Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Δείτε πως θα είναι η πλατεία “Περιβολάκια” μετά την ανάπλαση (ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ)

- Advertisement -

Η Δημοτική Αρχή έθεσε σε δημόσια διαβούλευση τη μελέτη ανάπλασης της πλατείας «Παναγή Τσαλδάρη» την επονομαζόμενη «ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ»…

Ήδη εκπονήθηκε η αρχιτεκτονική μελέτη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου με επικεφαλή τον ειδικό συνεργάτη του Δημάρχου κ. Γιάννη Παπακυριάκο, χωρίς να καταβληθεί κανένα ποσόν από πόρους του Δήμου.

Με τη μελέτη αυτή πέραν της ανάπλασης που επιτυγχάνεται στο ιστορικό κέντρο της πόλεως της Κορίνθου ενοποιείται ο χώρος της πλατείας με το Δικαστικό Μέγαρο και τους πεζόδρομους.

Φιλοδοξία της Δημοτικής Αρχής είναι με τα υλικά και το πράσινο που θα χρησιμοποιηθούν στην Βιοκλιματική πλατεία να μειωθεί η θερμοκρασία το καλοκαίρι κατά 2-3 βαθμούς και ο χώρος να γίνει πόλος έλξης και το επίκεντρο της κοινωνικής ζωής της Κορίνθου, όπως ήταν μέχρι τη δεκαετία του 1970.

- Advertisement -

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τα βλεπεις γκιωνη?
    Παρε μαθηματα το πως ειναι ενας δημρχος
    Αλλα παλι μεταξεταστεως θα μεινεις
    Ωραια μερα σημερα.,πηγαινε κανε κανα μπανακιστο καζινο.

  2. Πηραν αδεια απο τα μαγαζια ?ο σωστος ο δημος ρωταει τα μαγαζια πρωτα ..αααα ..να βλεπετε και αλλου τι γινεται ..τι ετσι αναπλαση μπαμ μπαμ ?χωρις να περασουν 3-4χρονακια ?δεν ειστε της μοδος εκει στην Κορινθο .Ολο εργα εργα ..

  3. ΚΥΡΙΟΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΤΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΛΟΙΠΕΙ ΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΝ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.ΤΟ ΟΡΑΜΑ……!ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΛΕΥΤΑ……(ειδαμε και οταν υπειρχαν) ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ…….! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  4. Μακέτο…..από αυτά πήξαμε. Αν γίνει όπως φαίνεται στο μακέτο η ανάπλαση τότε στις επόμενες εκλογές θα μπει στη Βουλή ο ΓΑΠ!!!! Και μη ξεχνάτε ..οι αναπλάσεις και οι πεζοδρομήσεις είναι έργα τσεπάτα για τους εργολάβους και ψηφοθηρικά για τον εκάστοτε τοπικό άρχοντα!!!

  5. Αν η μελέτη έγινε μετά το '11 υπάρχει σοβαρό θέμα: έκτοτε ο νόμος (Υ.Α. 26804/16-6-2011) επιβάλλει αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς για κάθε αξιόλογο δημόσιο τεχνικό έργο (τα "Περιβολάκια" κι αν είναι "αξιόλογο")και δεν υπάρχει δυνατότητα τέτοιες μελέτες να καλύπτονται από δημόσιες/δημοτικές υπηρεσίες.

    Οπότε ποιο το νόημα της διαβούλευσης? Η μελέτη είναι άκυρη..

  6. Λιγότερο πράσινο,περισσοτερα τραπεζοκαθίσματα για περισσότερες εισπράξεις δημοτικών φόρων.σταχτη στα μάτια.μην τρελενεστε κιόλας για το χρονο.ακομα στα σχέδια είμαστε.

  7. Πολύ λίγο πράσινο, πάει και η παιδική χαρά – αντικαταστάθηκε από της καφετερίες. Μoνo άσφαλτο βλέπω στην μακέτα και τρία δεντρά

  8. 1. Επιβάλλεται αρχιτεκτονικός ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ όπως σωστά γράφτηκε παραπάνω.
    2. ΤΣΕΠΑΤΟ έργο. Σωστό κι αυτό. Όπως άλλωστε όλα τα έργα του κυρ δημάρχου μας. Ως ώρας στάθηκε τυχερός που δεν τον έχει μηνύσει (ακόμα) το σωρό σακάτηδων με ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΜΕΛΗ από τις ΟΛΙΣΘΗΡΕΣ πλάκες των πεζοδρόμων του. (φανταστείτε μελέτη…)
    3. Οι περισσότεροι επιθυμούμε την πρόοδο και τα έργα. Παρά ταύτα τα τελευταία χρόνια η καθημερινότητα της Κορίνθου έχει αναμφισβήτητα κατρακυλήσει κατ'ουσίαν. Λίγες πόλεις αυτή τη στιγμή ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ με τέτοια άνεση την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ των αθίγγανων, την ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ τόσων ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ και την ακατάσχετη ΡΥΠΑΝΣΗ του υδροφόρου με ΚΑΔΜΙΟ από τα πλαστικά που καίνε επί καθημερινής βάσεως ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ. Στα χρόνια της θητείας του κι αυτές οι"εξελίξεις". Ψηφοφόροι γαρ.
    4. Αγαπητέ δημοσιογράφε του άνωθεν άρθρου ο "επικεφαλής" δεν κλίνεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog