Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ελλάδα 2022: Χωρίς γιατρούς τα Επείγοντα του Νοσοκομείου

- Advertisement -
  • Πριν λίγη ώρα έληξε η πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος διοικητικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας.

Επικοινωνήσαμε με τον Πρόεδρο κ. Χρυσοβαλάντη Μέλλο και τον ρωτήσαμε για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Κορίνθου, με δεδομένες παλαιότερες ανακοινώσεις του Συλλόγου, αναφορικά με τις ελλείψεις γιατρών, τις συνθήκες εργασίας κ.α.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, αν και ήταν κουρασμένος από την πολύωρη συνεδρίαση, ανταποκρίθηκε αμέσως να  απαντήσει στα ερωτήματά μας και τον ευχαριστούμε θερμά!

  • Να σας ευχηθούμε καλή δύναμη και καλό έργο στη νέα σας θητεία αρχικά. Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε ποια ήταν τα θέματα της σημερινής ατζέντας.

Χρ.Μέλλος: Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές. Κυρίως σήμερα μας απασχόλησε το θέμα των ενυπόγραφων διαμαρτυριών συναδέλφων μας ιατρών, οι οποίες απευθύντονται προς τον Ιατρικό Σύλλογο, τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και προς το Επιστημονικό συμβούλιο.

  • Σε τι αφορούν αυτές οι διαμαρτυρίες;

Χρ.Μέλλος: Δυστυχώς η έλλειψη γιατρών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), τείνει να παγιωθεί. Εκτός όμως από την έλλειψη των γιατρών, δεν γίνεται και σωστή εκμετάλλευση του προσωπικού. Υπάρχουν ένας-δύο γιατροί για όλο το 24ωρο στα εξωτερικά ιατρεια του Νοσοκομείου. Οπως καταλαβαίνετε, αυτή η κατάσταση έχει φτάσει τον κόμπο στο χτένι, διότι πρέπει να γνωρίζετε ότι από το 2020 έχουν φύγει 9 γιατροί οι οποίοι εν έχουν αναπληρωθεί. Εξι έφυγαν αρχικά, δεν αναπληρώθηκαν, ήρθαν τρεις, έφυγαν και αυτοί.

Καταλαβαινετε ότι άν ενας συνάδελφος αρρωστήσει ή πρέπει να λείψει για προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους, δεν υπάρχει αντικαταστάτης.

Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι οι γιατροί που εργάζονται στα εξωτερικά ιατρεία, είναι μετακινούμενοι από τα Κέντρα Υγείας του Νομού, οι οποίοι θέλουν και έρχονται στο Νοσοκομείο. Εξυπηρετούν δε, όλα τα τμήματα, παθολογικό, ορθοπεδικό, χειρουργικό, καταλαβαίνετε ποιες είναι οι συνθήκες.

Ομως αυτές οι συνθήκες δεν είναι ανθρώπινες. Δεν γίνεται να εργαζονται δύ0 άνθρωποι μόνο και να εξυπηρετούν τεράστιο όγκο ασθενών που προσέρχονται σε μας.

  • Εύλογα λοιπόν ο κόσμος θα εχει παράπονα.

Χρ.Μέλλος: Ο κόσμος αντιλαμβάνεται την έλλειψη. Ο ασθενής θέλει να ιαθεί. Γιαυτό έρχεται στο νοσοκομείο.Καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από μας αλλά είμαστε άνθρωποι και κουραζόμαστε. Φωνάζουμε συνεχώςς για προσλήψεις γιατρών αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Αρρωσταίνει κάποιος από μας και η διοικηση καλεί αυτόν που έχει ρεπό να καλύψει το κενό.

  • Τελευταία η διοίκηση ανακοίνωσε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Υπάρχουν άνθρωποι να χειριστούν τα νέα μηχανήματα;

Χρ.Μέλλος: υπάρχει έλλειψη γιατρών….

 

Σχόλιο loutrakiblog

Είναι ανεπίτρεπτο ένα περιφερειακό Νοσοκομείο όπως της Κορίνθου όπου εξυπηρετεί και γύρω νομούς να μην έχει γιατρούς. Δεν επιτρέπεται στην Ελλάδα του 2022 να μην υπάρχουν γιατροί στα εξωτερικά ιατρεία που αναλαμβάνουν όλο τον όγκο των ασθενών και τα επείγοντα περιστατικά.

Οι γιατροί είναι άνθρωποι, δεν κάνουν μια οποιαδήποτε δουλειά που επιδεχεται λάθους. Στην υγεία δεν μπορείς να κάνεις λάθος. Λάθος δεν μπορείς να κάνεις με τη ζωή του ασθενούς. Επειδή λοιπόν είναι άνθρωποι, κουράζονται και ο οργανισμός καταβάλλεται, οι συνθήκες αυτές πρέπει να αλλάξουν άμεσα.

Μισθολογικά δε, μην φαντάζεστε ότι παίρνουν παχηλούς μισθούς..

Απαράδεκτη η Πολιτεία στο θέμα της υγείας, να παρέμβουν οι τοπικοί βουλευτές και να δώσουν λύση άμεσα.

Και ενώ η γραφειοκρατία, οι δεσμεύσεις και οι υποσχέσεις καλά κρατούν, όσοι εργάζονται στο νοσοκομείο καθημερινά δίνουν από το περίσσευμα του εαυτού τους για να ανταποκριθούν….

Χ@ra

 

 

 

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εν προκειμενω, μια λεξη κανει σιγουρα, την διαφορα! “Απαράδεκτη η Πολιτεία (και) στο θέμα της υγείας”… Κανονικα, στην πιο πανω αποστροφη σου, θα επρεπε να προσθεσεις και την λεξη “και”, βρε Χαρά. Εκτος και αν βλεπεις και διαπιστωνεις πως ο,τι ειναι σε καπου, και σε κατι, αλλα και σε ο,τιδηποτε… παραδεκτή, αυτη η πολιτεια μας, τελικα… Τασος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog