Κ Απλέ Πολίτη όπως και εδώ είναι και εκεί , απλά έχουν εφαρμόσει πολιτικές για το καλό των πολλών με την παραδοχή βέβαια ότι είναι αμιγώς τουριστικές περιοχές με ό,τι αυτό συνεπάγεται και ένα από αυτά που συνεπάγονται είναι και η δυνατή μουσική σε τουριστικές ζώνες των περιοχών αυτών. Η παραλία Λουτρακίου θα έπρεπε να διέπεται από άλλους κανόνες και να είναι σαφές πως οι περιοχές αυτές δεν ευνοούν την ησυχία. Τώρα επειδή ζούμε σε ένα κράτος στο οποίο μόνο για σωστή νομοθεσία δεν μπορούμε να μιλάμε και επειδή οι υπάρχουσες δημοτικές αρχές δεν έχουν καταλάβει τι δυνατότητες προκύπτουν από τον καινούριο νόμο πλαίσιο ( Καλλικράτη ) και ασχολούνται με επουσιώδη , θα μπορούσαν άτυπα και off the record να υπήρχε μια κοινή γραμμή μεταξύ δημοτικής αρχής – αστυνομίας – καταστηματαρχών γιατί δεν γίνεται διαφορετικά. ( γίνεται και σε άλλα μέρη της Ελλάδας αυτό , δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική , σε προηγούμενο σχόλιό μου ανέφερα τη Μύκονο ). Δηλαδή τώρα υπάρχουν κάποιοι αστυνομικοί που με την πρώτη καταγγελία σκάνε μύτη με τα ντεσιμπελόμετρα και τους φάρους σε μαγαζιά που έχουν 200 άτομα μέσα και το παίζουν καμπόιδες . Δεν είναι κατάσταση αυτή . Οι μαγαζάτορες δεν κλέβουν , παρέχουν διασκέδαση και παραβιάζουν ένα ηλίθιο νόμο , οι εργαζόμενοι δεν κλέβουν , εργάζονται για το νυχτοκάματο και επειδή έχουν και αυτοί δικαιώματα δεν θα καταπατηθούν στην καλύτερη περίπτωση από μία γιαγιά που κατά την άποψή της είναι δυνατά η μουσική και στη χειρότερη από μία μούφα καταγγελία που και αυτό δεν ελέγχεται.

    Τώρα όσο αφορά το δεύτερο σκέλος που εμπεριέχει πιο πολύ προσωπική άποψη. Δεν θεωρώ πως η μουσική στο Λουτράκι είναι σε κάποιο χάλι . Το αντίθετο μάλιστα , πιστεύω πως το Λουτράκι είναι νεκροταφείο . Κ Απλέ Πολίτη και τότε έμπαινες μέσα αν είχες γνωστό στο Yesterday και τώρα υπάρχουν οι ίδιες νομοθεσίες . Το θέμα είναι πιο πολύπλοκο . Τα μαγαζιά τότε έσφυζαν από ζωή οπότε τι να τα κάνουν τα πιτσιρίκια , αν πάρουμε τα σημερινά δεδομένα και τα μεταφέρουμε τότε , σιγά μην δεν τα βάζανε μέσα. Εγώ τις πρόλαβα τις καλές εποχές του Λουτρακίου και έχω φάει και εγώ πόρτα , αλλά τότε στα clubs μέσα είχε 3000 κόσμο , πού να το βάλουν το 15χρονο μέσα? Τώρα και 12χρονο θα βάλουν μέσα προκειμένου να επιβιώσουν. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα….

    Μην υπονοείτε λοιπόν πως οι τότε γενιές ήταν πιο νομοταγείς γιατί σας θυμίζω πως αυτές οι γενιές μας έφεραν σε αυτό το χάλι …

  13. Στο πρώτο κομμάτι η κεντρική ιδέα ειναι σε αυτα που περιγράψεις η ύπαρξη του Ελληνικού Κράτους μέσα απο την νομοθεσία. Μια νομοθεσία που την χρησιμοποιεί κατα το δοκούν ο δυνατότερος προς όφελος του.( άδικο )
    Στο δεύτερο κομμάτι το Λουτρακι δεν ειναι νεκροταφείο. Υπάρχουν πολλές αιτίες που νιώθετε οι νεώτεροι έτσι. Θα αναφέρω δυο ..τους πιο ισχυρούς. Ο πρώτος λόγος ειναι ότι ολοι οι νέοι σήμερα δεν διασκεδάζουν, δεν μιλάνε μεταξύ τους και δεν γνωρίζουν τι θέλουν. Έχουν μάθει μέσα στο δωμάτιο τους και δεν ξέρουν τι σημαίνει επικοινωνία. Οταν βρίσκονται μαζι, ασχολούνται με τα κινητά τους. Δεν γνωρίζονται μεταξύ τους ΑΛΗΘΙΝΑ αλλα ηλεκτρονικά. Ειναι φιλοι στο Facebook και οχι στην αληθινή ζωή. Και οταν βρίσκονται εξω απο το σπιτι τους νιώθουν ανίκανοι.
    Ο Δεύτερος λόγος ειναι ότι ολοι οι νέοι κανουν πραγματα πολυ πιο γρήγορα απο ότι η δικη μας ηλικία χωρίς να έχουν την γνώση να το νιώσουν και να το ερμηνεύσουν μέσα στην ψυχή τους.
    Και σε αυτο φταίει ολη η κονωνία.
    Στο είπα και πριν….στο βωμό του κέρδους χρησιμοποιούν και τις ψυχές….των 12 χρονων.
    Οσο για τα δικά μας λάθη ως γενιά αναλαμβάνω τις δικές μου.
    Το κακο ειναι ότι η νεώτερη γενιά έχει εισχωρήσει στο σύστημα και δεν βλεπω διαθεση να νικήσει και να βάλει τους δικούς της όρους ύπαρξης.
    Εμείς στο σύνολο είχαμε λίγο ηθική στην πλειοψηφία μας ενω σήμερα ειναι η εξαίρεση.
    Σήμερα δεν υπάρχει ελευθερία αλλα ασυδοσία.
    Η ανάγκη ύπαρξης σύγχρονων νομών ειναι επιτακτική. Όπως επίσης και η τήρηση τους.

    Ένας Απλός Πολίτης..

  14. Κ Απλέ Πολίτη δεν βλέπω να αναλαμβάνετε και πολύ τις ευθύνες σας . Αν το νιώθατε ( ως γενιά μιλάω ), θα σιωπούσατε και λίγο . Κάντε την αυτοκριτική σας , ζητήστε και κανένα συγγνώμη , κατά τη γνώμη μου αποσυρθείτε κιόλας και αφήστε τη γενιά μου . Η γενιά μου θα κατακεραυνώσει τη λαίλαπα του δικομματισμού . Η γενιά μου έχει κάνει ολόκληρο παγκόσμιο σύστημα να φοβάται να διενεργήσει εκλογές . Η γενιά μου θα ενώσει , δεν θα διχάσει , η γενιά μου θα γράψει την πραγματική ιστορία .

  15. Καλημέρα αγόρι μου,
    Τις ευθύνες μου τις αναλαμβάνω και βρίσκομαι εδώ συμβουλευτικά με την καλή μου διάθεση να εισπράξω την φωνή σου που διακατέχεται από αντίδραση. Η σιωπή μου δεν είναι η λύση αγόρι μου. Με την σιωπή και το κατεβασμένο κεφάλι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Την αυτοκριτική την κάνουμε κάθε μέρα με πόνο ψυχής για όσα δε μπορέσαμε να κάνουμε. Δεν μας έχουν πάρει τα χρόνια όμως.
    Έχεις αυτοπεποίθηση αγόρι μου και είναι καλό. Έχεις και οργή. Η οργή δεν είναι καλός σύμβουλος αγόρι μου. Όσο δικαιολογημένη και να είναι. Ούτε η απομόνωση είναι καλός σύμβουλος.
    Στην πολιτικοποίηση της σκέψη σου δεν θα λάβω μέρος γιατί στερείται εμπειρίας και όχι γνώσης. Έχεις μέλλον μπροστά σου και θα πάρεις την εμπειρία που χρειάζεσαι ώστε να τα παραλληλίσεις με τις γνώσεις σου. Πρέπει όμως να έχει αντικειμενική άποψη και καθαρό μυαλό. Μυαλό με οργή και αντίδραση δεν είναι καθαρό. Δεν το λέω εγώ αυτό. Είναι μια διαπίστωση σοφότερων και εμπειρότερων επο εμένα και την έχω αποδεχθεί γιατί θεωρώ ότι είναι σωστή.
    Κανένας δεν φοβάται τις εκλογές.
    Δυστυχώς η γενιά σου θεωρεί μαγκιά να μην πηγαίνει να ψηφίζει και να θεωρεί κορόιδα όσους πηγαίνουν να ψηφίσουν. Είναι μαγκιά να πίνουν καφέ την ώρα που άλλοι αποφασίζουν για εσένα χωρίς εσένα. Και δυστυχώς οι κομματικοί στρατοί – οι λίγοι δηλαδή – μέσω των εκλογών επιλέγουν την δική τους δικτατορία για όλους.
    Είναι μαγκιά αγόρι μου για την γενιά σου να ψάχνει στο Facebook ή να κάνει chat κάπου αλλού την ώρα που γίνονται οι εκλογές. Είναι μαγκιά να κανονίζουν εκδρομές την ώρα των εκλογών. Είναι μαγκιά να είναι στο σπίτι τους και στον υπολογιστή τους παρά να πάνε να ψηφίσουν. Αυτή είναι η γενιά σου επι το πλείστον αγόρι μου. Υπάρχουν και εξαιρέσεις.
    Δυστυχώς αγόρι μου η αναφορά σου ….Εγώ τις πρόλαβα τις καλές εποχές του Λουτρακίου και έχω φάει και εγώ πόρτα , αλλά τότε στα clubs μέσα είχε 3000 κόσμο , πού να το βάλουν το 15χρονο μέσα? Τώρα και 12χρονο θα βάλουν μέσα προκειμένου να επιβιώσουν. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα…. είναι πολύ σοβαρή ολίσθηση!!! Είχαν 3000 κόσμο γιατί ήταν ένα μαγαζί στο Λουτράκι τότε. Τώρα είναι περισσότερα. Έφαγες πόρτα γιατί ήσουν κάτω των 18 αγόρι μου. Παλαιότερα ήταν 3 καφέ και τώρα είναι 60 μόνο στο Λουτράκι. Στο βωμό όμως του κέρδους επαναλαμβάνω να παίξει ο ιδιοκτήτης του Café να παίξει με την ψυχή του 12χρονου; Που δεν καταλαβαίνει που πάει και που βρίσκεται; Και όταν θα το καταλάβει θα στερείτε από την ευαισθησία της ηλικίας του; Και αυτό το θεωρείς δεδομένο και το ασπάζεσαι; Και όλα αυτά για να γεμίσει ένα μαγαζί; Και όλα αυτά για να μεγαλώσουν οι εισπράξεις; Τότε η επόμενη γενιά από εσένα τι θα πράξει; Θα βάλει τα 10χρονα; Και η επόμενη τα 8χρονα; Δηλαδή όρια δεν θα πρέπει να υπάρχουν; Όλα στο βωμό του χρήματος; Και πως θα αντισταθείς αγόρι μου εάν θεωρείς ότι είναι λάθος; Εκεί θέλει σθένος και αξίες. Το χρήμα δεν διαθέτει συναισθήματα ούτε ηθική αξία. Οι άνθρωποι όμως έχουν. Όταν θα κάνεις οικογένεια και παιδιά και δείς πως τα νέα παιδιά ‘’βιάζονται’’ καθημερινά με το φλάς της φωτογραφικής μηχανής τότε θα καταλάβεις την σκέψη μου. Ίσως και όχι. Οφείλω όμως να στο πω. Το πρόβλημα βρίσκεται μέσα στον κοινωνικό ιστό της πόλης μας και στα πρότυπά της. Δεν υπάρχουν πρότυπα πλέον στην οικογένεια. ΗΘΙΚΑ πρότυπα.Δεν υπάρχει πατέρας και μητέρα σήμερα. Υπάρχει ο Κώστας και η Μαρία.Δυστυχώς.
    Μην πιστεύεις τόσο στην γενιά σου και μην κουβαλάς επάνω σου τις ευθύνες άλλων που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το IPHONE. Εσύ μπορεί να είσαι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας αγόρι μου είναι στο LifeSyle. Μια αδυσώπητη μάχη με την καθημερινότητα που κάνει τους αδύνατους ισχυρούς με το χρήμα. Στο πνεύμα όμως; Ποιος ασχολείται; Ποιος νοιάζεται;Στο πνεύμα είναι η εξαίρεση.
    ΚΑΝΕΙΣ!!!!!!!!!!!!
    Μακάρι η γενιά σου να πάρει την ευθύνη της ζωής της στα χέρια της.
    Ο ιστορικός του μέλλοντος θα μας πει τελικά ποιος πήγε ένα βήμα μπροστά ή ότι δεν θα κατάφερε όσο έπρεπε.
    Τίποτα στην ζωή δεν είναι εύκολο, εκτός από το ψέμα και το εφήμερο.

    Ένας Απλός Πολίτης..

  16. Κ Απλέ Πολίτη ,διακρίνω πως δεν έχετε και πολύ διάθεση να συμφωνήσετε σε κάτι . Στο μόνο που έχετε συμφωνήσει είναι σε μία γενική παραδοχή πως πρέπει να ενημερωθούν οι νόμοι μας.

    Τα παίρνω ένα ένα , γιατί τα μέτωπα διαφωνίας μας έγιναν 3. Κατ' αρχάς έχουμε εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις όσο αφορά την κατάσταση της ηχορύπανσης στο Λουτράκι. Εσείς μου λέτε ότι η κατάσταση είναι χάλι , εγώ πιστεύω πως το Λουτράκι είναι νεκροταφείο σε σχέση με παλαιότερα. Εδώ το χάσμα είναι αγεφύρωτο . Δεν μπορείτε να πείσετε .

    Πάμε , μπορείτε να μου πείτε πώς αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας ? Με ποιό τρόπο ? Δηλαδή λέγοντάς μου κλισέ φράσεις του τύπου με πόνο ψυχής νομίζετε πείθετε κανέναν? ( Μην το παίρνετε προσωπικά , εξ'άλλου δεν σας γνωρίζω , ενώ εσείς μάλλον με γνωρίζετε . Αυτά που σας καταλογίζω απευθύνονται πιο πολύ στη γενιά σας. )

    Η οργή είναι όντως κακός σύμβουλος , αλλά είναι και κινητήριος μοχλός , αυτός ο μοχλός που μας έχει κάνει να τα αλλάξουμε όλα και θα τα αλλάξουμε. Αργά ή γρήγορα ! Εσείς προσωπικά μπορεί να αποτελείτε εξαίρεση και να μην φοβάστε τις εκλογές , αλλά εμπιστευτείτε με , το σαθρό παγκόσμιο σύστημα το οποίο εσείς ( ως γενιά ) οικοδομήσατε τις φοβάται , γι' αυτό και κάνει τα πάντα για να τις αποτρέψει , για να μην ξεκινήσει το φαινόμενο ντόμινο . Σε παλαιότερα άρθρα μου , εδώ στο loutrakiblog έχω αναπτύξει το σκεπτικό μου , αν θέλετε σας παραπέμπω . Γιατί ενώ όλη η Ελλάδα μιλούσε για εκλογές τον Νοέμβριο , εγώ έγραφα ότι εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν. Παρεμπιπτόντως , τώρα ακούω τον Βενιζέλο στην τηλεόραση να μιλάει και να λέει τα κλασικά , κάναμε λάθη , αναλαμβάνουμε την ευθύνη – δηλαδή δεν καταλαβαίνω πως δεν ξερνάω ακόμα -…

    Κ Απλέ Πολίτη , εγώ έλειπα από το Λουτράκι από το 1999 μέχρι το 2010 , μήπως εσείς λείπατε από το 1980 μέχρι το 1999 ? Ποιό ένα club μου λέτε ? Το Λουτράκι είχε ταυτόχρονα Coral – Plori – Pyramis – Cameo – Apocalypsi – Cocoon – Ζαππειο – Λήδα – Byblos . Και ήταν και όλα γεμάτα , μήπως έχω ξεχάσει και κανένα , ναι ξέχασα το Kenzo και το Exalon , μη με τρελαίνετε τώρα , που υπήρχε ένα club.
    Σας εξήγησα τους λόγους γιατί δεν βάζανε πιτσιρικαρία τότε , γιατί δεν την είχαν ανάγκη . Ακούστε με και λίγο , κάτι ξέρω παραπάνω από νύχτα , αυτό το λέω με σιγουριά και χωρίς να σας γνωρίζω.

    Τώρα αν μέρος της γενιάς μου έχει γίνει απολιτίκ είναι μέρος του σχεδίου , το οποίο σχέδιο ξεκίνησε να εφαρμόζεται από τη δική σας τη γενιά. Η δική σας η γενιά τα διέλυσε όλα , η δική σας η γενιά διέλυσε την παιδεία , την υγεία , το κοινωνικό κράτος . Αυτές οι έννοιες παραμένουν ιδέες στην Ελλάδα . Με ύπουλους τρόπους καταφέρατε να κάνετε τους νέους απολιτίκ , έτσι ώστε να απέχουν , ούτως ώστε να μπορείτε να διαιωνίζετε το ολιγαρχικό σας σύστημα , που μόνο δημοκρατικό δεν είναι. Η δική σας γενιά καταπάτησε το Σύνταγμα , η δική σας η γενιά τοποθέτησε μια κυβέρνηση μαριονέτα , χωρίς νομιμοποίηση , με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και καλά ως προσωρινή και σήμερα κλείνουμε 150 μέρες .

    Το facebook και το chat εμπεριέχουν κινδύνους , ειδικά αν γίνεται κακή χρήση , όμως η δική σας η γενιά , η γενιά της παγκοσμιοποίησης , των καρτέλ και των τραστ , των αριστερών και των δεξιών , δεν μπόρεσε να υπολογίσει σε αυτόν τον αστάθμητο παράγοντα και αυτός είναι το Internet με την πληροφόρηση την οποία παρέχει . Μην αγχώνεστε , το παιδί , το δημιούργημα της παγκοσμιοποίησης το Internet θα γκρεμίσει τη μάνα του και αυτό γιατί ενημερώνει και ενώνει τους λαούς. Αυτό δεν μπόρεσαν να το προβλέψουν γι'αυτό προσπαθούν να το φιμώσουν τώρα.

    Να είστε σίγουρος κ Απλέ Πολίτη πως η νέα γενιά καραδοκεί και μόλις της δοθεί η ευκαιρία θα τους πάρει όλους αμπάριζα τους παλιούς και μαζί με τα ξερά θα καούν και τα χλωρά.

    Αν πραγματικά επιθυμείτε να επανορθώσετε ( ως γενιά μιλάω πάντα ) και να συνδράμετε για ένα καλύτερο μέλλον , τότε περισσότερο ακούστε και λιγότερο μιλήστε .

    Ευχαριστώ πολύ !

    ΥΓ, μέχρι και στον ιστορικό του μέλλοντος έχει παρέμβει η γενιά σας , και έχει γράψει ιστορία κατά παραγγελία … ο νοών νοείτω .

  17. Συγκεντρωτικά
    Θέμα 1ο και 3ο: Σου εξηγώ ότι η κατάσταση είναι χάλια γιατί τα καφέ έχουν μετατραπεί αυθαίρετα σε μικρά FOURTEEN. Τα καφέ δεν έχουν αυτό τον ρόλο. Είναι ξεκάθαρο αυτό από την δική μου πλευρά.
    Είναι για εσάς τους πιο μικρούς νεκροταφείο το Λουτράκι γιατί αγόρι μου τα έχετε κάνει όλα από τα 12 χρόνια σας. Και έξω βγαίνετε, και λογαριασμό δεν δίνετε ως νεολαία, και στις 5 το πρωί επιστρέφετε. Έχει χαθεί το μέτρο.
    Παλαιοτέρα τα μαγαζιά στο Λουτράκι ήταν το CORAL , ο Ιππόκαμπος , το Paul`s, η πλώρη, το monogram ως καφέ… και μετά πήγαινες για διασκέδαση στο Yesterday και Tropicana. Έβγαινες μια φορά τον μήνα. Η πίτσα το Σάββατο το βράδυ και η κοκα κόλα ήταν μια ευχαρίστηση τότε. Οι σχολικοί χοροί της Γ Λυκείου ήταν σημείο αναφοράς για διασκέδαση.
    Σήμερα; Μην αριθμήσω γιατί δεν μας φτάνει το blog….Kε AV…τελειώνω.
    Σήμερα έχουν γίνει όλα τα καφέ …ακριβώς το ίδιο. Ίδια μουσική, ίδια δυνατή ένταση.
    Έχει χαθεί ο χαρακτήρας των μαγαζιών. Έχει χαθεί η ταυτότητα. ΟΛΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ. Μια αντιγραφή. Πώς να μην βαρεθείς;Και βάλε και σε αυτό και την ανυπαρξία της ανθρώπινης επαφής. Μήπως στο εξωτερικό και στα σημεία που αναφέρεις υπάρχει αυτή η ηχορύπανση; Ποιος θα ακουστεί πιο δυνατά από τον άλλον που κάνουν στο Λουτράκι;
    (Ο σχεδιασμός της ταυτότητας της πόλης μας όλα αυτά τα χρόνια έχουν δώσει το δικαίωμα στον καθένα να κάνει ότι θέλει. Τα παραθεριστικά κέντρα που αναφέρεις ξέρουν τι θέλουν και ξέρουν και πως θα το πετύχουν και το έχουν πετύχει. Ο σκοπός δεν είναι να γίνεις ένα από αυτά… αλλά να αποκτήσεις μοναδική ταυτότητα ώστε να γίνει κίνητρο επισκεψιμότητας για την πόλη. Βασική αρχή της συν ύπαρξης των ανθρώπων είναι ο σεβασμός και η τήρηση των νόμων και των κανόνων λειτουργίας της πόλης. Διαφορετικά μιλάνε ….τα μέσα, και ο νόμος του δυνατού).
    Η δική μας γενιά είχαμε λιγότερα αλλά είμαστε πιο ευτυχισμένοι και νοσταλγούμε τις δικές μας στιγμές. Εσείς οι νεώτεροι, με περισσότερα, τι νοσταλγείτε; Απολύτως…..ΤΙΠΟΤΑ.
    Και για αυτό φταίτε εσείς. Δεν έχετε βάλει φρένο στα θέλω σας. Η ευθύνη δεν είναι αποκλειστική, αλλά φταίτε και εσείς. Συνέχεια ζητάτε, απαιτείται. Τι έχετε προσφέρει στην κοινωνία που ζείτε; Μήπως σας έχει λείψει κάτι και δεν το ξέρουμε; Αλλά είστε και αγνώμων. Ίσως εκεί να βρίσκεται η απάντηση. Η δική μας η ευθύνη είναι ότι σας λέμε σε όλα ναι…. Μην πάθετε καμιά μελαγχολία ή κατάθλιψη. Είναι τυχαίο ότι είναι οι σύγχρονες ασθένειες του νέου τρόπου διαβίωσης; Εμείς και σφαλιάρες φάγαμε και τιμωρία μπήκαμε. Αλλά τόσο ευαίσθητα παιδιά και μη μου άπτου… δεν ήμασταν.
    Θέμα 2ο: Τις ευθύνες μου τις αναλαμβάνω στην καθημερινότητά μου και στις πράξεις μου.
    Όχι στα λόγια. Δεν στέκομαι στις διαπιστώσεις και στις θεωρίες. Εγώ δεν έχω καμία εξάρτηση από κανέναν. Εργάζομαι πιστά, και δεν χρωστάω σε κανέναν. Έχω την οικογένεια μου και προσπαθώ να τους δείξω καθημερινά ότι δεν είμαι ελέφαντας. Έχω αλλάξει συνήθειες και τρόπο ζωής γιατί έχω μάθει και στα λιγότερα. Αλλοίμονο σε αυτούς που δεν το γνωρίζουν και δεν θα μπορέσουν ποτέ να έρθουν αντιμέτωποι με τις ευθύνες τους και τις πράξεις τους. Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου πρίν μου τις ορίσουν οι άλλοι.
    Σε κάθε ευκαιρία προσπαθώ να αναγνωρίζω τα λάθη μου και να μην είμαι ξεροκέφαλος.
    Προσπαθώ να ακούω και όταν μιλάω να βουτάω την γλώσσα μου στο μυαλό μου.
    Έχω αξίες και ιδανικά και προσπαθώ να τις μεταλαμπαδεύσω στις νεότερες γενιές.
    Ότι περνάει από το χέρι μου προσπαθώ να το κάνω για να βελτιώσω την ζωή των ανθρώπων που βρίσκονται γύρω μου και όχι μόνο την πάρτη μου. (Δεν με ενοχλεί να χρησιμοποιείς πρώτο ενικό.) Δεν φτάνουν οι διαπιστώσεις μόνο αγόρι μου. Χρειάζεται και πίστη σε αυτό που κάνεις. Και εγώ πιστεύω σε ότι κάνω.
    Εσυ τι κάνεις για αυτό; Εσύ τι κάνεις για να αλλάξεις την δική σου καθημερινότητα; Εσύ τι κάνεις για να ευχαριστηθείς την κάθε στιγμή της ζωής σου και να της δόσεις νόημα; (Ρητορικό ερώτημα στην νέα γενιά)

    Και εγώ σε ευχαριστώ .

    Ένας Απλός Πολίτης..

  18. s-spinos:
    Αγαπητέ vincere τι άλλο θα περίμενες από μια γεννιά που η βάση της είχε στο νου της (ή τουλάχιστον αυτό την είχαν κάνει να πιστέψει) μια κεϋνσιανή πολιτική και η ηγεσία της εφάρμοζε στην πράξη νεοφιλελεύθερες πολιτικές;;;
    Για κοινωνική δικαιοσύνη μιλούσαν, δίκαιη κατανομή, ισονομία, ισοπολιτεία και άλλα εύηχα περί ελευθερίας, παιδείας κλπ. και από όλα αυτά έφτασαν στην διάλυση της κοινωνίας,,στην πλήρη ανισοκατανομή, στην ανισονομία (αλήθεια τιμωρήθηκε κανένας από τους υπεύθυνους;) και στην ανισοπολιτεία. Μη μιλήσουμε για δημοκρατία και κοινωνικά δικαιώματα. Και μη μιλήσουμε για παιδεία γιατί από εκεί πηγάζουν όλα.

    Τι να περίμενες από μια γεννιά που είχε κάνει θεό της το ΕΓΩ, εγώ να κονομίσω και δεν παν΄να καίγονται οι άλλοι. Ατομικισμός και εγωκεντρισμός σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Αν, και όπου υπήρξαν φωνές διαφορετικές ή διαμαρτυρίας γίνονταν γραφικοί και έβγαιναν στο περιθώριο, και συ περιμένεις να παραδεχθεί τις ενοχές της και να συμφωνήσει μαζί σου αυτή η λοβωτομημένη και ένοχη γενιά;;;
    Μη χάνεις το χρόνο σου άδικα χρησιμοποίησε τον πιο δημιουργικά.

  19. προτείνω "απλός πολίτης" και vincere,να ανταλλάξετε τηλέφωνα,για να τα πείτε με την ησυχία σας …ευτυχώς που ξέρω την ποιότητα και των δυό σας,αλλιώς θα υπέφερα διαβάζοντας τα σεντόνια που γράφετε !!!

  20. Κ Απλέ Πολίτη , είστε λάθος . Δεν μπορείτε να μιλάτε εξ ονόματός μας . Έχετε υποπέσει σε ένα ατόπημα αυτή τη στιγμή που δεν οδηγεί πουθενά . Αυτή είναι η εξέλιξη της κοινωνίας , το λεγόμενο χάσμα γενεών που θα κρατά αιώνια… Θα επανέλθω γιατί βιάζομαι τώρα , έχω μια δουλειά στην Κόρινθο . ( Τώρα το είδα το σχόλιο )

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog