Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Η ακρίβεια έκανε το μέλι «πικρό»

- Advertisement -
  • Ακόμα και το μέλι έχασε την γλύκα του όταν η ακρίβεια και οι πρώτες ανατιμήσεις διάβηκαν την οικονομία της χώρας μας.

 

Οι τιμές σε όλα τα προϊόντα τράβηξαν την ανιούσα.

 

Κατ’ επέκταση η παραγωγή του κοστίζει πολύ περισσότερο από παλαιότερα και αυτό ανησυχεί ιδιαίτερα τους ανθρώπους του κλάδου.

 

Γλυκόπικρη γεύση άφησε η φετινή μελισσοκομική χρονιά στους μελισσοκόμους, που παρά τις σταθερές τιμές και τις μέτριες αποδόσεις, το αυξημένο κόστος παραγωγής προβληματίζει για το μέλλον του κλάδου.

 

 

Τα συναισθήματα που επικρατούν είναι ανάμεικτα, όπως επίσης και οι εκτιμήσεις για την παραγωγή μελιού, ανάλογα με την περιοχή, το είδος και την ποιότητα του τελικού προϊόντος χαρακτηρίζεται από μέτρια ως και μειωμένη.

 

 

Κοινός τόπος όμως, αποτελούν οι δυσκολίες που έφερε το αυξημένο κόστος παραγωγής, τόσο με τον διπλασιασμό της τιμής της ζάχαρης όσο και του πετρελαίου, που δεν επιτρέπουν στους επαγγελματίες του χώρους να σηκώσουν κεφάλι.

 

 

Η πλούσια βλάστηση της χώρας μας, οι περιβαλλοντικές και κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν, καθώς και η εξαιρετική μελισσοκομική χλωρίδα συμβάλλουν ώστε το ελληνικό μέλι, να έχει συγκριτικό πλεονέκτημα και να στοχεύει στην ποιότητα.

 

 

Ωστόσο, αυτά από μόνα τους δεν αρκούν. Οι βαθιές τομές και οι διορθωτικές κινήσεις, η ενίσχυση της παραγωγής, η καθιέρωση του ελληνικού σήματος, η ανάδειξη της ονομασίας προέλευσης, μπορούν να συμβάλλουν ώστε το ελληνικό μέλι να αποκτήσει τη θέση που του ανήκει.

 

 

 

Πηγή: in.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog