Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια Ίδρυσης του ΣΕΚΕ

- Advertisement -

Αριστερή τάση προσπάθησε να βοηθήσει το ΣΕΚΕ να αναπτυχθεί σε πραγματικά επαναστατικό μαρξιστικό κόμμα, συνδεμένο με την Τρίτη Διεθνή των Λένιν–Τρότσκι…. Ο κορυφαίος μαρξιστής Παντελής Πουλιόπουλος θα εκλεγεί γενικός γραμματέας το 1924 (μετονομασία σε ΚΚΕ). Δυστυχώς η προσπάθεια θα ανακοπεί από τον σταλινικό εκφυλισμό (με πρωταγωνιστή τον Ζαχαριάδη).

Η πραγματική ιστορία του ΣΕΚΕ είναι πολύτιμη. Είναι τεράστια η διαστρέβλωση της ηγεσίας του ΚΚΕ, που παρουσιάζει το ΚΚΕ σαν ευθεία συνέχεια του ΣΕΚΕ.

Γι’ αυτή τη σημαντική επέτειο, η ΟΚΔΕ διεξάγει καμπάνια, που κορυφώνεται στις παρακάτω εκδηλώσεις, με θέματα: α) Η πορεία του ΣΕΚΕ από την ίδρυση μέχρι τη μετονομασία σε ΚΚΕ (1918–24). β) Ο σταλινικός εκφυλισμός του ΚΚΕ και η πάλη των επαναστατών μαρξιστών (1924–36):

ΑΘΗΝΑ: ημερίδα, Σάββατο 24/11, Πολυτεχνείο Πατησίων (κτ. Γκίνη), με δύο συζητήσεις (10:30πμ και 5:30μμ)

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Τρίτη 27/11, Πανεπιστήμιο (Μαθηματικό), στις 5:00μμ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ημερίδα, Κυριακή 2/12, ΕΚΘ (Αριστοτέλους 32 και Ολύμπου), με δύο συζητήσεις (10:30πμ και 1:00μμ)

Ομιλητές θα είναι οι αγωνιστές της ΟΚΔΕ Στέφανος Ιωαννίδης (ιστορικός) και Σοφία Καρασαρλίδου (εκπαιδευτικός), συγγραφείς της μπροσούρας «100 χρόνια ΣΕΚΕ» (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εργατική Πάλη) και ακόμα οι: Ν. Πελεκούδας (ΕΕΚ), Κ. Παπαδάκης (δικηγόρος, ΑΝΤΑΡΣΥΑ), Αν. Νταβανέλος (ΔΕΑ), Ν. Στραβελάκης (οικονομολόγος ΕΚΠΑ), Κ. Παλούκης (ιστορικός, συγγραφέας), Γ. Γκλαρνέτατζης (συγγραφέας), Π. Νούτσος (ομότιμος καθηγητής παν/μίου Ιωαννίνων).

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα